مدیر اجرایی سندیکای چای مطرح کرد

نیاز کارخانجات چای به نقدینگی/ اقتصادی نبودن باغ برای چایکار

مدیر اجرایی سندیکای چای گفت: کارخانجات برای پرداخت بهای برگ سبز نیاز به نقدینگی دارند؛ سازمان چای و صندوق حمایت از توسعه صنعت چای می تواند با پرداخت تسهیلات بدون بهره و کم بهره موجب شوند تا مطالبات چایکاران را به موقع پرداخت کنیم.

صادق حسنی در گفت وگو با ایسنا، از تولید حدود ۲۸ هزار تنی چای خشک در سال جاری خبر داد و اظهار کرد: هفت هزار تن چای خشک از سال ۱۴۰۲ در انبار کارخانجات و در دست تجار محلی موجود است که مجموع چای خشک سال جاری را به ۳۵ هزار تن می رساند.

وی با بیان اینکه تاکنون بیش از ۶۰ درصد این چای خشک به فروش رفته و ۴۰ درصد باقی مانده نیز در حال فروش است، افزود: عمده فروش چای خشک پس از برداشت بهاره بوده و لذا با آمدن فصل گرم سال، مصرف نوشیدنی های داغ نیز کاهش پیدا می کند، اما مجددا از آبان ماه شاهد افزایش مصرف چای هستیم.

مدیر اجرایی سندیکای کارخانجات چای، با بیان اینکه بحران بی توجهی به ماده ۱۶ قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی سال ۱۴۰۱ همچنات گریبانگیر صنعت چای کشور است، عنوان کرد: این بحران تا امسال ادامه داشت.

حسنی یکی از دلایل کاهش فروش چای خشک را کاهش مصرف چای در جامعه و جایگزین شدن با نوشیدنی های دیگر همچون قهوه و دمنوش دانست و خاطرنشان کرد: سبک زندگی و ذائقه مردم تغییر کرده و به سمت قهوه و دمنوش های گیاهی رفته که خیلی سریع تر از چای آماده مصرف می شوند.

وی میزان مصرف چای در کشور را بین ۵۰ تا ۶۰ هزار تن دانست و تاکید کرد: از دیگر دلایل کاهش مصرف چای، افزایش قیمت آن است.

مدیر اجرایی سندیکای چای با بیان اینکه دولت باید قانون عدم استفاده از کالای خارجی دارای مشابه داخلی را اجرایی کند، گفت: سازمان ها و ادارات دولتی به سمت چای ایرانی بروند.

حسنی خشکسالی را موجب افزایش تولید برگ سبز درجه دو توسط چایکاران نسبت به سال گذشته دانست و خاطرنشان کرد: کارخانجات برای پرداخت بهای برگ سبز نیاز به نقدینگی دارند؛ سازمان چای و صندوق حمایت از توسعه صنعت چای می تواند با پرداخت تسهیلات بدون بهره و کم بهره موجب شوند تا مطالبات چایکاران را به موقع پرداخت کنیم که در نهایت موجب ماندگاری کشاورز در زمین زراعی می شود.

وی میانگین برداشت برگ سبز در هر هکتار باغ چای را زیر هفت تن دانست که اقتصادی نیست و اضافه کرد: بیش از ۶۰ درصد درآمد چایکار صرف هزینه های باغداری می شود.

مدیر اجرایی سندیکای چای، کشاورزی را اساس استقلال یک کشور دانست و بیان کرد: اگر می خواهیم صنعت چای کشور را حفظ کنیم، باید سرمایه گذاری انجام شود و دولت نیز، مشکلات قبلی را که ناشی از اصلاح ساختار بود، جبران کند.

وی با بیان اینکه در دهه ۷۰ بیش از ۳۵ هزار هکتار باغ چای آباد آماده برداشت داشتیم، تاکید کرد: اکنون به ۱۸ هزار هکتار باغ چای رسیدیم؛ البته یک برنامه پنج ساله را برای بهزراعی و احیای باغات چای تدوین کردیم تا چای را برای چایکار اقتصادی کنیم.

حسنی فروش اراضی کشاورزی و تغییر کاربری را ناشی از اقتصادی نبودن زمین برای کشاورز دانست و گفت: متاسفانه افراد خاص می آیند و در بهترین مناطق، اقدام به ویلاسازی می کنند؛ بخش عمده باغات چای استان مازندران که سهم ۱۰ درصدی در صنعت چای کشور دارد، از بین رفته و این موضوع به گیلان نیز رسیده است.

مدیر اجرایی سندیکای چای با بیان اینکه در برنامه پنج ساله به دنبال افزایش درآمد چایکار و رونق کارخانجات چایسازی هستیم، ادامه داد: مصرف کننده چای نیز از نوشیدن چای ایرانی طبیعی و سالم و فاقد سموم شیمیایی بهره خواهد برد.

وی خودکفایی در تولید چای و صادرات با ارزش افزوده بالا را از دیگر برنامه های پنج ساله دانست و یادآور شد: ۶۰ درصد مطالبات چایکاران از قدرالسهم کارخانجات در سال جاری پرداخت شده که تا هفته های پیش رو به ۷۰ درصد می رسد؛ دولت نیز ۸۵ درصد قدرالسهم خود را پرداخت کرده است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۰ آذر ۱۴۰۳ / ۱۰:۱۹
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403091006407
  • خبرنگار : 50040