به گزارش ایسنا، «آنالنا بربوک»، وزیر امور خارجه آلمان قبل از عزیمتش به سفری کوتاه به چین ادعا کرد: «چین به جای اینکه به عنوان یک عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل مسئولیت صلح و امنیت در جهان را به دوش بکشد با عرضه کمکهای نظامی و اقتصادی به روسیه ضد منافع اساسی ما اروپاییها عمل میکند.»
وزیر خارجه آلمان مدعی شد روسیه با جنگ علیه اوکراین یک تهدید فوری را متوجه صلح کرده است. او هدف از سفرش به چین را آغاز روند صلح در اوکراین دانست و گفت: من فقط میتوانم یک بار دیگر تاکید کنم - برای محافظت از امنیت آلمان و اروپا، ما اکنون باید از اوکراین حمایت کنیم، و پیوستن به روند صلح با هم در سراسر جهان به همان اندازه مهم است و به همین دلیل است که من امروز در چین هستم.
در این راستا او به سفر امروز اولاف شولتس، صدراعظم آلمان به کییف اشاره کرد.
بربوک که قرار است امروز (دوشنبه) با «وانگ یی»، وزیر امور خارجه چین دیدار کند، اظهار کرد: «من در پکن بر سر اینکه ما در روابط خود با چین نمیتوانیم چنین چیزی را نادیده بگیریم بحث و گفتگو خواهم کرد.»
به نوشته خبرگزاری آلمان، بربوک قرار است در مذاکراتش در پکن موضوع ادعای غرب درباره اینکه پکن از روسیه در جنگ اوکراین با عرضه پهپادها و قطعات آنها حمایت میکند مطرح کند.
بربوک که سیاستمدار حزب سبز آلمان است اخیرا به پکن هشدار داد که «برایش عواقبی وجود خواهد داشت.»
دیدار امروز بربوک و وانگ یی سومین نشست رسمی میان این ۲ سیاستمدار در سال جاری میلادی است.
به گزارش خبرگزاری آلمان، اتحادیه اروپا هماکنون پانزدهمین بسته تحریمهای خود علیه روسیه را که قرار است شامل شرکتهای دخیل در تولید پهپاد در چین شود، تدارک میبیند.
ادعای غرب علیه چین در حالی مطرح میشوند که پکن مرتبا خواستار کاسته شدن از تنشها در اوکراین شده و از برنامهریزی خود برای راهحلی سیاسی برای جنگ اوکراین صحبت کرده است.
شبکه بلومبرگ گزارش داد وزیر امور خارجه آلمان در ضمن سفرش به چین قصد دارد درباره «وضعیت انسانی در چین و تعرفههای اتحادیه اروپا علیه خودروهای برقی چینی که در ماه اکتبر اعمال شدند» بحث و مذاکره کند.
بروکسل ادعا کرده یارانههای دولتی چین برای خودروهای برقی، باعث به هم خوردن رقابت بر سر این خودروها میشود. دولت «اولاف شولتس»، صدراعظم آلمان رای منفی به وضع تعرفههای ضد خودروهای برقی چین به دلیل نگرانی از اینکه به ضرر صنعت خودروی کشور خودش تمام میشود، داد.
شولتس سوسیال دموکرات که اخیرا دولت ائتلافی او با اخراج شدن وزیر دارایی آلمان به دست وی در مسیر فروپاشی قرار گرفت از اتخاذ رویکردی عملگرایانهتر در قبال چین حمایت میکند اما بربوک که از حزب سبزها است به داشتن لحن انتقادی علیه پکن شناخته شده است.
بربوک اظهار کرد: «ما به عنوان بزرگترین اقتصاد اروپا از منافع خود حمایت میکنیم، همانطور که رهبران چین از منافع خود حمایت میکنند. اگر از رقابت اقتصادی ما به جهت یک رقابت سیستمی سواستفاده شود ما چشممان را به روی آن نخواهیم بست.»
او گفت: «به این ترتیب آلمان تحمل نخواهد کرد که دیگران قوانین بینالمللی بازی را به ضرر صنایع آلمان و اروپا چه از طریق تولید انبوه با گرفتن یارانههای دولتی یا نقض حقوق بشر با نادیده گرفتن استانداردهای اساسی سازمان بینالمللی کار برای کسب مزیت رقابتی، نقض کنند.»
بربوک در زمان سفر قبلی خود به چین در آوریل ۲۰۲۳ با «کین گانگ»، وزیر امور خارجه سابق چین در ضمن کنفرانسی مطبوعاتی در پکن مشاجره پیدا کرد. او چند ماه بعد در مصاحبهای با شبکه تلویزیونی فاکس نیوز از «شی جینپینگ» رئیس جمهور چین به عنوان یک «دیکتاتور» توصیف کرد که باعث واکنش شدید پکن شد.
به نوشته بلومبرگ بربوک این بار در سفر به چین قرار نیست کنفرانس مطبوعاتی با همتای چینی خود به صورت مشترک برگزار کند. این وزیر آلمانی به جایش بعد از نشست به تنهایی با خبرنگاران گفتگو خواهد کرد و در ضمن این سفر همچنین قرار است نشستی را با نمایندگان تجاری آلمان در پکن داشته باشد.
وزیر خارجه آلمان فردا سهشنبه به بروکسل سفر کرده و در آنجا در یک نشست وزیر امور خارجه اعضای ناتو حضور خواهد یافت. در این نشست قرار است تحریمهای اتحادیه اروپا ضد روسیه که شامل شرکتهای چینی میشوند مورد بحث واقع شود.
انتهای پیام