جواد هروی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به دستاوردهای دولت چهاردهم از زمان آغاز به کار خود، بیان کرد: دولت چهاردهم در طی ۱۰۰ روز گذشته نمره خوبی کسب کرده است؛ هر چند نباید از برخی کمبودها غافل شد. واقعیت این است که این روزها معیشت مردم به مخاطره افتاده، اما نباید در روزهای ابتدایی از یک دولت نوپا در شرایط خاصی که به صورت تعجیل انتخابات برگزار شد، انتظارات خیلی بالایی داشته باشیم.
دولت در زمینه کاهش تنش های سیاسی و تحقق وفاق ملی گام های خوبی برداشته است
وی اظهار کرد: آنچه وجود دارد این است که ما در دو پهنه اساسی دستاوردهای دولت چهاردهم را می توانیم مورد بررسی قرار دهیم. در پهنه داخلی که شاهد کاهش تنش های سیاسی و حرکت به سمت وفاق ملی بودیم؛ البته این وفاق ملی هم از جانب گروه های چپ و هم گروه های راست مورد نقد قرار گرفته است. اما آنچه وجود دارد این بوده که دولت چهاردهم قصد داشته از تمام نیروهای شایسته موجود از جمله نیروهای دولت سیزدهم و دولت دوازدهم و نیروهای جدیدی که بتواند نگاه وفاق خود را پیش ببرد، استفاده کند.
سخنگوی حزب اعتدال و توسعه در ادامه خاطرنشان کرد: دولت چهاردهم تلاش کرد از اقوام، اهل سنت و گروههای مختلف با گرایشهای مختلف استفاده کند. این گام های دولت چهاردهم در پهنه سیاست داخلی و سیاست خارجی کشور ایجاد امید کرده است. از سوی دیگر این انگیزه را ایجاد کرده که دولت چهاردهم توان برداشتن گام های اساسی جهت رفع مشکلات مردم و گروه های مختلف اجتماعی را دارد. در عرصه سیاست خارجی نیز، روی کار آمدن دولت چهاردهم با شعله ور شدن جنگ فلسطین و مباحثی که در لبنان اتفاق افتاد و وضعیت این روزهای سوریه هم زمان شد، طبیعتا تدبیر سنجیده و عاجلی را میطلبد.
دولت چهاردهم میتواند با یک نرمش قهرمانانه گره از اقتصاد داخلی بگشاید
وی اظهار کرد: دیپلمات های دولت نباید از مذاکره با اروپا و آمریکا وحشت کنند. اینکه امروز اروپا علیه ایران قطعنامه صادر می کند، حاکی از وحشت اروپا از مذاکرات آتی ایران با این کشورهاست. کاهش تنش با همسایگان در راستای گشایش فصول تازه ای از مناسبات جهانی رقم خورده است. اگر اقتصاد داخلی ما دست به گریبان با درگیری های فرسایشی منطقه شده است، شجاعتی می طلبد که بنده تصور می کنم دولت چهاردهم می تواند با یک نرمش قهرمانانه گره گشایی کند.
هروی افزود: به جای کوبیدن بر طبل منازعه می توان به سمت معادلات جهانی گام برداشت. منطقه خاورمیانه آبستن یک رشته رخدادهای سیاسی است که می طلبد دولت چهاردهم با هوشیاری و امیدواری که در مردم ایجاد کرده قدم های جدی و اساسی را در این عرصه بردارد. از میان سه قوه موجود در سطح کشور تنها قوه مجریه شرایطی پیدا کرده که به نوعی پوست اندازی کرده و به سمت وفاق ملی گام بر می دارد. قوه مجریه توانسته پیرامون برخی از مباحث داخلی مانند فیلترینگ و مسئله حجاب و دوباره خوانی افراد و نخبگان که دغدغه های داخلی است قدم هایی بردارد.
وی خاطرنشان کرد: تصور می کنم این دغدغه از جانب سایر قوا مانند قوه قضاییه و قوه مقننه نیز باید پیگیری شود. انتظار ما این است که سایر قوا در این رویکرد با دولت چهاردهم همسو شوند. اگر این اتفاق رقم بخورد امید آفرینی از مرز ۵۰ درصدی که در انتخابات شرکت کردند در انتخابات آتی به شکل چشمگیری افزایش می یابد.
انتهای پیام