سیده فریده موسوی در نشست مدیران عشایری خراسان شمالی در بجنورد با اشاره به اینکه جامعه زنان عشایری کشور حدود ۵۰۰ هزار نفر است، گفت: این افراد شاغلان پنهان جامعه محسوب میشوند و با ایجاد صندوق های خرد به دنبال توانمندسازی و اشتغال این افراد هستیم.
وی تعداد صندوقهای خرد زنان عشایری را ۴۹۱ صندوق اعلام کرد و افزود: میزان سرمایهای که هم اکنون در این صندوقها وجود دارد ۲۲۰ میلیارد ریال است.
به گفته موسوی تعداد اعضای این صندوق ها حدود ۱۵ هزار نفر است و هدف از تشکیل این صندوقها توانمندسازی، اشتغال و کمک به معیشت این افراد است.
وی تاکید کرد: بانوان عشایری نقش بسیار مهمی در تولیدات عشایری هستند، به عنوان مثال صنایع دستی عشایری توسط بانوان تولید میشود اما مهمترین مشکل آنها، بازار فروش است.
موسوی گفت: فعالیت صندوقهای خرد زنان عشایر از سال ۸۳ آغاز شده و در این مدت با افزایش منابع، گام های خوبی برای کمک به توسعه اشتغال زنان عشایر برداشته شده است، این صندوق ها با در اختیار قرار دادن تسهیلات به زنان زمینهساز توسعه کارآفرینی در این قشر شده است.
مدیرکل امور زنان و خانواده سازمان امور عشایر ایران در ادامه بیان کرد: زنان عشایر بخش بسیار بزرگی از مسوولیتهای زندگی در خانوادهها را بر دوش میکشند و در طول زندگی به لحاظ روحی و جسمی دچار مشکلات میشوند که در این باره نیاز به حمایت دارند.
وی افزود: سازمان امور عشایر با همکاری سازمان امور اجتماعی در حال شناسایی آسیبهای اجتماعی زنان عشایر است، در این طرح آسیبهای زنان عشایر شناسایی، مطالعه و بررسی شده و برای برطرف کردن آن برنامهریزی خواهد شد.
انتهای پیام