عبدالرضا بازدار در سومین همایش کشاورزی پایدار و روز جهانی بدون سم که روز سهشنبه ۱۳ آذر در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد، گفت: امنیت غذایی موضوع پیچیدهای است که تمام موارد سلامت، کیفیت و پایدار بودن یک محصول را در بر میگیرد. در حال حاضر در دنیا توجه زیادی بر پایداری است چون بعد از انقلاب سبز اتفاقاتی که در حوزه کشاورزی افتاد، باعث شد یک جانبه به موضوع غذا پرداخته شود و به دنبال مصرف منابع، اقدامات اصلاح نژادی، گونههای جدید تولید و ارقام پر محصول وارد بازار شود.
وی افزود: استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی، سموم، دفع آفات و منابع توسعهای افقی باعث شد که طی صد سال اخیر به تولید حجم مناسبی از غذا دست پیدا کنند. اما کم کم به این نتیجه رسیدند که این موضوع تهدید کننده است و پایداری امنیت غذایی برای نسلهای آینده از اهمیت بیشتری برخوردار است.
وی اظهار کرد: بنابراین امروزه بر روی پایداری امنیت غذایی تاکید شده است. چرا که غذا به اندازه کافی در دسترس بوده و باید روی کیفیت و سلامت آن به نحوی که کوچکترین آسیب و کاهشی در منابع داشته باشیم، کار کرد و از این راه تضمین کننده نسلهای آینده هم باشیم.
بازدار در ادامه بیان کرد: کشوری هستیم که از لحاظ اقلیمی و منابع آبی وضعیت نگران کنندهای داریم و از این لحاظ وضعیت پایداری منابع در حال تهدید است. در حالی که در کشور سه برابر متوسط دنیا تبخیر داریم، اقلیم هم باعث تغییرات زیادی حتی در پوشش گیاهی مناطق شده است. بنابراین متناسب با این روند باید دانش و علم را به سمت تولید در محیط کنترل شده حرکت دهیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی البرز درباره استفاده از سموم گفت: هر چه مواد از بیولوژیک در فضای باز استفاده شود، در حالی که مزرعه مجاور از سموم دیگری استفاده میکند، این اقدام اثربخش نخواهد بود. در محیطهای گلخانهای و بسته بهتر میتوانیم این اتفاقات را کنترل کنیم.
بازدار افزود: یکی از رسالتهای اصلی وزارت جهاد کشاورزی و زیر مجموعههای آن سالم سازی محصول است که باید روی آن کار کنیم. به جرأت میتوان گفت که تمام محصولات ما سالم هستند و باید شناسنامه محصول سالم را هم داشته باشیم تا بتوانیم بر اساس آن به معرفی محصول بپردازیم.
وی خاطرنشان کرد: در هشت ماهه گذشته در استان البرز بالغ بر ۸۵ هزار تن محصولات صیفی و سبزی به کشورهایی که سختترین استانداردها را دارند صادر کردهایم.
انتهای پیام