به گزارش ایسنا، با کاهش میزان آرد عرضه شده به نانواییهای نوار غزه، بسیاری از آنها تعطیل شده و یا با حداقل ظرفیت تولیدی خود فعالیت دارند، رژیم صهیونیستی عامدانه از حجم آرد عرضه شده به نانواییها میکاهد، در حملات خود نانواییها را هدف قرار میدهد و همینطور مانع از انتقال سوخت مورد نیاز نانواییها میشود.
قربانیان صفهای نان در غزه
تعطیلی بسیاری از نانواییها و به دنبال آن صفهای طولانی فلسطینیها مقابل نانواییهای باقی مانده و ازدحام شدید جمعیت، حوادث مرگباری را رقم زده است، چند روز قبل سه زن فلسطینی در اثر ازدحام جمعیت مقابل نانوایی در شهر دیر البلح در مرکز نوار غزه جان خود را از دست دادند، همچنین در اتفاقی مشابه در همین شهر ۲ تن دیگر جان خود را از دست داده و تعدادی زخمی شدند.
نانواییها در نوار غزه با مشکل سوخت مواجه هستند و برای راهاندازی دستگاههای خود سوخت لازم را ندارند و آنها تنها با همان مقدار از کمکهای سازمان ملل و نهادهای بینالمللی که رژیم اشغالگر اجازه انتقال آنها را میدهد، فعال هستند، این مقادیر تنها برای فعالیت محدود روزانه است و امکان فعالیت دائمی به نانواییها را نمیدهد.
با توجه به اقدامات عامدانه رژیم صهیونیستی برای گرسنگی دادن به ساکنان نوار غزه و استمرار این سیاست از زمان آغاز جنگ، فلسطینیها برای دسترسی به مقادیر اندکی نان مجبور هستند هر روز از میان آوارها و بمبارانها خود را به نانواییها برسانند.
بیشتر نانواییها همان هفتههای اول جنگ به دلیل قطعی برق و ممانعت از انتقال سوخت تعطیل شدند و تنها تعداد محدودی از آنها با شروطی و با نظارت غیرمستقیم و کنترل شدید مقادیر آرد ارسالی نهادهای بینالمللی از جمله برنامه جهانی غذا و آژانس آنروا فعالیت دارند و این باعث افزایش قیمت نان شده است.
با وجود هشدارهای برنامه جهانی غذا درباره قحطی و مطالبات حقوقی برای اعلام قحطی سراسری در غزه اما رژیم صهیونیستی همچنان به اقدامات سیستماتیک خود برای گرسنگی دادن به ۲.۴ میلیون سکنه نوار غزه که یک میلیون تن از آنها آواره شدند، ادامه میدهد.
طبق اعلام اتحادیه نانواییهای نوار غزه، تعداد کل آنها در این منطقه ۱۴۰ نانوایی بوده که از زمان آغاز حملات رژیم صهیونیستی تنها تعداد اندکی از آنها فعال هستند، نانواییها در شهر رفح در جنوب نوار غزه و در مناطق شمال آن تعطیل شدند و حدود ۵۰ درصد از آنها در بمبارانها و ویرانیها به شکل کامل تخریب شدند.
تنها ۱۹ نانوایی
در این رابطه برنامه جهانی غذا اعلام کرد که نانواییها در منطقه خانیونس و دیرالبلح به صورت منظم فعالیت نداشته و به دلیل کمبود شدید آرد با خطر تعطیلی مواجه هستند.
این سازمان در پاسخ مکتوب خود به سوالات وبسایت «العربی الجدید» اعلام کرد: قادر به ارسال مقادیر کافی آرد به نانواییها نیستیم زیرا کمکهایی که وارد نوار غزه میشوند، بسیار اندک هستند و به محض ارسال آرد و انتقال به انبارها آنها را فورا به نانواییها میفرستیم تا فعالیت آنها متوقف نشود.
