بسته اخبار علم و فناوری

در جستجوی راز ۱۰۰ سالگی/ اپلیکیشنی که تاریخ مرگ را پیش‌بینی می‌کند

در روز دوشنبه، ۱۲ آذر شاهد اخبار گوناگونی از ایران و سراسر جهان در حوزه‌های مختلفی همچون فناوری، علم، نانو و هوش مصنوعی بوده‌ایم که قصد داریم در اینجا نگاهی داشته باشیم به خلاصه‌ اخباری که امروز در سرویس علم و فناوری منتشر شد.

به گزارش ایسنا، سرویس علم و فناوری ایسنا امروز به عناوین گوناگونی پرداخته است که در ادامه نگاهی به خلاصه‌ای از آنها می‌اندازیم. برای مطالعه نسخه کامل هر یک از اخبار کافی است بر روی تیتر آبی رنگ خبر کلیک کنید.

راز ۱۰۰ ساله شدن چیست؟

بانکی از سلول‌های افرادی با طول عمر بیش از ۱۰۰ سال برای دانشمندان منبع جدیدی برای مطالعه طول عمر فراهم کرده است.

سه حیوان که در مرگبارترین آتشفشان‌ها زندگی می‌کنند

اگرچه آتشفشان‌ها به عنوان یک عامل تخریب‌کننده در نظر گرفته می‌شوند، اما سه گونه حیوانی وجود دارند که ثابت می‌کنند حتی مرگبارترین آتشفشان‌های طبیعت نیز می‌توانند پذیرای حیات باشند.

جلوگیری از انتشار غبارگیر کوره‌های صنایع فولادی با محصول ایرانی

یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان موفق شد با تولید یاتاقان‌های غبارگیر کوره‌ شرکت‌های فولادسازی از انتشار غبار صنعت فولادسازی در فضای شهری جلوگیری کند.

بزرگترین پمپ حرارتی CO۲ جهان شروع به کار کرد

فعالیت بزرگترین پمپ حرارتی CO2 جهان با ظرفیت ۷۰ مگاوات برای تامین برق ۲۵ هزار خانه آغاز شد.

یک فرصت ویژه برای دانشجویان مقطع دکتری

بنیاد ملی علم ایران فراخوان حمایت از موضوعات پیشرو ویژه دانشجویان مقطع دکتری را منتشر کرد.

برگزاری اولین دوره جایزه روستا آزاد با حضور معاون علمی رئیس‌جمهور

دانشگاه شریف امروز با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور میزبان اولین دوره اعطای جایزه روستاآزاد است و در طی آن قرار است از برگزیدگان آن تقدیر شود.

این اپلیکیشن، تاریخ مرگ کاربر را پیش‌بینی می‌کند!

اپلیکیشن جدیدی به نام «Death Clock» تاریخ مرگ کاربران خود را پیش‌بینی می‌کند و نکاتی را درباره چگونگی به تعویق انداختن تاریخ آن ارائه می‌دهد.

تمرین تنیس با ربات مجهز به هوش مصنوعی

تصور کنید یک مربی تنیس شخصی دارید که هرگز خسته نمی‌شود و همیشه بهترین ضربه را می‌زند. همچنین با سطح مهارت شما سازگار است و ۲۴ ساعت روز و هفت روز هفته در دسترس است. با این فناوری می‌توانید هرگاه که بخواهید به تنهایی تنیس بازی کنید.

جایزه‌های فناورانه روستاآزاد و مصطفی (ص) در چارچوب‌های متفاوتی برگزار می‌شوند

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس‌جمهور با بیان اینکه جایزه روستاآزاد با محوریت معاونت علمی برگزار می‌شود، گفت: باید اجازه دهیم یک تا دو دوره این جایزه برگزار شود و با تدبیر بیشتری به جایزه روستاآزاد نگاه شود.

ابلاغ آیین‌نامه‌ها و شیوه‌های جدید ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان و کارگزاری‌ها تا پایان سال

مدیرکل دفتر ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌های دانش‌بنیان از تلاش برای به‌روزرسانی، تصویب و ابلاغ هشت آیین‌نامه و شیوه‌نامه مرتبط با نظام ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان و کارگزاری‌های مربوطه تا پایان سال جاری و پیگیری جدی فرآیند محور کردن این نظام در معاونت و در ارتباط با کارگزاری‌ها خبر داد.

