رییس مرکز بهداشت کرمانشاه:

با درمان مناسب افراد مبتلا قدرت انتقال HIV به صفر می‌رسد

رییس مرکز بهداشت استان کرمانشاه گفت: با درمان مناسب افراد مبتلا به HIV، قدرت انتقال بیماری به افراد دیگر به صفر می‌رسد.

دکتر ابراهیم شکیبا در آستانه روز جهانی ایدز(اول دسامبر، مصادف با یازدهم آذر) شعار این روز را « تامین حق سلامت با انتخاب مسیر درست» عنوان کرد و گفت: در این روز جوامع با یکدیگر هم پیمان می‌شوند تا در امر کنترل این بیماری مشارکت داشته باشند.

شکیبا با بیان اینکه بیماری HIV یک بیماری عفونی قابل کنترل است، افزود: درصورتی که این بیماری به موقع تشخیص داده شود و فرد بیمار تحت مراقبت و درمان قرار گیرد، نه تنها فرد مبتلا می‌تواند طول عمر طبیعی داشته باشد، بلکه با درمان مناسب، قدرت انتقال بیماری به افراد دیگر نیز به صفر می‌رسد.

وی با بیان اینکه متاسفانه درصد بالایی از مبتلایان به این بیماری شناسایی نشده و از بیماری خود مطلع نیستند، افزود: یکی از مهمترین علل این امر ترس و انگ از این بیماری است که مانع می‌شود بیماران برای تشخیص و مراقبت و درمان اقدام کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه ویروس HIV از طریق تزریق خون و فرآورده های خونی، تماس جنسی محافظت نشده و از مادر آلوده به کودک قابل انتقال است، اظهار کرد: این بیماری از طریق معاشرت اجتماعی یا تماس روزمره با افراد آلوده مانند همسفر بودن، همکلاس بودن، غذا خوردن، آشامیدن، اشک و بزاق، از راه هوا (عطسه و سرفه) و نیش حشرات نمی‌تواند به دیگران منتقل شود.

شکیبا تنها راه تشخیص HIV را از طریق آزمایش خون عنوان کرد و گفت: این آزمایش در مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری، مراکز ارائه دهنده خدمات کاهش آسیب و تمام مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه‌های بهداشتی توسط مشاورین دوره دیده بصورت کاملاً محرمانه و رایگان انجام می‌گیرد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: برای دستیابی به یک درمان موثر باید افراد مبتلا شناسایی شده و به خدمات درمانی دسترسی پیدا کنند و درمان را تا آخر عمر ادامه دهند تا با یک درمان موثر، تعداد ویروس در خون آنها به قدری پایین آید که ضمن تضمین سلامت خود، احتمال انتقال بیماری به صفر برسد.

وی گفت: خوشبختانه داروهای مورد نیاز برای درمان این بیماران با وجود تمام محدودیت‌ها و تحریم‌ها تهیه و به صورت رایگان در مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری همراه با خدمات مفید دیگر به مبتلایان HIV  ارائه می‌شود.

 شکیبا با اشاره به امکان صاحب فرزند شدن مادران مبتلا به HIV، گفت: اگر مادران باردار آلوده به ویروس HIV شناسایی شده و تحت مراقبت و درمان مناسب و به موقع قرار بگیرند، می توانند فرزند سالمی به دنیا بیاورند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۰ آذر ۱۴۰۳ / ۱۲:۵۹
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403091006667
  • خبرنگار :