داریوش فرمانی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اهمیت محوطه باستانی سنگ معدن در جنوب شهر کرمانشاه، اظهار کرد: این محوطه باستانی سال ۱۴۰۰ توسط یک تیم باستان شناسی به سرپرستی دکتر سامان گوران کشف شد.
وی افزود: در بررسیهای صورت گرفته شواهدی از دوره پارینه سنگی کهن تا دوره پارینه سنگی میانی با سن تقریبی یک میلیون تا ۴۰ هزار سال قبل در این محوطه کشف شد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه با بیان اینکه این محوطه یکی از وسیعترین محوطههای باستانی ایران است، عنوان کرد: به این منظور در تابستان امسال طرح تعیین عرصه و حریم آن توسط تیم باستانشناسی به سرپرستی دکتر نعمت حریری آغاز و مستندنگاری شد.
وی خاطرنشان کرد: برای اینکه تعیین عرصه و حریم این محوطه باستانی در وزارت میراث فرهنگی به تصویب برسد، در ابتدا باید آن را به ثبت ملی برسانیم که در این زمینه نیز پیگیریها و رایزنیهایی با وزارتخانه انجام گرفته است.
فرمانی تاکید کرد: باتوجه به اهمیت این محوطه، مقرر شده طی یکی دو روز آینده یک تیم از دفتر ثبت آثار وزارت میراث فرهنگی به کرمانشاه سفر داشته باشند تا این محوطه را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهند.
وی یادآورشد: پرونده ثبت ملی این محوطه باستانی تدوین شده و پس از تائید کارشناسان وزارت میراث فرهنگی، پرونده آن را برای داوری به وزارتخانه ارسال خواهیم کرد.
به گفته این مسئول، محوطه باستانی سنگ معدن کرمانشاه حدود ۳۲۰ هکتار وسعت دارد و بخشهایی از آن در سالهای گذشته به علت ساخت و سازها و توسعه زیرساختهای شهری تخریب شده است.
انتهای پیام