چین ایده «هایپرلوپ» ایلان ماسک را اجرایی می‌کند

قطار مغناطیسی چین با سرعت ۶۲۱ مایل در ساعت(۱۰۰۰ کیلومتر در ساعت) با فناوری ۵G می‌تواند ایده هایپرلوپ(Hyperloop) را که ایلان ماسک آن را رها کرده بود، به دست بگیرد.

دانشمندان روش جدیدی برای ساخت شکلات کشف کردند

دانشمندان راهی کشف کرده‌اند که به حل مشکل پایداری شکلات کمک می‌کند. آنها از کل غلاف کاکائو برای کاهش ضایعات و بهبود جریان درآمد کشاورزان استفاده می‌کنند. اما آیا شکلات ساخته شده به این روش می‌تواند به همان شیرینی باشد؟

افزایش سرمایه ۵ هزار میلیارد ریالی صندوق پژوهش و فناوری البرز

با تصویب مجمع عمومی، سرمایه ثبتی صندوق پژوهش و فناوری استان البرز به ۵ هزار میلیارد ریال افزایش یافت.

نانورنگی که خودرو را شارژ می‌کند

با استفاده از یک رنگ نانویی روی بدنه خودرو می‌توان از این رنگ به عنوان سلول فتوولتائیک برای تامین انرژی خودروهای الکتریکی استفاده کرد.

«رشد درآمدهای دانشگاه از ارتباط با صنعت» و «مسأله‌محور بودن» از دستاوردهای روستاآزاد است

رئیس دانشگاه صنعتی شریف گفت: مرحوم دکتر روستاآزاد نیز در تعریف موضوعات پایان‌نامه‌های ارشد و دکتری به موضوع جامعه توجه داشت و مسأله محور بود؛ از این رو در تعریف پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی توجه به مسائل کشور و مشکلات جامعه را مد نظر قرار می‌داد.

مثبت شدن تست کووید یک پنجم حیوانات در یک باغ‌ وحش

نتایج یک آزمایش در یک باغ‌ وحش نشان می‌دهد که از هر ۵ حیوان، آزمایش یک حیوان از نظر ابتلا به ویروس کووید-۱۹ مثبت است و خطر انتقال میان گونه‌های مختلف حیوانات و در نهایت امکان انتقال سویه جدیدی به انسان را یادآور می‌شود.

جایزه روستاآزاد جایزه حکمرانی فناورانه است

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با اشاره به شاخص‌های حکمرانی خوب گفت: حکمرانی خوب محقق نمی‌شود، مگر با فناوری و جایزه روستاآزاد نیز جایزه‌ای برای حکمرانی فناورانه به شمار می‌رود.

۶ برگزیده اولین دوره جایزه روستاآزاد معرفی شدند

با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، ۶ برگزیده اولین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد تقدیر شدند.

ظرفیت‌های نخبگانی بیشتری نسبت به مشکلات داریم/باید خیزش علمی را سامان دهیم

مشاور و دستیار مقام معظم رهبری چالش آب، ناترازی مالی، ناترازی انرژی و ناترازی بانکی را از مشکلات موجود در کشور دانست و گفت: مساله اصلی حل این مشکلات این است که افراد توانمند در حل مساله، بازیگران اصلی نیستند و باید به این امر سامان دهیم. ما در جایی هستیم که هم مساله داریم و هم با کانون حل مساله مواجهیم و باید این دو جنبه را به هم متصل کنیم تا از این گذرگاه عبور کنیم.

تولید نانولوله‌های کربنی که خیلی کم به هم می‌چسبند

یکی از مشکلات تولید نانولوله‌های کربنی، تجمع آنها و چسبیدن ذرات به هم است. به تازگی محققان کره‌ای روشی برای تولید نانولوله‌های کربنی ارائه کرده‌اند که به خوبی پخش شده و کمتر به هم می‌چسبند. این دستاورد برای استفاده در صنعت اهمیت زیادی دارد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۲ آذر ۱۴۰۳ / ۱۹:۳۵
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403091208651
  • خبرنگار : 71654