حسین اسدی در گفتوگو با ایسنا، هدف از این اقدام را که اولین عملیات در در سال آبی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ است را افزایش میزان بارشهای جوی، تقویت منابع آبی و مقابله با خشکسالیهای احتمالی عنوان کرد.
وی با بیان اینکه واحدهای زیرمجموعه وزارت نیرو در سطح کشور، برنامهریزی و مدیریت این اقدام را انجام دادهاند، افزود: این عملیات توسط شرکتهای آب منطقه ای مرکزی اجرایی میشود و در استان مرکزی، اولین عملیات توسط دو اکیپ در شهرستانهای شازند و ساوه صورت گرفت.
اسدی محل انجام این عملیات در شهرستان ساوه را، ارتفاعات روستای نیوشت عنوان کرد و گفت: این عملیات در ساعت ۳۰ دقیقه بامداد روز چهارشنبه هفتم آذرماه آغاز شده و تا ساعت ۲ و ۳۰ دقیقه بامداد تداوم داشته است.
وی با بیان اینکه این عملیات با حضور مدیر اداره منابع آب شهرستان ساوه و مدیر بهره برداری و نگهداری سد الغدیر انجام شد، دلیل انتخاب روستای نیوشت را شرایط اقلیمی خاص و موقعیت جغرافیایی مناسب این روستا عنوان کرد.
اسدی در ادامه با اشاره به انجام این عملیات در ارتفاعات روستای مروارید دره شهرستان شازند گفت: بارورسازی ابرها در این منطقه نیز با حضور مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه ای مرکزی در ساعت ۱۹ روز سه شنبه ششم آذرماه آغاز شد و تا ساعت ۳۰ دقیقه بامداد روز چهارشنبه هفتم آذرماه ادامه یافت.
به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی در این دو عملیات از تجهیزات و فناوریهای نوین برای بارورسازی ابرها و همچنین ژنراتورهای زمینی استفاده شد که امکان افزایش بارش در مناطق هدف را فراهم میکند و انتظار داریم که انجام این عملیات تاثیر مثبتی بر منابع آبی سدهای استان و آب شرب، کشاورزی و صنعتی منطقه بگذارد.
وی انجام این اقدامات در سایر نقاط استان را ضروری عنوان کرد و گفت: وزارت نیرو ۴۱ نقطه را در استان جهت انجام عملیاتهای بارورسازی ابرها توسط ژنراتورهای زمینی انتخاب کرده است و به تناسب شرایط، هر بار دستگاه های مورد نظر در تعدادی از این نقاط نصب و عملیات انجام میشود.
انتهای پیام