به گزارش ایسنا، مسابقات تنیس روی میز قهرمانی نوجوانان و جوانان جهان برگزار شد و دختران و پسران ایران هم در آن شرکت کردند که بنیامین فرجی موفق شد برای اولین بار در تاریخ تنیس روی میز ایران مدال برنز قهرمانی جهان را از آن خود کند.
مهرداد علی قارداشی رئیس فدراسیون تنیسرویمیز در مورد عملکرد دختران و پسران ایران در این رقابتها به ایسنا گفت: دختران ما برای اولین بار در تاریخ این رشته ورزشی سهمیه فینال نوجوانان جهان را گرفتند. حضور متعدد و مکرر آنها در مسابقاتی که رنکینگ جهانی داشت، باعث کسب این سهمیه شد. در بخش دختران فقط ۳۲ نفر سهمیه گرفتند که دو دختر ما هم جزو آنها بودند و این افتخاری تاریخی است.
او در مورد وضعیت پسران اعزامی به این مسابقات بیان کرد: جوانان ما یک بار در سال ۲۰۱۸ در بخش تیمی این رقابتها شرکت کردند و امسال دومین بار بود. همچنین امیرمهدی کشاورزی در بخش انفرادی سهمیه گرفت. در بخش نوجوانان اولین باری بود که سهمیه تیمی گرفتیم و در بخش انفرادی هم دو سهمیه داشتیم.
بنیامین فرجی انتقام گرفت
قارداشی با بیان اینکه قهرمانان ما طی سالهای گذشته درخشش بسیار خوبی داشتند اما تا به حال مدال انفرادی قهرمانی جهان را نگرفته بودیم، ادامه داد: بنیامین فرجی سه پینگپنگباز از سه کشور صاحب عنوان جهانی و المپیک را شکست داد. سوئد در المپیک ۲۰۲۴ پاریس در بخش تیمی و انفرادی مردان نایب قهرمان شد اما این کشور با این رزومه و سابقه و در حالی که از امتیاز میزبانی برخوردار بود، مقابل ورزشکار ما باخت. در مسابقه دوم حریفش از ژاپن بود که این کشور هم صاحب مدال در سطح جهان و المپیک است. در آخرین بازی هم مقابل قهرمانی از چینتایپه قرار گرفت. این پینگپنگباز هشت ماه پیش بنیامین رو برده بود اما این بار بنیامین بهتر بازی کرد و انتقام آن باخت را گرفت.
او تاخیر در پروازها را دلیلی خستگی بازیکنان تیم ملی عنوان کرد و گفت: پرواز ما از تهران با تاخیر به سمت استانبول رفت، به همین دلیل پرواز استانبول به استکهلم را از دست دادند. یک شب در هتل فرودگاه ماندند و شب قبل از مسابقه به سوئد رسیدند. به همین دلیل مقداری خسته بودند وگرنه در بخش تیمی هم بهتر بازی میکردند.
رئیس فدراسیون تنیس روی میز ایران با بیان اینکه پسران نوجوان امسال عناوین تاریخی نقره تیمی قهرمانی آسیا و برنز انفرادی قهرمانی جهان را به دست آوردند، تاکید کرد: این نشان میدهد که آقای احدی سرمربی تیم نوجوانان، دستیارانش و بچهها خوب عمل کردهاند. امیدوارم در دوره بعد که بنیامین نیست، ورزشکارانی مثل فراز شکیبا، معین امیری، عرشیا لرستانی و محمد پرهام گلستانی از این عناوین کسب شده به خوبی دفاع کنند و نتایج را ارتقاء نیز بدهند.
پیشبینی مدال میشد اما استرس داشتیم
او در پاسخ به اینکه پیشبینی کسب مدال در این مسابقات را داشتید، عنوان کرد: بازیها به قدری نزدیک بود که نمیشد قول مدال داد اما پیشبینی هم میشد چون بنیامین در سال ۲۰۲۴ حدود ۹ ماه نفر اول رنگینگ جهانی بود. انتظار داشتیم و به نوعی پیشبینی میکردیم اما استرس هم داشتیم و نمیتوانستیم درصد بدهیم.
قارداشی به عملکرد تنیس روی میز در سال اخیر اشاره و بیان کرد: به خاطر روند صعودی تنیس روی میز و درخشش نوجوانان و جوانان ما و همچنین عملکرد بزرگسالان در بازیهای آسیایی، امسال برترین فدراسیون کشور از نظر رشد و پیشرفت شدیم. امیدواریم این رشد و پیشرفت امسال و سالهای آینده هم ادامه داشته باشد.
او در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه بنیامین فرجی میتواند در سطح بزرگسالان هم این درخشش را داشته باشد، گفت: کار در سطح بالاتر سختتر است چون حرفهایتر میشود. اولویت بعدی ما المپیک، قهرمانی جهان و آسیایی جوانان است. بنیامین دی ماه وارد ۱۶ سالگی میشود. امیدوارم به خوبی با جوانان ادامه بدهد و بعد وارد مسابقات بینالمللی، جهانی و المپیک بزرگسالان شود. البته او الان عضو تیم ملی بزرگسالان هم هست و امیدواریم در کنار نوشاد و نیما عالمیان و امیرحسین هدایی بتواند این روند رو به رشد صعودی را حفظ کند.
مدال آسیا در بخش زنان حکم مدال المپیک دارد
رئیس فدراسیون تنیس روی میز در واکنش به اینکه فاصله زنان ایران با آسیا زیاد است و برای پیشرفت آنها چه برنامهای وجود دارد، بیان کرد: نوجوانان ما امسال سهمیه فینال قهرمانی جهان را کسب کردند اما بزرگسالان نتوانستند. این نشان میدهد که کسب سهمیه چقدر مهم و مشکل بود اما نوجوانان این کار را کردند. از طرفی یک خوشحالی بابت این دارم که تیم دوبل دختران ما توانست در این مسابقات یک پیروزی به دست بیاورد و به مرحله یک هشتم نهایی صعود کند که کار سختی بود.
او ادامه داد: ۱۳ نفر برتر حال حاضر رنکینگ بانوان جهان از آسیا هستند و این کار ما را برای مدال آسیایی سخت میکند. اگر روزی هم مدال بگیریم به نوعی مدال جهانی و المپیک محسوب میشود چون همانطور که در المپیک پاریس دیدید سه نفر اول بخش زنان همه از آسیا بودند. امیدواریم با حضوری که دختران ما به عنوان لژیونر دارند، همین روند رو به رشد را به تدریج ادامه بدهند.
قارداشی به مدالآوری زنان در بازیهای کشورهای اسلامی اشاره و بیان کرد: در بازیهای ۲۰۱۷ ما فقط طلای تیمی را به دست آوردیم اما در سال ۲۰۲۲ علاوه بر طلای تیمی، نقره انفرادی را هم کسب کردیم که این نشان میدهد دختران ما به اعتماد به نفس و پیشرفت قابل توجهی رسیدهاند. از طرفی بین رشتههای توپی تیمی و راکتی انفرادی تنها کسی که توانسته سه بار در المپیک حضور پیدا کند، خانم ندا شهسواری است که پرچمدار هم بود. این کار بسیار سختی است و اگر راحت بود بقیه هم میتوانستند به راحتی سهمیه بگیرند. امیدواریم که این موضوع برای دفعات بعدی هم تکرار بشود و هم دختران بتوانند از مراحل مقدماتی پیروزی کسب کنند.
انتهای پیام