حمله رژیم صهیونیستی شاخص چرخه کسب‌وکار در فلسطین را کاهش داده است

حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه که بیش از یکسال است، ادامه دارد، موجب رکود در حوزه کسب و کار و اقتصاد فلسطین شده است که تاثیرات سختی بر تمامی زیرساخت‌های اقتصادی داشته است‌.

به گزارش ایسنا، نتایج «شاخص سازمان پول فلسطین برای چرخه کسب‌وکار» نشان‌دهنده کاهش چشمگیر شاخص کلی در فلسطین است که در نوامبر ۲۰۲۴ به منفی ۲۸.۴ واحد رسید، در حالی که این رقم در اکتبر ۲۰۲۴ منفی ۲۲.۵ واحد بود.

سازمان پول فلسطین در بیانیه‌ای اعلام کرد این کاهش به دلیل افزایش وضعیت عدم قطعیت در منطقه و کاهش قابل توجه شاخص در کرانه باختری رخ داده است، در حالی که شاخص در نوار غزه به دلیل حمله بی‌سابقه و مستمر رژیم صهیونیستی از ۱۴ ماه پیش، همچنان در پایین‌ترین حد خود باقی مانده است.

داده‌ها نشان می‌دهند که شاخص در کرانه باختری به منفی ۲۴.۴ واحد در نوامبر ۲۰۲۴ کاهش یافته است، در حالی که این رقم در اکتبر ۲۰۲۴ منفی ۱۸.۲ واحد بود. شاخص صنعت (از منفی ۵.۰ به منفی ۶.۹) و شاخص ساخت‌وساز (از منفی ۴.۱ به منفی ۶.۰) نیز کاهش یافته‌اند. همچنین، شاخص کشاورزی (از منفی ۰.۳ به منفی ۲.۳) و شاخص انرژی‌های تجدیدپذیر (از منفی ۰.۲ به منفی ۰.۷) کاهش پیدا کرده‌اند. در حالی که شاخص تجارت در منفی ۶.۹ واحد، شاخص حمل و نقل و انبارداری و شاخص ارتباطات و فناوری اطلاعات هر کدام در منفی ۰.۸ واحد ثابت مانده‌اند.

محکومیت حمله به اقتصاد کرانه باختری توسط اروپا

به طور کلی، صاحبان تأسیساتی که در کرانه باختری هدف قرار گرفته‌اند از کاهش سطح تولید، فروش و افزایش موجودی خبر داده‌اند و همین‌طور انتظارات آنان نسبت به سطح تولید در سه ماه آینده منفی است.

در نوار غزه هم، حمله رژیم صهیونیستی پیامدهای منفی متعددی به همراه داشته و این نشان دهنده دشواری شرایط اقتصادی است. انتظار می‌رود شاخص نوار غزه در طول حمله مستمر رژیم صهیونیستی از ابتدای اکتبر ۲۰۲۳ تا پایان ماه گذشته در پایین‌ترین حد خود، در حدود منفی ۱۰۰ واحد باقی بماند.

آسیب‌های اقتصاد فلسطین

اقتصاد فلسطین به دلیل حمله مستمر رژیم صهیونیستی از ۴۲۲ روز پیش تا کنون دچار آسیب‌های زیادی شده است.

به گفته «احمد ابوقمر» کارشناس اقتصادی فلسطینی، در اظهارات قبلی به العربی الجدید، خسارت‌های مستقیم تخمینی به اقتصاد فلسطین، به دلیل توقف چرخه تولید، تخریب منازل و زیرساخت‌ها و تاسیسات خدماتی و غیره بیش از ۳۵ میلیارد دلار بوده است. به علاوه میلیاردها دلار خسارت دیگر ناشی از فقدان شغل‌ها، توقف صادرات و کسری‌های مدیریتی که خسارات غیرمستقیم هستند.

ابوقمر اشاره کرد اقتصاد فلسطین طی سال گذشته دچار شوک بی‌سابقه‌ای شده است که تاثیرات سختی بر تمامی زیرساخت‌های اقتصادی داشته است‌.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۲ آذر ۱۴۰۳ / ۱۰:۵۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403091208225
  • خبرنگار : 71592