ایران جزو ۱۲ کشور دارای راندمان بالای نیروگاهی در جهان

راندمان نیروگاه‌های حرارتی ایران در سال‌های گذشته به واسطه اقدامات توسعه‌ای و استفاده از فناوری‌های روز جهان به شکل قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته و از ۳۹.۳ درصدی در سال گذشته به ۳۹.۵۶ درصد در سال جاری رسیده است و بر این اساس ایران جزو ۱۲ کشور با راندمان بالای نیروگاه‌های حرارتی قرار دارد.

به گزارش ایسنا، با وجود اینکه ۸۲ درصد از ظرفیت نیروگاهی کشور به نیروگاه‌های حرارتی اختصاص دارد، اما بیش از ۹۴ درصد برق مصرفی کشور توسط نیروگاه‌های حرارتی تأمین می‌شود که این مهم توسط ۱۴۶ نیروگاه و در قالب ۶۲۹ واحد نیروگاهی صورت می‌پذیرد.
در سال‌های گذشته اقدامات گسترده‌ای به منظور افزایش ظرفیت تولید نیروگاه‌های گازی، رفع محدودیت تولید از نیروگاه‌های بخاری و احداث واحدهای نیروگاهی جدید کلاس اف با راندمان بالای ۵۸ درصد صورت پذیرفت که در سایه این اقدامات متوسط راندمان نیروگاهی کشور به بیش از ۳۹.۵ درصد رسید.

طبق آخرین بررسی‌ها ایران به لحاظ راندمان نیروگاه‌های حرارتی در بین ۱۹۷ کشور جهان در رتبه دوازدهم قرار دارد و از این حیث نسبت به بسیاری از کشورهای جهان، حتی کشورهای توسعه یافته که به طور متوسط ۳۵ درصد مصرف برق خود را از طریق نیروگاه‌های زغال سنگ سوز با راندمان بسیار پایین تولید می‌کنند، بالاتر است.

تعمیرات اساسی و دوره‌ای نیروگاه‌های حرارتی کشور همه ساله باتوجه به کاهش مصرف برق در فصل سرد، آغاز می‌شود و در فصل سرد سال جاری نیز بیش از ۱۱۰ هزار مگاوات تعمیرات در دستور کار وزارت نیرو قرار دارد که در صورت تکمیل نقش مؤثری در افزایش راندمان نیروگاه‌ها خواهد داشت.

افزون بر این در سال‌های گذشته بیش از ۶ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی کلاس اف با راندمان ۵۸ درصد وارد مدار شده است و تا اوج بار فصل گرم سال آینده نیز ۳۶۰۰ واحد نیروگاهی جدید با راندمان بالا به مدار می‌آید که در کنار دیگر اقدامات مانند افزایش ظرفیت تولید نیروگاهی و رفع محدودیت واحدهای بخار که در سال‌های گذشته صورت گرفته است، به افزایش راندمان نیروگاهی کشور کمک کرده است.

به این موارد باید افزود که در سال جاری با وجود کاهش محسوس سوخت تحویلی به نیروگاه‌ها اعم از سوخت گاز و مایع، ظرفیت تولید برق در نیروگاه‌های حرارتی کشور ۲.۳۳ درصد افزایش داشته است که به نوعی افزایش راندمان و عملیات ارتقای توان را تأیید می‌کند.

در سایه بهبود و اصلاح اقتصاد صنعت برق که از طریق اصلاح تعرفه مشترکان پرمصرف و راه‌اندازی بورس انرژی اجرایی شده است، پیش‌بینی می‌شود فرایند سرمایه‌گذاری در واحدهای نیروگاهی، تحقیق و توسعه و نوسازی نیروگاه‌های حرارتی تسریع شود که می‌تواند اثر مستقیمی بر افزایش راندمان نیروگاهی کشور داشته باشد.

 انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۲ آذر ۱۴۰۳ / ۱۰:۵۸
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1403091208227
  • خبرنگار :

برچسب‌ها