نقش کلیدی دانشگاه‌ها در تحول علوم انسانی و اجتماعی

رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی در همایش الگوی حکمرانی تحول در علوم انسانی و اجتماعی را زمینه‌ساز تحول در سایر علوم دانست و نقش دانشگاه‌ها را در این زمینه کلیدی ارزیابی کرد.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام سعیدرضا عاملی، رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی، امروز در همایش الگوی حکمرانی اظهار کرد: این همایش هویت جمعی اساتید علوم انسانی، علوم اجتماعی و هنر است. حال این سوال مطرح می شود که آیا زیست‌بوم جدید در زندگی انسان باعث تغییراتی در روش حکمرانی می‌شود و الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت چه مؤلفه‌هایی دارد.

عاملی ادامه داد که دیروز از ابلاغ سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت توسط رهبری مطلع شده است.

وی گفت: زیست‌بوم جدید، که فضای دیجیتال و رقومی است، در کنار فضای فیزیکی به وجود آمده و تفاوت‌های مهمی با آن دارد. این فضا با ماهیت رقومی و منطق کوانتومی، تغییرات فراوانی ایجاد کرده و نیازمند روش‌های حکمرانی الگوریتمی است.

عاملی افزود: حکمرانی توحیدی بهترین نوع حکمرانی است، زیرا در این زیست‌بوم همه افراد کنش‌گر می‌شوند و زندگی بر مبنای حکمت الهی جریان پیدا می‌کند. با این حال، او هشدار داد که فضای دوم قدرت خیر و شر مضاعفی دارد و نیازمند آگاهی و روش زندگی متفاوت است.

وی تأکید کرد که فلسفه باید هم‌سطح با پدیده‌های جدید شود تا بتواند آن‌ها را درک کند.

رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی دانشگاه‌ها را جلوتر از دولت در مسائل علمی دانست و گفت: دولت‌های سنتی دیگر کارایی ندارند.

عاملی تأکید کرد که دولت هوشمند باید جایگزین دولت سنتی شود و با شهروندان کنش‌گر جدید سازگار باشد.

وی همچنین از رتبه‌های بالای ایران در هوش مصنوعی و نورون‌های عصبی خبر داد؛ اما رتبه پایین کشور در آمادگی دولت برای استفاده از هوش مصنوعی را مورد انتقاد قرار داد.

این پژوهشگر همچنین به اهمیت شفافیت و عقلانیت الهی در دولت نظام‌مند اشاره کرد و گفت: الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت باید با استفاده از علوم انسانی، فضای مجازی و زیست‌بوم انسانی عملی شود.

عاملی تحول در علوم انسانی و اجتماعی را زمینه‌ساز تحول در سایر علوم دانست و نقش دانشگاه‌ها را در این زمینه کلیدی ارزیابی کرد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۲ آذر ۱۴۰۳ / ۱۳:۳۰
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1403091208420
  • خبرنگار : 71974