برنامه جهانی غذا در ادامه پاسخ مکتوب خود تاکید کرد که در سراسر نوار غزه تنها با ۱۹ نانوایی همکاری دارد و نانواییها در شهر رفح و در شمال نوار غزه به دلیل عملیاتهای نظامی در این مناطق تعطیل شدند و تنها با برخی نانواییها در مرکز نوار غزه و شهر غزه همکاری دارد.
به گزارش این سازمان، «نانواییها ملزم هستند نان را به قیمتی پایین و مشخص بفروشند به این شکل که هر بسته نان (شامل ۵۰ عدد قرص کوچک نان) تنها سه شکِل (کمتر از یک دلار) فروخته میشود، قیمتی که تضمین کند خانوادهها توان تامین نان را دارند، اما آمار دقیقی در این زمینه وجود ندارد. تنها میدانیم که نانواییها در ماه نوامبر حدود ۲ میلیون بسته نان تولید کردند و این یعنی سهم هر خانواده تنها یک بسته بوده در حالی که این آمار در مورد تمامی خانوادهها صدق نمیکند و خانوادههایی وجود دارند که به دلیل حملات و فاصله زیاد با نانواییها به نان دسترسی نداشتند.»
برنامه جهانی غذا در ادامه نسبت به خطر تعطیلی نانواییها به دلیل نبود نظم در انتقال آرد هشدار داد و اعلام کرد که این احتمال وجود دارد که فعالیت آنها بر اساس مقادیر موجود به برخی روزها متوقف شود.
در طول هفتههای گذشته قیمت آرد به دلیل افزایش تقاضا و کاهش عرضه در نوار غزه به ویژه در مناطق جنوبی در خانیونس، مرکز نوار غزه، دیر البلح و النصیرات افزایش داشته و به حدود ۵۵۰ شِکِل (معادل ۱۵۰ دلار) برای هر کیسه ۲۵ کیلوگرمی رسید و این تاثیر منفی بر صدها هزار آوارهای گذاشت که تنها غذای مصرفیشان در شبانه روز را با آرد تامین میکنند.
سیاست گرسنگی دادن در غزه
در این میان «اسماعیل الثوابته» مدیرکل دفتر اطلاعرسانی دولت غزه، رژیم صهیونیستی را به تعمد در تشدید وخامت اوضاع انسانی با تعطیلی گذرگاهها و ممانعت از انتقال کمکهای بشردوستانه با آتش زدن آنها و تخریب گذرگاه مرزی رفح پس از عملیات نظامی در این شهر در ماه مه متهم کرد.
الثوابته در گفتگو با العربی الجدید اظهار کرد: نهادهای بینالمللی و جهانی شکست مفتضحانهای خوردند و شاهد همراهی آشکار آنها با سیاستهای رژیم صهیونیستی برای گرسنگی دادن بودیم، برنامه جهانی غذا از توزیع مقادیر بالای کمکهایی که در اختیار دارد در میان آوارگان و خانوادههای فلسطینی امتناع میکند، این عملکرد نشان میدهد که این سازمان نمیخواهد به این بحران پایان دهد بلکه تنها به دنبال مدیریت آن است، برخی از قربانیهای این جنگ بر اثر گرسنگی و یا در ازدحام صفهای مقابل نانواییها جان خود را از دست دادند.
مدیرکل دفتر اطلاعرسانی دولت غزه در ادامه نیز از برنامه جهانی غذا خواست مسوولیتهای خود را بر عهده گرفته، برای متوقف کردن این سیاست تلاش کرده و سیاستهایی را در پیش بگیرد که به بحران غذا و کمبود آرد پایان دهد.
او تاکید کرد: سیاستهایی که برای مدیریت بحران گرسنگی در پیش گرفته میشود، تاثیر منفی بر وضعیت انسانی غزه دارد.
الثوابته در پایان نیز گفت: لازم است برای پایان یافتن بحران گرسنگی و قطحی که رژیم اشغالگر اسرائیلی به راه انداخته، مداخلهای صورت بگیرد.
انتهای پیام