«منور کولابندی» کارشناس آموزش همگانی معاونت فرهنگی و اجتماعی انتظامی استان ایلام در یادداشتی در خصوص کاهش ارتکاب تخلفات رانندگی که به ایسنا ارسال کرده است، به نکات مهمی در خصوص تخلفات رانندگی بیان کرده است که برای رانندگان بسیار راهگشاست.
در این یاداشت آمده اسات: کمتوجهی بهرعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی در بین رانندگان از جمله ناهنجارهایی است که به صورت روزمره در سطح خیابانها و بزرگراههای داخل شهر، جادهها و آزاد راههای بین شهری مشاهده میشود.
در تصادفات رانندگی عوامل متعددی دخیل هستند که بهطورکلی میتوان به سه عامل مهم جادهای، خودرویی و انسانی اشاره کرد.
آیا میدانید عامل انسانی چقدر در حوادث رانندگی نقش مهم و اساسی دارد؟
همواره با رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی و احترام به حقوق دیگران، حافظ جان خود و سرنشینان باشید.
آیا میدانید چه هزینه سنگین مالی بر اثر تصادفات به کشور وارد میشود؟
همواره هنگام رانندگی توجه کنید که شما حافظ جان خود و سرنشینان خودرو هستید.
هرگز هنگام خوابآلودگی، کسالت و بیماری رانندگی نکنید، در هنگام شب و تاریکی هوا بادقت بیشتری رانندگی کنید، همواره هنگام رانندگی از کمربند ایمنی استفاده نمایید و این موضوع را به کودکان خود نیز آموزش دهید.
قبل از رانندگی مطمئن شوید که وسیله نقلیه شما بهدرستی کار میکند. هنگام سبقت، رانندگی در شب، رانندگی در هنگام بارندگی و... بااحتیاط و رعایت نکات ایمنی رانندگی کنید.
همواره با سرعت مطمئنه حرکت کنید، به شگردهایی که سارقان خودرو در جادهها به کار میبرند، آگاهی داشته باشید.
در حال رانندگی هیچگاه عصبانی نشوید و در پی تلافی با رانندگان وسایل نقلیه دیگر نباشید. در حین رانندگی مراقب تردد کودکان و افراد مسن باشید. با رانندگی صحیح و رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی به حقوق دیگران احترام بگذارید.
همواره به یاد داشته باشید که احتیاط شرط اول رانندگی است، همواره فاصله ایمن با خودروی مقابل را رعایت نمایید، در هنگام حمل بار و مسافر مقررات ایمنی موجود را کاملاً رعایت کنید و همواره به دستورات و راهنماییهای پلیس توجه کنید.
رانندهای که با سرعت ۱۱۰ کیلومتر در ساعت در یک مسیر ۱۰۰ کیلومتری رانندگی میکند تنها ۹ دقیقه زودتر از رانندهای که با سرعت ۹۵ کیلومتر در ساعت حرکت میکند به مقصد میرسد، آیا ۹ دقیقه صرفهجویی در زمان ارزش آن را دارد که جان خود و دیگران را به خطر بیندازیم.
شدت تصادفات و کشتههای ناشی از آن با توان چهارم میزان سرعت غیرمجاز نسبت مستقیم دارد، به این معنی که با افزایش ۲۰ درصد سرعت، شدت تصادفات دو برابر افزایش مییابد.
وسیله نقلیه در سرعتهای بالا تحتتأثیر حرکات جانبی چرخهای عقب قرار گرفته و غیرقابل کنترل خواهد شد. کاهش تصادفات و خسارات ناشی از آن و کاهش مصرف سوخت از نتایج مطلوب رانندگی با سرعت مطمئنه است. بیش از ۶۳ درصد تلفات ناشی از تصادفات رانندگی بر اثر ضربه به سر و گردن سرنشینان است که استفاده از کمربند ایمنی و تنظیم صحیح پشتسری صندلی به میزان بسیار زیادی تعداد کشتهشدگان در تصادفات را کاهش میدهد.
تأثیر فرهنگسازی از طریق رسانههای جمعی، بزرگنمایی و مهم جلوهدادن تخلف از قوانین راهنمایی و رانندگی در همه زمینهها از جمله تخلفات رانندگی، طی چند سال اخیر با پخش فیلمهای کوتاه انیمیشن و... به اثبات رسیده است و جا دارد سرمایهگذاری روی اینگونه برنامهها ادامه یابد.
قاطعیت در برخورد با تخلفات رانندگی هم میتواند بهموازات کارهای فرهنگی در افزایش قبح اجتماعی تخلفات، تأثیرگذاری مثبت داشته باشد و اجرای چند طرح راهنمایی و رانندگی در چند سال اخیر همچون استفاده از کمربند ایمنی، نشان داد که تداوم اجرای این طرحها همراه با جدیت فرهنگساز بوده و رعایت مقررات را در جامعه نهادینه میسازد.
نباید هیچگونه تخلفی در زمینه عدم رعایت مقررات از چشمان پلیسمخفی بماند، توسعه بهکارگیری دوربینهای کنترل ترافیک و افزایش مأموران رانندگی در این زمینه مؤثر است.
جدیت و مداومت در اجرای قوانین و مقررات رانندگی در درازمدت میتواند فرهنگساز باشد و برعکس اجرای موقتی و تظاهر بر جدیت در اجرا و مقطعی عملکردن میتواند باعث کاهش اعتماد عامه مردم به سامانه متصدی اجرای قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی شود.
پس همواره با رانندگی صحیح و رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی به حقوق دیگران احترام بگذاریم.
انتهای پیام