به گزارش ایسنا، در آیین اختتامیه بیست و یکمین جشنواره ملی پایان نامه سال، پایان نامه دکتر عباس بایگان در مقطع دکترای تخصصی (PhD) با موضوع اثرات ضد باکتریایی اسانس گیاه کاکوتی Ziziphora clinopodioides به صورت آزاد و ریزپوشانی شده روی باکتریهای سالمونلا تیفی موریوم و لیستریا مونوسیتوژنز در گوشت، برگزیده بخش مهندسی گیاهان دارویی این رویداد ملی شد.
بایگان در این خصوص گفت: امروزه مسمومیتهای غذایی و بیماریهای ناشی از غذا یک مشکل بزرگ در جوامع بشری است و در سراسر جهان میلیونها نفر به بیماریهای قابل انتقال از طریق غذا و آب مبتلا هستند. در سالیان اخیر توجه پژوهشگران به استفاده از مواد طبیعی کم خطر مثل اسانسهای طبیعی به جای نگه دارندههای شیمیایی معطوف شده است و انکپسولاسیون (ریزپوشانی) به عنوان یک فناوری جدید میتواند مواد زیست فعال و فراسودمند حساس را پایدار ساخته و آنها را در مقابل شرایط محیطی نامناسب محافظت کند.
وی گفت: هدف از انجام این طرح استفاده از مواد طبیعی به جای نگه دارنده های شیمیایی در مواد غذایی و دارویی است که با تولید نانوکپسولها و میکروکپسولهای اسانس طبیعی، باکتریهای پاتوژن مهار شده میتوان به عنوان یک بایوساید طبیعی از این محصولات جدید در صنایع مختلف غذایی و دارویی استفاده کرد.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی گفت: دستاوردهای این پژوهش که در شرایط بسیار سخت کرونا در کشور انجام شد، چاپ و ارائه ۹ مقاله ISI، علمی پژوهشی و کنفرانسهای بین المللی، راهنمایی و مشاوره چهار پایان نامه دکتری و کارشناسی ارشد، کسب دو عنوان جایزه و تقدیر از سوی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان است.
در این جشنواره ۷۵۲ پایان نامه در گروههای فنی مهندسی، علوم پایه، علوم پزشکی، کشاورزی و منابع طبیعی، هنر و معماری، علوم انسانی و بخش ویژه و بین الملل ارزیابی و از ۱۲ اثر برگزیده و شایسته تقدیر در جشنواره ملی پایاننامه سال تجلیل شد.
انتهای پیام