رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان:

بروجرد از ۵ دروازه به خارج از شهر راه داشته است

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بروجرد گفت: این شهرستان از ۵ دروازه به خارج از شهر راه داشته است.

مهدی گودرزی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در سال ۱۲۲۹ طی نقشه‌برداری که در آن زمان انجام شده بود شهر به وسیله دیوارهای ضخیم خشتی دور تا دور آن را محصور و در گوشه‌ها و نماهای دیوارها برج‌های بزرگ و کوچک احداث که به ۵۷ برج می‌رسید که در حال حاضر از آن به عنوان بافت تاریخی شهر بروجرد یاد می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: شهرستان بیشترین بافت تاریخی را دارد به‌طوری‌که مجموعه‌ای بیش از ۲۸۰ هکتار از مناطق مرکز و شرق این شهر را شامل می‌شود که بیشتر در محدوده خیابان‌های جعفری، صفا، شهدا و بحرالعلوم قرار دارد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بروجرد اضافه کرد: شهر بروجرد از پنج دروازه به خارج از شهر راه داشته که این دروازه‌ها شامل؛ دروازه دو دنیا بر سر راه کاروان رو به گلپایگان و تهران، دروازه چاریه بر سر راه کاروان رو به همدان و اطراف شهر، دروازه یخچال بر سر راه کاروان رو به نهاوند و اطراف شهر، دروازه سوزنی بر سر راه کاروان رو به خرم‌آباد و اطراف شهر و دروازه بروا است.

گودرزی بیان کرد: در نزدیکی دروازه سوزنی، ارگ بروجرد قرار داشته و دروازه ارگ از قلعه به داخل شهر باز می‌شده است.

وی تصریح کرد: در آن سال ۱۲ هزار خانه در شهر بروجرد موجود و جمعیت شهر ۲۷ تا ۳۰ هزار نفر بوده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بروجرد اظهار کرد: شهرستان به دلیل معماری ایرانی اسلامی از جمله شهرهای تاریخی ایران محسوب می‌شود که به دلیل وجود آثار و بناهای مختلف تاریخی توانسته ساختار تاریخی خود را همچنان حفظ کند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۰ آذر ۱۴۰۳ / ۰۸:۵۰
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1403091006292
  • خبرنگار : 50175