حمایت مجمع عمومی سازمان ملل از تشکیل کشور فلسطین

مجمع عمومی سازمان ملل ضمن آنکه از رژیم صهیونیستی خواست تا از سرزمین‌های اشغالی فلسطینی خارج شود، از تشکیل کشور فلسطین هم حمایت کرد.

به گزارش ایسنا، مجمع عمومی سازمان ملل برنامه‌های خود را جهت تشکیل یک کنفرانس بین‌المللی در تاریخ ژوئن ۲۰۲۵ برای تقویت مجدد تلاش‌ها در راستای راه‌حل ۲ دولتی اعلام کرد.

طبق گزارش خبرگزاری فرانسه، براساس قطعنامه‌ای با ۱۵۷ رای موافق و هشت رای مخالف، مجمع عمومی سازمان ملل «حمایت بی‌قید و شرط خود را از راه‌حل ۲ دولتی مطابق با قوانین بین‌المللی» اعلام کرد.

در این میان آمریکا و رژیم صهیونیستی از جمله مخالفان بودند و هفت رای ممتنع نیز وجود داشت.

در قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل آمده است: «اسرائیل و فلسطین باید کنار هم در صلح و امنیت با مرزهای به‌رسمیت شناخته‌شده براساس مرزهای پیش از سال ۱۹۶۷ زندگی کنند.»

مجمع عمومی سازمان ملل برای پیشبرد این هدف خواستار برگزاری یک نشست بین‌المللی سطح بالا در نیویورک در تاریخ ژوئن ۲۰۲۵ به ریاست مشترک فرانسه و عربستان سعودی با هدف احیای تلاش‌های دیپلماتیک برای تحقق راه‌حل ۲ دولتی شد.

مجمع عمومی سازمان ملل همچنین خواستار «تحقق حقوق مسلم مردم فلسطین و همچنین حق تعیین سرنوشت و حق دولت مستقل آنها» شد.

سازمان ملل همچنان کرانه باختری اشغالی، قدس شرقی و نوار غزه را از جمله مناطقی در نظر می‌گیرد که به‌طور غیرقانونی توسط رژیم صهیونیستی اشغال شده‌اند.

«ریاض منصور» نماینده فلسطین در سازمان ملل گفت: «مسئله فلسطین از بدو تاسیس این سازمان در دستور کار سازمان ملل بوده و همچنان حیاتی‌ترین آزمون برای اعتبار و اقتدار آن و وجود نظم بین‌المللی مبتنی بر قانون است.»

رای مخالف استرالیا علیه رژیم صهیونیستی

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد رای مخالف استرالیا علیه رژیم صهیونیستی و درخواست برای خروج از سرزمین‌های اشغالی فلسطین، شکاف عمیقی با ایالات متحده ایجاد کرده است.

«جیمز لارسن» سفیر استرالیا در سازمان ملل به مجمع عمومی گفت: «راه‌حل ۲ دولتی تنها امید برای شکستن چرخه بی‌پایان خشونت است و این راه‌حل تنها امید برای آینده‌ای امن و مرفه برای فلسطین است.»

اما «پیتر داتون» رهبر مخالفان در استرالیا گفت: «موضع استرالیا برای منافع سیاسی داخلی انجام شده است. البته قابل درک است که خشم زیادی به این دلیل وجود دارد که دولت، جامعه یهودی را فروخته است. نخست‌وزیر محکوم شده است. زیرا وقتی از خود می‌پرسید چرا دولت و چرا نخست‌وزیر اعتبار خود را فدا می‌کند، به این می‌رسید که به خاطر رای بوده است.»

«ناصر مشنی» رئیس شبکه حمایت از فلسطین در استرالیا در واکنش به رای این کشور بیان کرد: «رای استرالیا قابل توجه بوده اما اقدامی برجسته‌تر لازم است. این گام مهمی از سوی دولت استرالیا است که ملت ما را با اکثریت قاطع جهان در حمایت از فلسطین و حقوق بشر و پاسخگویی اسرائیل همسو می‌کند.»

در این میان، «سایمون بیرمنگام» سخنگوی حزب مخالفت استرالیا ضمن انتقاد از دولت «آنتونی آلبانیز» نخست‌وزیر استرالیا برای این رای در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: «دولت آلبانیز با این کار و با رها کردن اسرائیل، متحد کلیدی آمریکا، استرالیا را با ایالات متحده در مشکل قرار داد.»

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۴ آذر ۱۴۰۳ / ۰۸:۴۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403091409820
  • خبرنگار : 71660