استارمر: جنگ اوکراین ممکن است از طریق مذاکره پایان یابد

نخست وزیر انگلیس با اذعان به اینکه مذاکرات صلح می‌تواند به جنگ اوکراین پایان دهد، خواستار افزایش حمایت از این کشور برای تقویت موضع کی‌یف در این مذاکرات شد.

به گزارش ایسنا، کر استارمر، نخست وزیر انگلیس امروز (سه‌شنبه) گفت افزایش حمایت از اوکراین برای قرار دادن این کشور در قوی‌ترین موقعیت برای مذاکرات صلح ضروری است، زیرا به گفته او، جنگ ممکن است از طریق مذاکره پایان یابد.

نخست وزیر انگلیس در ادامه بر اهمیت ادامه حمایت غرب از اوکراین تاکید کرد و هشدار داد که پیروزی روسیه در جنگ اوکراین امنیت، ثبات و رفاه اروپا را تهدید می‌کند، به ویژه به این دلیل که می‌تواند متحدان روسیه را جسور کند.

او در یک سخنرانی در منطقه تاریخی لندن گفت: ما باید به حمایت از اوکراین ادامه دهیم و آنچه را که لازم است برای حمایت از توانایی دفاعی آنها تا زمانی که لازم است، انجام دهیم.

استارمر که در ماه ژوئیه به عنوان نخست وزیر انتخاب شد، تصریح کرد: قرار دادن اوکراین در قوی‌ترین موقعیت ممکن برای حضور در مذاکرات ضروری است تا بتواند صلحی عادلانه و پایدار را بر اساس شرایط خود به گونه‌ای تضمین کند که امنیت، استقلال و حق انتخاب آینده‌شان را تامین کند.

بنا بر گزارش خبرگزاری رویترز، این اظهارات کر استارمر در شرایطی حساس در جنگ روسیه و اوکراین مطرح می‌شود که با سریع‌ترین سرعت از زمان آغاز آن در فوریه ۲۰۲۲ پیشروی می‌کند. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا نیز که عمیقا نسبت به حمایت ایالات متحده از اوکراین بدبین است، وعده داه که پس از تحلیف خود در ۲۰ ژانویه به سرعت به جنگ پایان دهد.

انگلیس از آغاز جنگ اوکراین یکی از سرسخت‌ترین حامیان کی‌یف بوده است و اولین کشوری بود که تسلیحات پیشرفته‌تر، از جمله تانک‌های جنگی و موشک‌های کروز دوربرد را به اوکراین عرضه کرد.

یک مقام دولت انگلیس به رویترز گفت: این واضح‌ترین عباراتی بود که استارمر درباره جنگ با روسیه مبنی بر این‌که می‌تواند به توافقی از طریق مذاکره ختم شود، به کار برده است.

استارمر در نظرات قبلی خود گفته بود که جنگ باید با خروج روسیه از مرزهای شناخته شده بین‌المللی اوکراین پایان یابد.

پیروزی ترامپ، فشار بر اروپا برای افزایش نقش خود در مسلح کردن کی‌یف، در صورتی که ایالات متحده به‌عنوان بزرگ‌ترین تامین‌کننده نیازهای تسلیحاتی و مالی اوکراین کمک خود را کاهش دهد، افزایش داده است.

نخست وزیر انگلیس همچنین در صحبت‌های روز دوشنبه خود گفت «حیاتی است که همه کشورهای اروپایی برای محافظت از آینده مشترک ما گام بردارند، زیرا آینده آزادی در اروپا، امروز در حال تصمیم‌گیری است.»

همچنین به نوشته روزنامه ایندیپندنت، با انتخاب مجدد ترامپ برای ریاست جمهوری آمریکا استارمر درخواست‌ها را برای انتخاب بین توافق تجاری با ایالات متحده و روابط نزدیک‌تر با اتحادیه اروپا رد کرده است.

نخست وزیر انگلیس در بحبوحه ترس از اینکه برنامه‌های ترامپ برای اعمال تعرفه‌های واردات و برانگیختن جنگ تجاری، لندن را مجبور به انتخاب بین انعقاد یک توافق تجاری با رئیس جمهور آینده آمریکا و ادامه روابط نزدیک‌تر با اتحادیه اروپا خواهد کرد، درباره بریگزیت (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) و روابط لندن با این اتحادیه طرح مساله کرده است.

با این حال، او در سخنرانی خود به صراحت گفت که معتقد است انتخابی که از او درخواست می‌شود، اشتباه است و لندن می‌تواند با هر دو متحد به روابط نزدیک‌تر دست یابد.

استارمر خاطر نشان کرد: من می‌خواهم در همین ابتدا واضح بگویم؛ در این دوران خطرناک، این ایده که ما باید بین متحدان خود یکی را انتخاب کنیم که به نوعی با آمریکا یا اروپا هستیم، کاملا اشتباه است. من کاملا آن را رد می‌کنم.

وی با اشاره به نقش حزب کارگر در تأسیس ناتو در سال ۱۹۴۵ افزود که «منافع ملی ما ایجاب می‌کند که با هر دو کار کنیم.»

مقام ارشد انگلیس همچنین گفت: این، در مورد احساسات نیست، بلکه در مورد واقع‌گرایی سرسخت است. بارها و بارها، بهترین امید برای جهان و مطمئن‌ترین راه برای خدمت به منافع ملی متقابل ما، از همکاری ۲ ملت ما حاصل شده است. هنوز هم همین‌طور است. تار و پود ملت‌های ما با هم تنیده شده است تا شکوفایی امروز ما، رهبری ما در فناوری، هوش مصنوعی و موارد دیگر در هم تنیده شود.

وی در عین حال تاکید کرد: ما روابط خود را با اروپا نیز بازسازی خواهیم کرد.

استارمر گفت که معتقد است ترامپ اوکراین را رها نخواهد کرد، به‌رغم انتصابات در کابینه رئیس جمهور آینده آمریکا که نشان می‌دهد او قصد دارد به کمک‌های مالی و نظامی به کی‌یف پایان دهد.

او ادامه داد: شکی نیست که ما از اوکراین حمایت می‌کنیم اما همچنین باید شفاف باشیم که این عمیقا در راستای منافع شخصی ماست. من همه را در اینجا تشویق می‌کنم که برای لحظه‌ای فکر کنند که اگر روسیه پیروز شود چه معنایی برای ما، برای قاره ما و برای جهان خواهد داشت. برای ارزش‌های ما، برای دموکراسی، تجارت و آزادی چه معنایی خواهد داشت؟

نخست‌وزیر انگلیس اظهار داشت: این، حیاتی است که همه کشورهای اروپایی برای محافظت از آینده مشترک ما گام بردارند. ما در بررسی دفاعی راهبردی خود توضیح خواهیم داد که چگونه می‌خواهیم نیروهای مسلح خود را مدرن کنیم تا در داخل کشور امن‌تر و در خارج قوی‌تر شویم. ما سرمایه‌گذاری خود را با همکاری با دیگران، مانند همکاری با ایتالیا و ژاپن برای ساخت نسل بعدی هواپیماهای جنگنده به حداکثر خواهیم رساند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۳ آذر ۱۴۰۳ / ۱۱:۲۵
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403091309164
  • خبرنگار : 71443