به گزارش ایسنا به نقل از یونیورسیتی نیوز، دانشگاه "دونگدوک"(Dongduk) در سئول پایتخت کره جنوبی برای کمک به زنان در یک جامعه عمیقا مردسالار راه اندازی شده بود، اما بحران جمعیتی اخیرا این دانشگاه را تحت فشار قرار داده است.
اسپری رنگ و بنرهای اعتراضی دیوارها و سنگفرش های دانشگاه زنان دونگدوک در سئول را پوشانده است. در یکی از شعارهای اعتراضی آمده است: «ترجیح میدهیم از بین برویم تا درهای دانشگاه را به سوی مردان باز کنیم». از ۱۱ نوامبر، دانشجویان تحصن کردهاند، در ابتدا ساختمان اصلی را اشغال کردند و دسترسی به کلاسها در سراسر دانشگاه را مسدود کردند، کلاسها به صورت آنلاین برگزار میشود.
این اعتراضها به دلیل برنامهریزی برخی از دپارتمانها برای پذیرش دانشجویان پسر در این دانشگاه آغاز شده است، اما از آن زمان تاکنون به درگیری گستردهتر بر سر آینده فضاهای مختص زنان در کشوری که با موضوع برابری جنسیتی دست و پنجه نرم میکند، تبدیل شده است.
یکی از اعضای شورای دانشجویی دونگدوک که خواست نامش فاش نشود، میگوید: «تصمیم یکجانبه دانشگاه، بدون هیچ گونه نظری از سوی دانشجویانی که واقعاً در اینجا تحصیل میکنند و زندگی میکنند، اتخاذ شد، برای ما چارهای جز بالا بردن صدایمان باقی نگذاشته است.
در کره جنوبی، دانشگاههای زنان در اوایل قرن بیستم به عنوان یکی از تنها راههای آموزش عالی برای زنان در یک جامعه کاملاً مردسالار تأسیس شد.
امروزه، برخی آنها را نهادهای حیاتی برای پرورش استعدادهای زنان در کشوری میدانند که به شدت تحت سلطه مردان است. بر اساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد، کره جنوبی از نظر برابری جنسیتی در بین ۱۴۶ کشور در رتبه ۹۴ قرار دارد. زنان تنها ۲۰ درصد از کرسی های پارلمان را در اختیار دارند و تنها ۷.۳ درصد از مدیران اجرایی ۵۰۰ شرکت بزرگ این کشور را تشکیل میدهند.
انتهای پیام