به گزارش ایسنا، وبگاه «العربی الجدید» به نسخهای از این سند ۲ صفحهای دست یافت و بر اساس آن اعلام کرد که این کمیته مدیریت امور نوار غزه را به دست گرفته و مرجع آن دولت فلسطین بوده و این کمیته مسؤول تمامی حوزهها (از جمله بهداشتی، اقتصادی، آموزشی، کشاورزی و زیرساختهای خدماتی و اصلی) شامل کارهای امدادی، از بین بردن آثار جنگ و بازسازیها خواهد بود و با توافقی ملی تشکیل خواهد شد و رئیس تشکیلات خودگردان حکمی را برای تشکیل این کمیته صادر میکند و این کمیته بر اساس ساختارها و قوانین موجود در مناطق فلسطینی ماموریتهای خود را انجام میدهد.
در این سند ۶ شرط برای تشکیل کمیته تعیین شده که اولین آن حفظ تمامیت ارضی کشور اشغالی فلسطین بر اساس مرزهای ۱۹۶۷ (شامل کرانه باختری، قدس و غزه) است، شرط دوم تاکید بر ارتباط میان دولت فلسطین در کرانه باختری و کمیته موجود در غزه است.
طبق این سند، سومین شرط این است که کمیته از ساختار سیاسی فلسطین در کرانه باختری، قدس و غزه پیروی کند و تشکیل آن موجب جدایی غزه از سایر مناطق فلسطینی نمیشود.
شرط چهارم این است که برای تشکیل این کمیته عناصر ملی فلسطینی از میان چهرههای مستقل و شایسته انتخاب شده و ۱۰ تا ۱۵ عضو داشته باشد.
شرط پنجم نیز این است که کمیته پشتیبانی اجتماعی تمام امور نوار غزه را به نحوی مدیریت میکند که در تمامی زمینهها به شهروندان فلسطینی خدماتدهی کند.
همچنین در این سند آمده است که شرط ششم این است که فعالیت این کمیته تا زمانی در نوار غزه ادامه یابد که عوامل تشکیل آن از بین بروند یا تا زمانی که انتخابات سراسری برگزار شده و یا اینکه ساختار ملی مورد توافق دیگری تصویب شود.
طبق سند یاد شده، مرجع این کمیته دولت فلسطین و نهادهای ناظر وابسته به تشکیلات خودگردان است و این کمیته از اختیارات لازم برای عمل به وظایف خود برخوردار است.
بر اساس سند مذکور، فعالیت این کمیته پس از نشست تمامی گروههای فلسطینی در قاهره برای توافق نهایی درباره تشکیل آن آغاز میشود و تا آن زمان فعالیت در گذرگاههای نوار غزه با اراضی اشغالی بر اساس سازوکاری که پیش از اکتبر ۲۰۲۳ برقرار بوده، ادامه مییابد.
همچنین قرار است یک صندوق بینالمللی بازسازی غزه که کشورهای حامی مالی بر آن نظارت داشته و نمایندهای از وزارت دارایی فلسطین و نیز معاون او از کمیته پشتیبانی اجتماعی جهت تضمین شفافیت و نظارت در آن حضور دارد، تشکیل شود.
همچنین در این سند آمده است که ساختار تشکیلاتی کمیته شامل یک رئیس، یک معاون و مسؤولانی برای پروندههای کمکرسانیها، آموزش، بهداشت و اقتصاد، یک مسوول برای مدیریت امور غزه، مسؤول امور بازسازی، مسؤول رایزنی با مسؤولان داخلی و نهادهای بینالمللی و نیز یک نماینده برای هیئت گذرگاهها خواهد بود.
تحولات مثبت در گفتوگو میان حماس و فتح
یکی از رهبران فلسطینی در گفتوگو با شبکه خبری «المیادین» تاکید کرد: دیدارها میان ۲ جنبش مقاومت اسلامی (حماس) و فتح درباره مدیریت امور نوار غزه با تحولات مثبت مهمی همراه بوده است.
این رهبر فلسطینی اظهار کرد: چند کشور عربی از ایجاد کمیتهای که نوار غزه را مدیریت کند، حمایت میکنند.
او در ادامه فاش کرد: ۲ جنبش حماس و فتح اتفاق نظر دارند که این کمیته باید حرفهای و مستقل بوده و افراد ۲ جنبش در آن عضویت نداشته باشند.
این رهبر فلسطینی گفت: دولت فلسطین در رامالله بر فعالیتهای کمیته نظارت خواهد داشت و کمیته شامل کارشناسانی در امور دولتی و اداری از میان چهرههای داخل نوار غزه خواهد بود.
یکی از رهبران حماس در گفتگو با العربی الجدید نیز اظهار کرد: هیئتهای فتح و حماس یکشنبه در قاهره نشستی داشتند که طی آن به دیدگاههایی دست یافتند که به اختلافنظرهایشان درباره بندهایی پایان داد که مانع از اعلام تشکیل کمیته مدیریت امور غزه میشدند.
این منبع گفت: موارد باقی مانده امور اجرایی هستند که هرگز مورد اختلاف ۲ طرف نخواهند بود، همه درباره لزوم استفاده از فرصت موجود برای کنار زدن اختلافات و پایان دادن به رنجهای ملت فلسطین اتفاقنظر دارند.
طی ۲ روز گذشته گروههای فلسطینی در قاهره با حضور مسؤولانی از دستگاه اطلاعات کل مصر مذاکراتی با یکدیگر داشتند و هیئت حماس دیدارهای متعددی با نمایندگان گروههای فلسطینی مختلف انجام داد.
قرار است در روزهای آتی از سایر گروههای فلسطینی به صورت رسمی برای حضور در مذاکرات مربوط به چارچوب کار کمیته و اعضای آن دعوت شود.
کمیته یاد شده که با پیشنهاد و ابتکارعمل مصر تشکیل میشود، فرصت خوبی برای تسهیل رسیدن به توافقی برای پایان دادن به جنگ غزه است، این کمیته نظارت بر فعالیت گذرگاهها و مدیریت تمامی امور نوار غزه را بر عهده خواهد گرفت به شکلی که بهانههای آمریکا و رژیم صهیونیستی درباره کنترل حماس بر غزه پایان مییابد.
انتهای پیام