نتایج یک بررسی نشان داد

مثبت شدن تست کووید یک پنجم حیوانات در یک باغ‌ وحش

نتایج یک آزمایش در یک باغ‌ وحش نشان می‌دهد که از هر ۵ حیوان، آزمایش یک حیوان از نظر ابتلا به ویروس کووید-۱۹ مثبت است و خطر انتقال میان گونه‌های مختلف حیوانات و در نهایت امکان انتقال سویه جدیدی به انسان را یادآور می‌شود.

به گزارش ایسنا، یک مقاله جدید یادآوری واضحی را ارائه می‌دهد که ویروس مسئول بیماری کووید-۱۹ هنوز در حال گسترش است و آزمایش کووید ۹ حیوان از ۴۷ حیوان در باغ وحشی در برزیل مثبت شد.

به نقل از اس‌ای، پژوهشگران می‌گویند این احتمال وجود دارد که این حیوانات، ویروس را از انسان گرفته باشند.

این تیم به سرپرستی محققان دانشگاه فدرال میناس گرایس(Minas Gerais) در برزیل در مقاله خود می‌نویسد: باغ وحش‌ها از نظر اپیدمیولوژی تعاملات انسان و حیوان منحصر به فرد هستند. آنها چندین گونه از حیات وحش را از طیف وسیعی از گروه‌های طبقه‌بندی در مجاورت نسبی یکدیگر پناه می‌دهند و تعاملات بین حیوانات و انسان‌ها به ویژه در مورد مراقبین حیوانات، به شکل مکرر اتفاق می‌افتد.

آزمایش ویروس کرونا در باغ وحش «بلو هوریزونته» بین نوامبر ۲۰۲۱ تا مارس ۲۰۲۳ انجام شد و محققان توانستند ۳ ژنوم ویروسی موجود در ۹ حیوان را توالی‌یابی کنند.

یک گرگ یال‌دار و یک گوزن زرد اروپایی مبتلا به سویه بدنام آلفای کووید-۱۹ شناسایی شدند و یک گوریل جلگه‌ای غربی نیز مبتلا به سویه امیکرون تشخیص داده شد.

آران‌ای ویروس کرونا(SARS-CoV-2) از حیواناتی که در نزدیکی نمونه‌های انسانی از همان منطقه جمع‌آوری شده بودند، جمع‌آوری شد.

محققان می‌گویند: تماس نزدیک بین حیوانات باغ وحش و مراقبان آنها یک مسیر احتمالی انتقال عفونت است.

گفتنی است که این در مورد عفونت‌های دوره نوامبر ۲۰۲۱ تا ژانویه ۲۰۲۲ صدق می‌کند، اما پس از بازگشایی باغ وحش به روی عموم مردم در فوریه ۲۰۲۲، حیوانات بیشتری آلوده شدند که می‌تواند به دلیل افزایش ارتباط میان مردم و نگهبانان باغ‌ وحش با حیوانات باشد.

جالب اینجاست که نقشه باغ وحش نشان می‌دهد که گونه‌های آلوده تا حدودی همسایه‌های نزدیک به یکدیگر هستند.

از حیواناتی که آزمایش‌شان مثبت شد، در مجموع سه گوریل جلگه‌ای غربی و دو گرگ یال دار و همچنین یک گربه پامپا(کولوکولو)، یک گوزنچه قهوه‌ای، یک گوزن قرمز و یک گوزن زرد وجود داشت.

از زمانی که ویروس کرونا در دسامبر ۲۰۱۹ کشف شد، دانشمندان در مورد توانایی آن در انتقال بین گونه‌های مختلف، به ویژه از انسان به گونه‌های حیوانی که قبلاً آلوده نشده بودند، نگران بودند.

این ویروس نه تنها گونه‌های تازه آلوده شده را تهدید می‌کند، بلکه به ویروس، فرصتی برای تشکیل پناهگاه‌های طبیعی می‌دهد که از آنها تکامل یافته و می‌تواند باعث شیوع بیماری‌های آینده شود.

کنترل بیماری در حیوانات باغ وحش به دلیل تماس حیوانات با انسان و اقامت نزدیک آنها با حیوانات دیگر ضروری است، همچنین به این دلیل که بسیاری از آنها در برنامه‌های مهم حفاظتی با هدف کمک به نجات گونه‌های خود مشارکت دارند.

به عنوان مثال، گوریل‌های جلگه‌ای غربی به شدت در معرض خطر هستند و سوابق سازمان جهانی بهداشت حیوانات نشان می‌دهد که آنها بسیار مستعد ابتلا به عفونت SARS-CoV-2 هستند.

تشخیص زودهنگام عفونت در حیوانات باغ ‌وحش می‌تواند به محققان کمک کند تا درک بهتری از نحوه جلوگیری از گسترش و تکامل ویروس در جمعیت‌های وحشی و از بین رفتن آنها داشته باشند.

محققان می‌گویند: تشخیص انواع مختلف ویروس، نشان دهنده تکامل ویروسی و سازگاری مداوم در میزبان‌های جدید است.

پژوهشگران در پایان گفتند: این یافته‌ها بر نیاز به استراتژی‌های یکپارچه بهداشت عمومی که شامل نظارت بر حیات وحش برای کاهش خطرات ناشی از بیماری‌های عفونی نوظهور است، تأکید می‌کند.

این پژوهش در مجله Virology منتشر شده است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۲ آذر ۱۴۰۳ / ۱۱:۱۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403091208249
  • خبرنگار : 71589