به گزارش ایسنا، بزرگترین اقتصادهای تولیدی آسیا در ماه نوامبر فعالیت خود را افزایش دادند و کارخانههای چین بهبودی خود را تا حدی به دلیل محرکهای پکن و عجله برای صادرات گسترش دادند، اگر چه تغییرات ضعیف در سایر بخشهای منطقه به برخی چالشها اشاره کرد.
خطرات تجارت جهانی از دومین دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ بر کارخانهها بزرگ بود زیرا سرمایهگذاران مجموعهای از شاخصهای مدیران خرید منتشر شده در روز دوشنبه (۲ دسامبر) را بررسی کردند که تصویر متفاوتی را برای اقتصادهای متکی به صادرات آسیا ترسیم کرد. نتایج نشان داد، فعالیت کارخانههای چین در ماه نوامبر با سریعترین سرعت در پنج ماه گذشته گسترش یافت، زیرا سفارشهای جدید، از جمله سفارشهای خارج از کشور، منجر به افزایش قابلتوجه تولید شد. بهبود در چین به دیگر کارخانههای آسیایی مانند کره جنوبی و تایوان کمک کرد که فعالیتها افزایش یابد.
ژینگ ژائوپنگ، استراتژیست ارشد چین گفت که بهبود چین عمدتاً صادرات محور بوده است. بسیاری از صادرکنندگان چینی در تلاش هستند تا کالاهای خود را پیش از تعرفههای ایالاتمتحده و اتحادیه اروپا به بازارهای اصلی برسانند، که این یکی از چندین خطری است که سیاستگذاران اکنون باید از آن عبور کنند.
پکن در نیمه دوم سال جاری مجموعهای از بستههای محرک عمده را برای جلوگیری از کاهش شدید هزینهها و تولید ارائه کرد. در حالی که تحلیلگران میگویند هنوز برای حفظ یک بهبود قویتر به موارد بیشتری نیاز است، اما نشانههایی وجود دارد که اقدامات امسال تا حدودی بر مخارج خرده فروشی و ثبات بازار ملک تأثیر گذاشته است.
ترامپ وعده اعمال تعرفههای تهاجمی بر شرکای تجاری اصلی آمریکا، بهویژه چین را در تلاش برای احیای صنعت و اشتغال آمریکا داده است. هفته گذشته، او گفت که تعرفه ۱۰ درصدی را بر کالاهای چینی اعمال خواهد کرد تا پکن اقدامات بیشتری برای جلوگیری از قاچاق مواد شیمیایی انجام دهد، که به دنبال تهدیدهای قبلی او مبنی بر اعمال تعرفه بیش از ۶۰ درصد بر کالاهای چینی بود.
در سایر نقاط آسیا، شرایط بدتر شد، زیرا شاخص مدیران خرید ژاپن سریعترین کاهش فعالیت را در هشت ماه گذشته گزارش کرد زیرا کارخانهها تولید را به دلیل کاهش تقاضا کاهش دادند.
رویترز گزارش کرد که در آسیای جنوب شرقی، شاخصهای مدیران خرید فعالیت کارخانهها را نشان دادند که در اندونزی و مالزی کاهش یافت و در تایلند و ویتنام رشد را کاهش داد.
انتهای پیام