مدیرکل بهزیستی استان کردستان:

رویکرد امروز جامعە به وضعیت معلولان، رویکردی اجتماعی است

مدیرکل بهزیستی استان کردستان گفت: رویکرد جامعە بە معلولان یک رویکرد اجتماعی است و اگر مشکلی هم وجود دارد بە نوع دید و فرهنگ مردم برمی‌گردد.

حسین رسولی امروز (۱۰ آذر) در مراسم گرامیداشت روز جهانی افراد دارای معلولیت اظهار کرد: سازمان بهزیستی بە عنوان یک نهاد دولتی- حمایتی متولی سلامت اجتماع است کە طیف وسیعی از افراد جامعە را با نیازهای ویژە تحت پوشش خود قرار دادە است.

وی عنوان کرد: در بین مخاطبان و جامعە تحت پوشش سازمان بهزیستی بە جهت وظایفی کە این سازمان برعهدە دارد، افراد دارای معلولیت، بخش زیادی از گروەهای تحت پوشش این سازمان را تشکیل می‌دهند.

رسولی ادامە داد: این سازمان در حوزە افراد دارای معلولیت وظایف تخصصی و حمایتی و توانمندسازی پیچیدەای دارد کە نیازمند جمع‌آوری اطلاعات و دادەهایی است کە بتواند براساس آن‌ها خواستەهای بە حق جامعە معلولی را محقق کند.

وی افزود: اعتبارات سازمان بهزیستی بە تنهایی پاسخگوی رفع نیازهای این عزیزان نیست، لذا توجە سازمان بهزیستی بە حمایت و همکاری سازمان‌ها و ادارات استان است کە بتوانیم از این طریق بخشی از مسائل و مشکلات سازمان را برطرف کنیم.

رسولی ادامە داد: بهزیستی در حیطە وظایف سازمانی خود ۳۰ نوع فعالیت شامل تامین مسکن، مناسب‌سازی معابر، مسکن‌ها و خودرو و ادارات، مستمری، درمان، مسائل کمک معیشتی و غیره ارائە می‌دهد.

وی اضافە کرد: در استان کردستان بالغ بر ۳۲ هزار و ٥۰۰ نفر معلول تحت پوشش بهزیستی قرار دارند کە از خدمات مستمر و غیرمستمر این سازمان بهرەمند هستند. 

مدیرکل بهزیستی کردستان بیان کرد: بعضی از معلولان دارای چند معلولیتی هستند و این شرایط را برای آن فرد بە صورت ویژە متفاوت‌تر کردە است.

حسین رسولی خاطرنشان کرد: برخی از خانوادەها دارای چندین معلول در خانوادە هستند و لازم بە ذکر است کە قریب بە ٤۷ درصد از معلولان ما در سطح استان دارای سطح معلولیت شدید هستند، این یعنی این افراد نیازمند خدمات ویژە و فراتر از سایر گروەها هستند و باید در راستای خواستەها و نیازهای این افراد اقدامات جدی‌تری صورت بگیرد.

وی اظهار کرد: سازمان بهزیستی نیز بە سهم توانایی‌ و بزاعتی کە دارد در حوزە اعتبارات و رفع نیازهای این قشر قدم‌های موثری برداشتە است و اگر فرد معلول و خانوادەهای آن‌ها درخواست و خواستەای دارند، قطعا بە حق است و دولت باید در راستای رفع نیازهای آن‌ها گام جدی‌تری بردارد.

رسولی عنوان کرد: خوشبختانە تا بە امروز تغییراتی بە لحاظ فرهنگی و نگاە فرد، خانوادە و جامعە نسبت بە معلولان اتفاق افتادە  کە این مهم را بە فال نیک می‌گیریم، اما تا رسیدن بە حقوق بە حق جامعە معلولین فاصلە بسیار داریم کە نیازمند توجە ویژە دولت و حاکمیت و سازمان بهزیستی بە این قشر است.

وی بیان کرد: رویکرد جامعە بە معلولین یک رویکرد اجتماعی است و اگر مشکلی هم وجود دارد بە نوع دید و فرهنگ جامعە بازمی‌گردد.

رسولی افزود: در رویکرد اجتماعی چیزی کە برای معلولین و جامعە دارای معلولیت محدودیت است، قوانین دست و پا گیر و عدم تمایل سازمان‌ها و ادارات برای همسان‌سازی و یکپارچە کردن فرصت‌ها برای دسترسی معلولین بە جامعە است.

مدیرکل بهزیستی کردستان در پایان بە قانون جامع حمایت از معلولان گریزی زد و یادآور شد: یکی از موضوعات مهم در رویکرد اجتماعی، قانون جامع حمایت از حقوق معلولان است که یک سند بالا دستی و توسط دولت بە همە ادارات و دستگاەهای متولی و اجرایی ابلاغ شده و همە دستگاه‌ها مکلف هستند تا شرایط و بستری را فراهم کنند تا معلولان هم مثل سایر افراد جامعه، از خدمات ادارات بهرەمند شوند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۰ آذر ۱۴۰۳ / ۱۴:۳۱
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1403091006794
  • خبرنگار : 50294