رایزنی‌های دیپلماتیک لبنان برای مهار نقض‌های آتش‌بس توسط رژیم صهیونیستی

دفتر «نجیب میقاتی» نخست‌وزیر موقت لبنان در بیانیه‌ای به نقل از وی از رایزنی‌های دیپلماتیک گسترده برای متوقف کردن نقض‌های آتش‌بس توسط رژیم صهیونیستی و عقب‌نشینی آن از شهرک‌های مرزی لبنان خبر داد.

به گزارش ایسنا، بر اساس بیانیه منتشر شده از سوی دفتر میقاتی، او اظهار کرد: رایزنی‌های دیپلماتیک برای متوقف کردن نقض‌های آتش‌بس توسط رژیم صهیونیستی و عقب‌نشینی آن از شهرک‌های مرزی لبنان ادامه داشته و روز قبل افزایش یافتند.

طبق بیانیه یاد شده، در این رایزنی‌ها بر اولویت تثبیت اوضاع جهت بازگشت آوارگان به شهرک‌ها و مناطقشان و گسترش دامنه استقرار نیروهای ارتش در جنوب تاکید کردیم.

همچنین میقاتی گفت: فراخوان فرماندهی ارتش برای جذب سربازهای آموزش‌دیده در یگان‌های رزمی ارتش در چارچوب اجرای تصمیم کابینه برای افزایش تعداد نیروهای ارتش و تقویت آن در مناطق مختلف جنوب انجام شد.

به گزارش خبرگزاری «آناتولی» ترکیه، وزارت دفاع ملی-فرماندهی ارتش لبنان سه‌شنبه در بیانیه‌ای نیاز به استخدام سربازهای آموزش‌دیده در یگان‌های رزمی ارتش که مایل و واجد شرایط هستند، اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری رسمی لبنان، در همین راستا، نیروهای ارتش لبنان در راستای آغاز استقرار دوباره خود در جنوب این کشور به ویژه در روستاهای مرزی، سه‌شنبه در شهر «صور» و اطراف آن به شکل گسترده‌ای مستقر شدند.

این تحولات با توجه به آغاز به‌کارگیری هزاران نظامی برای اجرای توافق آتش‌بس با رژیم صهیونیستی با نظارت فرانسه و آمریکا و به شرط اینکه ارتش لبنان تنها طرف مسلح مستقر در جنوب این کشور باشد، آغاز شدند.

توافق آتش‌بس میان لبنان و رژیم صهیونیستی از بامداد ۲۶ نوامبر (چهارشنبه هفت آذر) وارد مرحله اجرایی شد اما این رژیم بارها آن را نقض کرد و در نتیجه حملات آن به جنوب لبنان چند لبنانی به شهادت رسیدند.

در همین رابطه و پس از ده‌ها عملیات نظامی رژیم صهیونیستی علیه اراضی لبنان، ۲ منبع سیاسی لبنانی اعلام کردند که ۲ تن از مقامات ارشد این کشور از آمریکا و فرانسه خواستند رژیم صهیونیستی را جهت پایبندی به آتش‌بس تحت فشار بگذارند.

منابع یاد شده اظهار کردند: نجیب میقاتی و «نبیه بری»، رئیس پارلمان و هم‌پیمان نزدیک حزب‌الله که به نمایندگی از لبنان برای توافق آتش‌بس مذاکره کرد، با برخی از مسؤولان کاخ سفید و ریاست‌جمهوری فرانسه صحبت کرده و از وضعیت اجرای تواقف ابراز نگرانی کردند.

دفتر ریاست جمهوری و یا وزارت خارجه فرانسه هنوز واکنشی نشان ندادند. تنها «ژان نوئل بارو» وزیر امور خارجه فرانسه در گفت‌وگو با «گدعون ساعر» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی بر لزوم پایبندی ۲ طرف به توافق آتش‌بس تاکید کرد.

یک منبع آگاه وزارتی در گفت‌وگو با روزنامه «الجمهوریه» چاپ لبنان تاکید کرد: توافق آتش‌بس با وجود تمامی نقض‌هایی که از زمان اعلام آن رخ داده، برقرار خواهد ماند و هرگز لغو نخواهد شد، از زمان رسیدن به این توافق در سطح تحولات سیاسی و میدانی که به امضای توافق منجر شد، چیزی تغییر نکرده و بر این اساس دلیلی وجود ندارد که بتواند انصراف از آن را توجیه کند.

این منبع اظهار کرد: این توافق حاصل نشد که تنها چند روز بعد لغو شود، نقض‌هایی که اسرائیل مرتکب می‌شود، در درجه اول پیام‌هایی خطاب به شهرک‌نشین‌های آواره در داخل اراضی اشغالی و در راستای تلاش برای متقاعد کردن آنها درباره این است که کابینه‌شان در زمینه ممانعت از نقض توافق از سوی حزب‌الله و بازیابی توانایی‌هایش جدی است تا به این شکل به آنها اطمینان داده و آنها را به بازگشت به شمال (فلسطین اشغالی) تشویق کند.   

منبع یاد شده گفت: احتمالا کمیته پنج‌جانبه نظارت که یک ژنرال آمریکایی ریاست آن را بر عهده دارد، با آغاز فعالیت‌های خود بتواند نقض‌های اسرائیل را مهار کند و فرض بر این است که اساسا به نفع واشنگتن نیست این کمیته که ریاست آن را برعهده دارد، شکست بخورد.

در همین چارچوب برخی منابع به روزنامه الجمهوریه گفتند که آزمون واقعی میزان پایبندی رژیم صهیونیستی به توافق آتش‌بس روز برگزاری اولین نشست کمیته نظارت به ریاست آمریکا خواهد بود. زمانی که کمیته اجرای ماموریت‌های خود را آغاز کند، مشخص خواهد شد که آیا طرف آمریکایی بر اقدامات اسرائیل در جنوب لبنان از زمان اعلام توافق سرپوش می‌گذارد و یا از آنها صرف نظر می‌کند یا نه و آیا آمریکا قصد پنهانی برای چراغ سبز دادن به اسرائیل جهت انجام حملاتی به لبنان را دارد یا نه.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۴ آذر ۱۴۰۳ / ۱۲:۱۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403091410164
  • خبرنگار : 71496