منوچهر توسلیکیا یکشنبه ۱۱ آذرماه در جمع خبرنگاران با اعلام این خبر گفت: رویکرد شیوهنامه کلاس گذاری سال ۱۴۰۳ مدرسه محوری و محله محوری است و با لحاظ محورهای تعیین شده، اولویت استان عملیاتی کردن مفاد شیوه نامه و پوشش حجم ابلاغی در برنامه ها و طرح ها با بهره گیری از ظرفیتهای درون و برون سازمانی خواهد بود.
وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳در مجموع ۷۲۰۰ نفر حجم به استان اختصاص یافته است، اظهار کرد: ۲۵۰۰ نفر حجم مربوط به دوره سوادآموزی، ۲۵۰۰ نفر مربوط به دوره انتقال و ۲۲۰۰ نفر نیز مربوط به دوره تحکیم سواد بوده که بر اساس عملکرد و میزان پوشش سه سال گذشته شهرستانها و مناطق، توزیع و بر این اساس باید افراد بی سواد و کم سواد جامعه هدف تحت پوشش قرار گیرند.
توسلی کیا شروع کلاس گذاری را از زمان ابلاغ شیوهنامه دانست و گفت: شهرستان و مناطق با تمهید مقدمات، اطلاعرسانی و اقدامات تبلیغی و توجیهی تا پایان دی ماه ۱۴۰۳ مهلت کلاس گذاری دارند که در صورت تمدید، زمان و شرایط آن اعلام خواهد شد.
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش استان همدان، گروه بهبود کیفیت سوادآموزی شهرستان ها و مناطق را محور برنامه ریزی و راهبری تحقق حجم ابلاغی برشمرد و اظهار کرد: با بهره گیری موثر از ظرفیت شورای پشتیبانی سواد آموزی، شورای معاونین و سایر ذی نفعان باید به گونه ای برنامه ریزی شود تا حجم دورههای سوادآموزی به میزان حداکثری تحت پوشش قرار گیرد.
وی در ادامه به تشریح سوادآموزی مدرسه محور و وظایف و تکالیف تعیین شده برای واحدهای آموزشی پرداخت و گفت: از تاریخ ابلاغ این شیوه نامه واحدهای آموزشی استان به عنوان کانون ارائه فعالیتهای سوادآموزی شامل شناسایی، جذب، ثبت نام و آموزش بی سوادان و کم سوادان در گستره جغرافیایی مدرسه خواهند بود و بر اساس این رویکرد، مدرسه به عنوان پایگاه و مرجع اجرای برنامه های سواد آموزی تعیین شده و مدیر مدرسه با بهره گیری از همکاری فرهنگیان شاغل و بازنشسته و کارکنان رسمی و پیمانی دولت می تواند نسبت به شناسایی، متقاعد سازی، جذب، ثبت نام و آموزش بیسوادان و کم سوادان محدوده مدرسه اقدام کند.
وی افزود: در همین راستا مقدمات لازم در سامانه سواد آموزی پیش بینی و هر یک از واحد های آموزشی به عنوان کاربر سامانه سواد آموزی با سطح دسترسی مشخص و تعریف شده با اختصاص نام کاربری فعالیت و بر اساس مفاد مندرج در شیوه نامه اقدامات انجام خواهد شد.
توسلی کیا در تشریح سواد آموزی محله محور نیز گفت: در سال جاری نیز تمامی آموزش دهندگان فعال و کسانی که در پنج سال گذشته (از سال ۱۳۹۸) حداقل یکسال به صورت تمام وقت (۲۴ساعت در هفته) همکاری داشتهاند، می توانند نسبت به تشکیل کلاس اقدام کنند.
وی اضافه کرد:شرط لازم برای حضور آموزش دهندگان در فعالیت های سواد آموزی، تشکیل یک کلاس تمام وقت ۲۴ ساعت کار در هفته بوده که برای استان همدان حداقل نفرات تعیین شده برای ثبت نام در کلاس ۱۲ نفر می است و دو نفر دوره سواد آموزی، شش نفر دوره انتقال و چهار نفر دوره تحکیم منظور شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ضوابط و مقررات تامین انسانی و مالی شیوه نامه ابلاغی افزود: اولویت اصلی به کارگیری نیروی انسانی حوزه سواد آموزی از طریق معلمان رسمی و پیمانی آموزش و پرورش به صورت غیر موظف است.
توسلی کیا ادامه داد: آموزش و پرورش شهرستانها و مناطق مکلف هستند تمهیدات لازم را برای استفاده از عوامل اجرایی شاغل در مدرسه به عنوان مجریان فعالیت های سواد آموزی به عمل آورند.
وی تصریح کرد: به استناد بند « ت » ماده « ۸۸» قانون برنامه هفتم توسعه پیشرفت کشور، هر گونه به کارگیری نیروی انسانی جدید از طریق خرید خدمات آموزشی، حق التدریس آزاد و آموزش دهنده سواد آموزی، بجز افرادی که تحت این عناوین در پنج سال گذشته حداقل یک سال به صورت تمام وقت ۲۴ ساعت در هفته شاغل بوده اند، ممنوع است.
معاون سوادآموزی استان همدان اظهار کرد: بر همین اساس شهرستانها و مناطق مکلف هستند مطابق ضوابط ابلاغی نسبت به انعقاد قرارداد با موسسات آموزشی غیر دولتی واجد شرایط اقدام و انعقاد قرارداد پس از تایید کارگروه کاهش تصدیها و واگذاریها و با در نظر گرفتن تمامی شرایط اقدام کنند.
توسلی کیا خاطرنشان کرد: در همین رابطه قرار داد با موسسات واجد شرایط حداکثر یک ماه بعد از تاریخ ابلاغ این شیوهنامه الزامی بوده و تا پایان آذر ماه ۱۴۰۳باید قرارداد اسکن و در سامانه سوادآموزی بارگذاری شود.
انتهای پیام