دکتر مهین یاهوئیان در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: از سوی دیگر متاسفانه میزان پوسیدگی دندان در جمعیت بالای ۳۰ سال خراسان شمالی نیز بسیار بالاست و جای کار دارد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر ۸۰ درصد از جمعیت بالای ۳۰ سال در این استان حداقل پنج دندان پوسیده دارند که عدد بالایی است.
یاهویان با اشاره به اینکه افراد کمتر از ۱۲ ساله نیز نباید دندان پوسیده داشته باشند، گفت: حداقل در دهان این افراد نیز دو دندان پوسیده مشاهده میشود.
وی افزود: شاخص پوسیدگی دندان در خراسان شمالی نسبت به میانگین کشوری پایینتر است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه پوسیدگی دندان یک عامل چند فاکتوری است که عوامل مختلفی در آن نقش دارند، افزود: برخی از افراد تصور میکنند که رعایت بهداشت دهان و دندان همچون مسواک زدن فقط میتواند از پوسیدگی دندانها جلوگیری کند اما در کنار رعایت این مسئله خیلی مهم، تغذیه نیز از اهمیت خیلی بالایی برخوردار است.
وی ادامه داد: مصرف کم مواد قندی، مصرف مقدار مناسب مواد لبنی و خرما، عدم استعمال مواد دخانی و قلیان و ... در کاهش پوسیدگی دندانها بسیار موثر است. متاسفانه میزان مصرف آب میوه حاوی مواد نگهدارنده، نوشابه و ... در میان جمعیت کمتر از ۱۴ سال این استان بالا است و یکی از عوامل مهم تاثیرگذار بر پوسیدگی دندانهای آنها همین مواد غذایی است.
مدیر گروه بیماریهای دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با تاکید بر اینکه طی بررسیهای صورت گرفته میزان پوسیدگی دندان در کشوری همچون پاکستان کمتر از کشور ایران است، بیان کرد: در واقع پوسیدگی دندان چندان به رفاه و یا فقیر بودن یک منطقه بستگی ندارد بلکه به نوع تغذیه بستگی دارد.
وی توضیح داد: خودمراقبتی و بهداشت دهان و دندان نیز تاثیر زیادی در جلوگیری از پوسیدگی دندان دارد، بطوریکه حتی اگر امکان مسواک زدن در یک برهه زمانی کوتاه وجود نداشت، استفاده از دهان شویهها میتواند تا ۹۹ درصد باکتریهایی که موجب پوسیدگی دندان میشود را از بین ببرد.
وی تصریح کرد: قبل از شیوع ویروس کرونا شاخصهای دهان و دندان در این استان در وضعیت خوبی قرار داشت اما با شیوع آن و تمرکز بر ریشه کنی این ویروس، مسئله دهان و دندان تا حدودی مغفول واقع شد اما دوباره به این موضوع توجه خاص شده است.
انتهای پیام