به گزارش ایسنا، در شرایطی که غرب با حمایتهای تسلیحاتی بیحد خود موجب طولانیتر شدن جنگ و افزایش درد و رنج اوکراینیها شده است، «کایا کالاس» مسئول جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا و «آنتونیو کاستا» رئیس جدید شورای اروپا امروز (یکشنبه) در اولین روز شروع به کار خود در این سمتها به اوکراین سفر کردند.
کاستا خطاب به خبرنگاران همراهش گفت: «ما اینجا آمدیم تا این پیام واضح را بفرستیم که در کنار اوکراین میایستیم و ما عرضه پشتیبانی کامل خود از اوکراین ادامه خواهیم داد.»
به نوشته خبرگزاری فرانسه، رهبران جدید اتحادیه اروپا به دنبال این هستند که همچنان نشان دهند در وضعیت خطیر و نامساعدی که اوکراین بعد از گذشت حدود سه سال از جنگ با روسیه در آن قرار گرفته همچنان به مسیر پشتیبانی از کییف ادامه میدهند. بهرغم وضعیت نامناسب کییف در میدان جنگ، سران این کشور حاضر به گفتوگو نیستند و درخواستهای متعدد مسکو را رد کردهاند.
از سوی دیگر اوکراین و متحدان غربی دیگر نگران به خطر افتادن پشتیبانیهای ایالات متحده از کییف با شروع دولت دوم «دونالد ترامپ» و اینکه این رئیس جمهور منتخب ایالات متحده کییف را مجبور به دادن امتیازات دردناک با هدف انعقاد سریع یک توافق صلح برای جنگ اوکراین کند، هستند.
ماه گذشته میلادی چراغ سبزی که آمریکا و انگلیس به «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین با هدف حملات با موشکهای دوربرد دریافتی به عمق خاک روسیه دادند، به تشدید هر چه بیشتر تنشها منجر شده و منجر به اولین استفاده روسیه از موشک بالستیک جدید «اورشنیک» برای حملات به مناطقی از خاک اوکراین برای نخستین بار و تهدید «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه به هدف قرار دادن ساختمانهای دولتی در شهر کییف با این موشک شد.
با شروع فصل زمستان روسیه همچنان مناطق اوکراین را زیر حملات سنگین خود قرار داده و نیروهای فرسوده و خسته ارتش اوکراین همچنان پی در پی مواضع را در مواجهه با حملات ارتش روسیه واگذار میکنند.
کالاس که سابقا نخست وزیر استونی بوده، در سفر به کییف اظهار کرد: «وضعیت در اوکراین بسیار بسیار وخیم است. اما واضح است که با هزینه بسیار بالایی برای روسیه به وجود آمده است.»
به نوشته خبرگزاری فرانسه، این رهبران جدید اتحادیه اروپا به همراه «اورزولا فون در لاین» رئیس کمیسیون این اتحادیه قرار است مذاکراتی را با «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین برگزار کنند.
زلنسکی روز جمعه تقاضا کرده بود ائتلاف ناتو تضمین حفاظت از بخشهای تحت کنترل کییف در اوکراین را مطرح کرده تا «مرحله حاد جنگ را متوقف کند.» او در مصاحبه با شبکه «اسکای نیوز» مدعی شد: «ما برای صحبت درباره آتشبس نیاز به این تضمین داریم که ولادیمیر پوتین دیگر برنگردد.»
کایا کالاس از عضویت اوکراین در ناتو حمایت کرده و گفت: «قویترین تضمین امنیتی عضویت در ناتو است.»
او اظهار کرد: «قطعا لازم است که ما این مساله را مورد بحث قرار دهیم. اگر اوکراین تصمیم داشته باشد برای محدودهای خط قرمز تعیین کند، پس از آن چطور میتوانیم صلح را تامین کنیم تا پوتین نتواند بیشتر از این جلو بیاید؟»
دیپلماتها در ناتو میگویند همچنان به دلیل مخالفت برخی اعضای ائتلاف که نگران کشیده شدن به جنگ با روسیه هستند، چشمانداز چندانی برای اینکه اوکراین به همین زودیها عضو ائتلاف شود، وجود ندارد.
کالاس همچنین از دورنمای اعزام سربازان اروپایی به اوکراین حمایت و بیان کرد: «اتحادیه اروپا نباید در قبال مساله اعزام سربازان اروپایی به اوکراین با هدف کمک به برقراری آتشبس چیزی را واقعا رد کند. ما باید این ابهام راهبردی را پیرامون این مساله حفظ کنیم.»
ترامپ پیشتر در ادامه دادن به روند کمکهای هنگفت واشنگتن به اوکراین تردید وارد کرده و از کشورهای اتحادیه اروپا خواسته مشارکت خود در پشتیبانی از اوکراین را افزایش دهند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، دادههای انستیتوی «کییل» نشان میدهند اروپا مجموعا تاکنون حدود ۱۲۵ میلیارد دلار برای پشتیبانی از اوکراین از زمان شروع این جنگ در سال ۲۰۲۲ هزینه کرده، در حالی که ایالات متحده تاکنون به تنهایی بالغ بر ۹۰ میلیارد دلار کمک به اوکراین عرضه کرده است.
کالاس بیان کرد اتحادیه اروپا «از ادبیات معاملهای استفاده خواهد کرد» تا ترامپ را متقاعد کند پشتیبانی از کییف به نفع ایالات متحده است.
او مدعی شد: «کمک به اوکراین یک خیریه نیست. پیروز شدن روسیه قطعا باعث جسارت چین، ایران و کرهشمالی میشود.»
مسئول جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت این بلوک همچنان درصدد خواهد بود اوکراین را هر وقت که زمان را برای مذاکرات با مسکو مناسب بداند «در قویترین موضع ممکن برای این مذاکرات قرار دهد.» او اذعان کرد کار برای اتحادیه ۲۷ کشوری اروپا به منظور توافق بر سر راههای جدید تقویت پشتیبانی از اوکراین «هر چه بیشتر دشوار میشود.»
انتهای پیام