دکتر علی دهباشیپور سهشنبه ۱۳ آذر ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات اداره کل بهزیستی بررسی شد، اظهار کرد: یکی از دغدغههایی که اداره کل بهزیستی با برخی دستگاهها و نهادهای اجرایی و همچنین شهروندان عادی دارد، حفظ حقوق شهروندی جامعه کمتوان جسمی و به اصطلاح معلولان است.
وی با بیان اینکه در این راستا در نظر داشتیم تا دانش فنی در حوزه سازمانی ارتقا یابد، افزود: باید با مطالبهگری اهالی رسانه تلاش شود تا از حقوق شهروندی بیشتر صیانت شود یکی از حوزهها و مجموعههایی که نیاز به صیانت جدی دارد، بازتوانان بهزیستی هستند.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین خاطرنشان کرد: کمبود کمپ ترک اعتیاد در قزوین یکی دیگر از معضلات ما در حوزه بازتوانی افراد است. در حال حاضر کمپ ماده ۱۶، بالغبر ۲۵۰ نفر ظرفیت دارد در حالی که ما به یک کمپ ۲۵۰۰ نفری نیاز داریم.
دهباشیپور افزود: بنابر لزوم توانمندسازی افراد آسیبدیده اجتماعی در لایحه بودجه ۱۴۰۳ بالغ بر ۲۰ مورد پیشنهاد در خصوص بیمه تأمین اجتماعی و بازنشستگی پیش از موعد نوشتیم تا حق معلولان مطرح شود که در حال حاضر در دست بررسی است.
وی با بیان اینکه در حوزه معلولان با عدم زیرساختها و چالشهای بسیاری مواجه هستیم، اظهار کرد: یکی از مهمترین چالشهای ما این است که در اعتبارات عمرانی برخی دستگاههای اجرایی و نهادهای دولتی مصوب شده که در حوزه مناسبسازی برای معلولان اقدام شود و پایان کار بر اساس این مصوبه صادر شود، همچنین مقرر شده که مراکز درمانی و بانکها در اولویت باشند که هنوز این موضوع جدی گرفته نشده است.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین خطاب به دستگاههای اجرایی بیان کرد: نهادها و دستگاههای اجرایی تا پایان سال موظف هستند تا بنابر قانون، فضاهای فیزیکی خود را برای معلولین مناسبسازی کنند، در غیر این صورت این موضوع را با محور ترک فعل و اجرا نشدن قانون در دستور کار قرار میدهیم و اگر در این عرصه غفلت شود گزارش خواهیم کرد.
وی گفت: در جلسات مناسبسازی معابر نیز که با شهرداری بسیار چالش داریم، لازم است تا شخص استاندار و همچنین معاونان ایشان ورود جدیتری داشته باشند.
احداث نیروگاه خورشیدی برای اقتصاد معلولان
دهباشی پور در ادامه به اقتصاد معلولان و همچنین ایجاد فرصت برای این اقشار اشاره کرد و افزود: تفاهمنامه تأسیس و راهاندازی و بهرهبرداری از نیروگاه خورشیدی در جهت کمک به اقتصاد معلولان امضا شده، اما هنوز واگذاری زمین انجام نشده است که انتظار تسریع در این امر را داریم.
وی بیان کرد: در راستای مسئولیت اجتماعی و کمک به معلولین نیز، ۳۰ هکتار زمین از اداره کل منابع طبیعی در منطقه «زین آباد» درخواست کردهایم، تا با نصب پنلهای خورشیدی برای ۶۰۰۰ مددجو ایجاد شغل کنیم.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین ادامه داد: مجوز ۶۰۰۰ تنی شیلات در الموت دریافت شده است که مقرر شده تا با مشارکت بخش خصوصی اجرایی شود. پروژه بسیار بزرگ است چراکه راهاندازی شیلات در فاز اول بالغبر ۳۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
وی با اشاره به کار مشترک بهزیستی استان قزوین با سازمان استثنایی آموزش و پرورش، خاطرنشان کرد: برنامههایی مانند دیدار با دانشآموزان، توزیع جوایز و تجلیل از آنها، جشن دانشآموزان استثنایی، مسابقات و جشنواره ورزشی، نشست با نخبگان و شناسایی افراد مستعد از برنامههای پیشبینی شده در روز جهانی معلولان است که در حال اجرای آن هستیم.
دهباشیپور گفت: یکی دیگر از اقدامات قابل توجهی که به مناسبت روز جهانی معلول در سال جاری انجام شد، تشکیل یک گروه اندیشهورز و نخبگانی متشکل از جامعه معلولان بود تا به واسطه این گروه و شناسایی افراد معلول خلاق، مشکلات معلولان را احصا و از ایدهها و راهکارهای آنها استفاده کنیم.
وی افزود: همچنین مقرر شده تا چهار خانه کوچک ویژه نگهداری افراد عقبمانده ذهنی برای دختران و پسران و یک مرکز اوتیسم بهزودی افتتاح شود، یکی از خانههای مذکور توسط یکی از مددجویان بهزیستی احداث شده است.
به گزارش ایسنا، در استان قزوین ۲۸ هزار معلول جسمی و حرکتی، بینایی، شنوایی، سالمند تحت پوشش بهزیستی هستند که از این میان بالغبر ۱۲ هزار معلول، از ناحیه جسمی و حرکتی دارای معلولیت هستند.
انتهای پیام