یک میلیارد پوند انرژی بادی در انگلیس هدر رفت

به دلیل محدودیت‌های زیرساختی شبکه برق در انگلیس، انرژی بادی به ارزش یک میلیارد پوند هدر رفت.

به گزارش ایسنا، ظرفیت رو به رشد و وضعیت جوی مساعد، می‌توانست به رشد عظیم تولید انرژی بادی در انگلیس در سال ۲۰۲۴ کمک کند اما اپراتور شبکه به دلیل محدودیت‌های زیرساختی شبکه برق، به شرکت‌های تولیدکننده انرژی بادی پول پرداخت کرد تا توربین‌های خود را خاموش کند. این هزینه گزاف در نهایت به مصرف کنندگان منتقل می‌شود و طرح‌های برنامه ریزی شده برای کربن‌زدایی از شبکه تا سال ۲۰۳۰ را به خطر می‌اندازد و کاهش قبوض را دشوارتر می‌کند.

توسعه نیروی تجدیدپذیر به خصوص انرژی بادی، برای دستیابی به هدف شبکه برق پاک ضروری شمرده می‌شود. طبق آمار بلومبرگ نیو انرژی فاینانس، انگلیس، تاسیسات تولید نیروی فراساحلی را در پنج سال گذشته، ۵۰ درصد افزایش داده و قرار است ظرف پنج سال آینده، دو برابر کند.

اما توسعه شبکه برق، روند رشد مشابهی نداشته است. در نتیجه، اپراتور شبکه، مواقعی، به مزارع بادی به خصوص مزارعی که در اسکاتلند هستند، پول پرداخت می‌کند تا فعالیت نکنند. انگلیس در سال جاری تاکنون، بیش از یک میلیارد پوند (۱.۳ میلیارد دلار) برای هزینه‌های ترافیک شبکه صرف کرده است تا نیروگاه‌هایی را که به دلیل محدودیت‌های زیرساختی شبکه نمی‌توانند برق تولید را تحویل دهند، خاموش کند.

برای مثال، ماه گذشته که توفان بِرت، انگلیس را در نوردید، بعضی از جدیدترین و بزرگترین نیروگاه‌های بادی تعطیل شدند. پروژه سه میلیارد پوندی «سی گرین» اسکاتلند که متعلق به شرکت‌های SSE Plc و توتال انرژی است، تعطیل شد. پروژه وایکینگ SSE در اسکاتلند هم تعطیل شد.

برنامه ساخت مزرعه بادی بزرگتر در اسکاتلند، ممکن است محدودیت‌های شبکه را تشدید کند مگر اینکه زیرساخت شبکه برق هم توسعه پیدا کند.

تولیدکنندگان نیرو در انگلیس، معمولا برق را در بازار عمده فروشی، پیش فروش می‌کنند. اما این معاملات، محدودیت‌های فیزیکی توازن عرضه و تقاضا را در نظر نمی‌گیرد. اپراتور شبکه برای روشن نگه داشتن چراغ‌ها، به بعضی از نیروگاه‌ها پول می‌دهد تا فعالیت نکنند و از نیروگاه‌های نزدیکتر می‌خواهند فعالیت کنند. اغلب، این به معنای خاموشی نیروگاه‌های بادی و آغاز فعالیت نیروگاه‌های گازسوز است که به شهر نزدیک‌تر هستند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، محدود کردن تولید برق، به یک شیوه مرسوم تبدیل شده است. هزینه‌های ترافیک در سال جاری، از کل هزینه‌های سال گذشته فراتر رفت و دومین هزینه بالا پس از رکورد ثبت شده در سال ۲۰۲۲ است که قیمت برق، سه برابر شده بود.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۲ آذر ۱۴۰۳ / ۱۳:۰۲
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1403091208385
  • خبرنگار : 71263