معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه خبر داد

چهار اولویت مهم فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه تهران در مدیریت جدید

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران به چهار اولویت و سیاست مهم حوزه فرهنگی این دانشگاه در دوره مدیریت جدید اشاره کرد و گفت: ترویج گفتمان تفکر خلاق و مهارت حل مساله، - تقویت خودباوری و امیدآفرینی و روحیه نشاط در بین دانشجویان، زمینه سازی و تسهیل گری برای تقویت و توسعه فعالیت‌های دانشجویی و ارتقای اخلاق و مسئولیت پذیری اجتماعی از جمله این برنامه‌ها است.

روح الله نصرتی در گفت و گو با ایسنا ضمن بیان این مطلب به تشریح مهم ترین سیاست ها و برنامه های حوزه فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران پرداخت و اظهار کرد: دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه مادر و نماد آموزش عالی کشور فعالیت ها و اقدامات خود در حوزه های مختلف را بر اساس اسناد بالادستی مصوب در درون دانشگاه و بر مبنای برنامه های راهبردی چهار ساله تنظیم می کند. در این چارچوب یکی از حوزه های مهم در دانشگاه با توجه به اهمیت بنیادی آن حوزه فرهنگی و اجتماعی است.

وی با اشاره به اهداف کلان معاونت فرهنگی و اجتماعی، ارتقا اخلاق و مسئولیت پذیری اجتماعی یکی از مهم ترین برنامه های معاونت فرهنگی دانشگاه تهران دانست و گفت: تلاش برای ایجاد فضای فرهنگی مبتنی بر تقید به اخلاق ، احترام و مدارا در تمام فعالیت ها و ترویج کنش مسئولانه نسبت به جامعه یکی از اهداف کلان معاونت فرهنگی است. معاونت فرهنگی دانشگاه تلاش می کند بسترهای لازم را در راستای تهذیب نفس، خودسازی، معنویت و تعالی اخلاقی و پرورشی انسان های با اخلاق و مسئولیت پذیر فراهم نموده و با ایجاد موقعیت ها و فرصت های یادگیری، پرسشگری، تفکر تحلیلی به دانشگاهیان به ویژه به دانشجویان کمک نماید تا توانایی لازم برای ایفای نقش شهروند اخلاقی و با مسئولیت پذیری اجتماعی را در خود رشد دهند. بدون شک در این مسیر ، هدف درونی سازی این ارزش ها و پایبندی به آنها بر مبنای آموزه های دینی و منشور اخلاق حرفه ای است.

عضو هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران با اشاره به ضرورت زمینه سازی و تسهیل گری برای تقویت و توسعه فعالیت‌های دانشجویی تاکید کرد: فعالیت دانشجویان در قالب تشکل ها، انجمن ها، کانون ها و نهادهای مختلف در دانشگاه باعث پویایی و نشاط در فضای دانشگاه شده و زمینه را برای یادگیری فعالیت جمعی و تضارب اراء و گفتگو فراهم ساخته و امکان نقش آفرینی آنها در تحولات آینده و سرنوشت کشور را میسر می سازد.

نصرتی خاطرنشان کرد: علاوه بر موارد فوق، فعالیت در این نهادها با سلیقه های متفاوت باعث هویت بخشی به دانشجوی جوان ایرانی شده و احساس سهیم بودن در ساخت و آبادانی کشور را تقویت نموده و آنها را نسبت به ایفا نقش تاریخی و تمدنی آماده می کند. بر این اساس یکی از اهداف معاونت فرهنگی بستر سازی برای فعالیت این نهادها اعم از تشکل های سیاسی، انجمن های علمی و کانون های فرهنگی در مجموعه دانشگاه و  حمایت از فعالیت آنها همراه با برنامه ریزی جهت توانمندسازی و توان افزایی دانشجویان فعال در این نهادها با هدف تقویت بنیان های فکری و نظری و ایجاد شرایط و بسترهای گفتگو و جهاد تبیین در فضای دانشگاه  در میان دانشجویان و استادان است.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران ادامه داد: در سایه حمایت از تشکل های دانشجویی براساس فرمایش رهبر معظم انقلاب سه آرمان مهم علم اندوزی، عدالت طلبی و آزاداندیشی در دانشگاه تداوم خواهد یافت.

این مقام مسئول بر ضرورت تقویت خودباوری و امیدآفرینی  و روحیه نشاط در بین دانشجویان تاکید کرد و افزود: امروزه ایجاد انگیزه و امید به آینده یکی از مهمترین اولویت های دانشگاه هاست. این موضوع به واسطه تکریم و احترام به دانشجویان، هویت بخشیدن به آنها، مشارکت دادن آنها در امورات دانشگاه، ارتباط دادن آنها با صنعت و تبیین دستاوردهای توسعه در کشور میسر خواهد شد. بخشی از برنامه های دانشگاه در قالب رویدادها و جشنواره های معطوف به کار و کارافرینی ، رویدادهای ورزشی، جشنواره های مختلف فرهنگی و هنری، بازدید های علمی، نشست های تخصصی، گفتگوهای بین دانشجویان و استادان در راستای این اهداف انجام می شود.

عضو هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران همچنین ترویج گفتمان تفکر خلاق و مهارت حل مساله یکی دیگر از برنامه های فرهنگی دانشگاه در مدیریت جدید عنوان کرد و تاکید کرد: مروزه تجربه دانشگاه های دنیا نشان می دهد دانشگاه ها به عنوان بازیگران کلیدی در رسیدگی به چالش ها و پرورش نوآوری محسوب می شوند و از طریق مشارکت با سازمان های دولتی، خصوصی و بنگاه ها  نقش مهمی در ایجاد تغییرات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی ایفا کرده و دائما در راستای نیازهای در حال تغییر اجتماعی، خود را سازگار و هماهنگ می کنند  تا در جوامع خود تاثیر گذار باشند.

این استاد رشته جامعه شناسی اقتصادی و توسعه و انسان شناسی در پایان تاکید کرد: امروزه دانشگاه نسل چهارم بر نواوری، کارافرینی و ارتباط قوی با صنعت و جامعه تاکید دارند. ترویج این گفتمان و ایجاد آمادگی در بین دانشجویان یکی از رسالت های معاونت فرهنگی است و در این زمینه با راه اندازی دو بخش در معاونت فرهنگی و اجتماعی  با عنوان اداره کل مهارت ها و خانه خلاق تلاش می شود با تقویت مهارت فردی و جمعی و تفکر خلاق و معطوف به حل مساله دانشجویان را هم نسبت به آمادگی در حل مسائل کشور و هم نسبت به ورود به دنیای جدید آماده نماییم.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۳ آذر ۱۴۰۳ / ۰۷:۵۴
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1403091308899
  • خبرنگار : 71567