بهزاد شهبازی به مناسبت روز جهانی معلولین(۱۳ آذر) در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، تعداد افراد دارای معلولیت در استان کرمانشاه که تحت پوشش خدمات بهزیستی هستند را ۴۶ هزار و ۳۶۷ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۲۸ هزار و ۹۵۲ نفر زن و ۱۷ هزار و ۴۱۵ نفر مرد هستند.
وی با بیان اینکه تعداد کل معلولیتهای ثبت شده در استان ۵۵ هزار و ۹۹۱ مورد است، افزود: برخی افراد ممکن است دارای دو یا حتی سه نوع معلولیت باشند.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: تعداد افرادی که در استان تک معلولیت هستند ۳۷ هزار و ۹۰۵ نفر و تعداد افراد چند معلولیتی ۸۴۶۲ نفر است.
به گفته این مسئول، از بین جامعه معلولین استان ۸۲۵۰ نفر معلول جسمی حرکتی با منشاء ارتوپدی، یازده هزار و ۴۹۷ نفر معلول جسمی حرکتی با منشاء نورولوژی، ۶۸۰۷ نفر معلول حسی بینایی، ۸۶۳۰ نفر معلول حس شنوایی، ۴۲۹۴ نفر معلول صوتی و گفتاری، ۱۸۹ نفر معلول ذهنی شناختی، ۹۸۵۶ نفر معلول ذهنی هوشی، ۵۴۶ نفر معلول تکاملی رشدی و ۵۵۳۰ نفر دارای معلولیت روان هستند.
ارائه خدمات توانبخشی به بیش از ۱۳۵۰ معلول در مراکز شبانهروزی
شهبازی از طیف گسترده خدماتی که بهزیستی به افراد دارای معلولیت ارائه میدهد یاد کرد و ادامه داد: ۲۳ مرکز شبانهروزی در سطح استان داریم که به صورت شبانهروزی به معلولین خدمات ارائه میدهند و ۱۳۵۰ نفر از خدمات این مراکز بهرهمند هستند.
وی یارانهای که در هر ماه برای هریک از افراد به این مراکز پرداخت میشود را شش تا هفت میلیون تومان اعلام کرد و افزود: ماهانه ۱۰ میلیارد تومان به مراکز شبانهروزی یارانه پرداخت میکنیم.
مدیرکل بهزیستی کرمانشاه اظهار کرد: ۴۴ مرکز نیز داریم که فقط به صورت روزانه به معلولین خدمات ارائه میدهند که یارانه هر فرد در این مراکز نیز بیش از ۳.۵ میلیون تومان در ماه است.
به گفته شهبازی، این مراکز از صبح تا ظهر انواع خدمات روانشناسی، کاردرمانی، گفتاردرمانی، فیزیوتراپی و ... را به افراد معلول ارائه میدهند.
وی با بیان اینکه تعدادی از معلولین در منزل هستند و خانواده از آنها مراقبت میکنند، اما بهزیستی نیز به این افراد خدمات میدهد، گفت: به افرادی که معلولیت شدید و خیلی شدید دارند، ماهانه دو میلون و ۹۰۰ هزار تومان حق پرستاری پرداخت میشود و اگر بسترگرا باشند ماهانه ۹۰۰ هزار تومان نیز بابت پوشینه پرداخت میکنیم.
مدیرکل بهزیستی کرمانشاه از پرداخت مستمری به افراد معلول که شغل و درآمد ندارند هم خبر داد و افزود: پرداختی به این افراد بین ۹۹۰ هزار تا سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در ماه است که عمدتا به وضعیت دهک خانوار آنها بستگی دارد.
شهبازی توزیع ویلچر، سمعک، واکر و سایر اقلام توانبخشی و کمک توانبخشی را از دیگر خدماتی برشمرد که بهزیستی به معلولین تحت پوشش خود ارائه میدهد و ادامه داد: ۴۲۷ دانشجو معلول نیز از ما خدمات دریافت میکنند که برای آنهایی که دهک یک تا پنج هستند هزینه تحصیل را نیز میدهیم.
اشتغال و فضای نامناسب تردد؛ ۲ دغدغه اصلی معلولان
وی در ادامه از مهمترین دغدغههای معلولین نیز یاد کرد و گفت: اشتغال یکی از مهمترین این دغدغهها است که تلاش کردیم با پرداخت تسهیلات اشتغالزایی تا حدودی به این موضوع کمک کنیم. به علاوه افراد معلول را نیز با توجه به شرایط جسمی که دارند به کاریابیها معرفی میکنیم و معمولا مشغول به کار میشوند. به برخی نیز مجوز کسب و کار برای مشاغل خانگی داده میشود.
مدیرکل بهزیستی کرمانشاه اضافه کرد: دستگاهها نیز موظفند سه درصد سهمیه اشتغال خود را به معلولین اختصاص دهند و در همین راستا سال گذشته برای اولین بار آزمون استخدامی معلولین در سراسر کشور با حضور ۱۲ هزار نفر و برای ۴۳۰۰ ردیف شغلی برگزار شد که سهم کرمانشاه نیز از افراد استخدامی ۱۴۸ نفر بود.
شهبازی به دغدغه مناسب سازی فضاهای شهری و ادارات برای معلولین نیز اشاره کرد و گفت: مابه عنوان دبیرخانه این موضوع نقش مطالبهگری و هماهنگی را داریم.
وی عنوان کرد: در حال حاضر وضعیت مناسب سازی در دستگاههای دولتی در شهرستان کرمانشاه مطلوب است، اما در ادارات شهرستانها با مشکلاتی مواجهیم. همچنین وضعیت مناسب سازی فضاهای عمومی نیز برای تردد معلولین مطلوب نیست.
انتهای پیام