رئیس سازمان نظام پزشکی کشور:

بیش از ۲۰۰۰ از صندلی‌های دستیاری در دانشگاه‌ها خالی است

رئیس سازمان نظام پزشکی کشور تاکید کرد: اکنون از ۵۴۰۰ صندلی رزیدنتی، تعداد ۲ هزار و ۶۹ صندلی خالی است که باید با تکمیل ظرفیت پر شود.

به گزارش ایسنا، محمد رئیس زاده در مراسم گرامیداشت روز دانشجو در سالن آمفی تئاتر دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: برخی از مسوولان تصور نادرستی از کادر سلامت دارند و تصورشان از کادر پزشکی به ۳۰ سال گذشته بر می گردد؛ اما آنها باید بدانند که امروزه پزشکان ما در دورترین مناطق کشور و در مناطق مرزی، طرح خود را می گذرانند.

وی یکی دیگر از چالشهای حوزه سلامت را اقتصاد سلامت عنوان کرد و گفت: اقتصاد سلامت در کشور ما در یک سیکل معیوب می چرخد و متاسفانه مسوولان ما اعتقادی به توسعه و توانمندسازی اقتصاد سلامت ندارند.

رئیس زاده چالش سوم در حوزه سلامت را مداخلات غیرمجاز عنوان کرد و گفت: مداخلات غیرمجاز در حوزه سلامت یک چالش بزرگ است. همچنین چالش چهارم در حوزه سلامت موضوع قضایی، حقوقی و برخورد با افرادی است که نسبت به کادر درمان و پزشکان خشونت می کنند و متاسفانه برخوردهای جدی و بازدارنده قضایی و حقوقی با کسانی که علیه پزشکان خشونت می کنند، صورت نمی گیرد و مصونیتی برای کادر پزشکی در این زمینه وجود ندارد و نمونه بارز آن قتل دکتر داوودی پزشک متعهد یاسوجی بود.

وی تاکید کرد: هجمه های رسانه ای و اجتماعی غیرواقعی باعث رشد این چالشها در کشور علیه جامعه پزشکی شده است به خصوص در چند سال اخیر برخی هجمه ها باعث تخریب جامعه پزشکی و سلب اعتماد مردم نسبت به کادر بهداشت و درمان شده است که در نتیجه منجر به خطاهای محاسباتی می شود.

دکتر رئیس زاده به چالش های داخلی حوزه سلامت در کشور نیز اشاره و گفت: موضوع افزایش ظرفیت پزشکی بدون توجه به تامین زیرساخت های اولیه یکی از مهمترین چالشهای درونی در مقوله سلامت است که آسیب زیادی به حوزه آموزش می گذارد. متاسفانه طی سه سال گذشته متولیان امر سلامت در وزارتخانه در مقابل افزایش بی رویه ظرفیت ها و کاهش ورود به دوره دستیاری ایستادگی نکردند به طوری که اکنون از ۵۴۰۰ صندلی رزیدنتی، تعداد ۲ هزار و ۶۹ صندلی خالی است که باید با تکمیل ظرفیت پر شود

وی به دیگر چالش حوزه سلامت اشاره کرد و گفت: یکی از چالش های جدی در حوزه سلامت موضوع تداخلات بین رشته ای است. تعارضات و تداخلات بین رشته ای اکنون برای مردم و جامعه پزشکی مشکلاتی ایجاد کرده است .

رئیس زاده همچنین در بخش دیگری از سخنان خود گفت: نگاه به بیمار در جامعه پزشکی از اهمیت خاصی برخوردار است و متاسفانه این نگاه در جامعه پزشکی مخدوش شده است و برخی اوقات برخی از پزشکان نگاه بالا به پایینی به بیماران خود دارند که باید این نگاه و نگرش نسبت به بیمار درجامعه دستخوش تغییرات شود.

وی همچنین به اهمیت خودسازی دانشجو اشاره کرد و گفت: یکی از سوالات کلیدی یک دانشجو این است که در وهله نخست باید به خودسازی فکر کند یا به ساختن جامعه که در پاسخ به این سوال باید گفت یک انسان سالم به لحاظ فضایل و کمالات انسانی ابتدا باید در مسیر خودسازی قدم بردارد. وجود جامعه آرمانی الزام صد درصدی برای ساختن آدمهای خوب نیست اما آدمهای خوب الزام صد درصدی برای ساختن جامعه خوب است ونگاه اول باید این باشد که ابتدا خود را بسازیم و تربیت کنیم تا بتوانیم به فکر ساختن یک جامعه مطلوب باشیم.

رئیس زاده گفت: توصیه من به شما فعالان نهادهای دانشجویی این است که به فعالیتهای دانشجویی در فضای دانشگاهی به عنوان یک کارگاه و دوره طرح کاد نگاه کنید چرا که فعالیت در تشکل های دانشجویی شما را پخته و توانمند می کند. نکته بعدی اینکه تحصیل تان را همواره در اولویت قرار دهید. من به شدت با دانشجویی که به خاطر کار تشکلی درسش ضعیف می‌شود مخالفم. وظیفه اول و آخر شما تحصیل است و اگر فکر می کنید فعالیت در تشکل دانشجویی به درس شما لطمه می زند، از آن فعالیت خارج شوید.

رئیس زاده در خصوص چالش‌های درونی جامعه پزشکی گفت: رعایت و مراقبت از اخلاق حرفه‌ای و پزشکی از جمله مباحث جدی است که همواره باید به آن توجه داشت و باید خود انجمن‌ها نسبت به خطاهایی که ممکن است گاهی اوقات از سوی برخی همکاران رخ دهد نظارت داشته و تذکرات لازم را در جهت برطرف شدن آن بدهند.

رئیس زاده خاطرنشان کرد: باید نسبت به توانمندی، آموزش و ارتقای مهارت جامعه پزشکی اقدام کرده و بسترهای لازم را در جهت ارتقای سطح آموزش و توانمندی همکاران در گروه‌های مختلف پزشکی فراهم کنیم.

وی با اشاره به اینکه به طور جدی پیگیر مطالبات و معضلات گروه‌های مختلف پزشکی هستیم، به مبحث سلامت دیجیتال اشاره کرد و گفت: روش‌ها و تکنولوژی‌های جدید دیجیتال به حوزه سلامت ورود کرده و باید خود را با آنها وفق دهیم و هر قدر سریع‌تر در این زمینه عمل کنیم، در آینده با چالش‌های کمتری مواجه خواهیم بود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۴ آذر ۱۴۰۳ / ۱۰:۱۰
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1403091409927
  • خبرنگار : 71567