پوتین: «اورشنیک» قدرت مخربی مشابه سلاح هسته‌ای دارد/ روسیه آماده گفتگو با آمریکا است

رئیس جمهور روسیه در نشستی خبری در قزاقستان گفت که موشک بالستیک جدید این کشور بدون داشتن کلاهک هسته‌ای نیز از قدرتی مشابه به سلاح هسته‌ای برخوردار است.

به گزارش ایسنا، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه گفت که «اورشنیک » قدرت مخربی مشابه سلاح هسته‌ای دارد و بدون داشتن کلاهک هسته‌ای اثرات مخرب این نوع سلاح از جمله آلودگی هسته‌ای را در پی نخواهد داشت.

او افزود: «ما می‌توانیم این نوع موشک را قدرتمندتر کنیم. نکته مهم این است که نمونه آزمایشی آن اجرایی شده است. ما فقط پس از آزمایش موفقیت‌آمیز این موشک، جزئیات آن را اعلام کردیم. در شرایط کنونی، نباید هرچیزی را سریع اعلام کرد.»

ارائه سلاح هسته‌ای به اوکراین

پوتین در پاسخ به سوالی درباره ادعای مقامات غربی پیرامون ارائه تسلیحات هسته‌ای به اوکراین گفت: «درباره عقل سلیم باید صحبت کنیم. در صورت تبدیل اوکراین به کشوری هسته‌ای، از هر سلاح و روش ممکنی برای مقابله با آن استفاده خواهیم کرد.»

رئیس‌جمهور روسیه همچنین اعلام نمود که روسیه اجازه نخواهد داد کی‌یف به سلاح هسته‌ای دست یابد.

پوتین درخصوص بازگشت سلاح‌های هسته‌ای به کی‌یف افزود: «این را کسانی می‌توانند بگویند که در قبال سرنوشت مردم و جهان مسئولیتی ندارند.»

او تاکید کرد: « ارسال تسلیحات هسته‌ای به کی یف، نقض تمام تعهدات در زمینه عدم توسعه سلاح‌های کشتار جمعی خواهد بود.»

رئیس‌جمهور روسیه در پاسخ به سوالی درباره چگونگی مقابله روسیه با چنین تحولی اظهار داشت: «احتمال همه چیز وجود دارد.»

پوتین در پاسخ به سوالی درباره کاهش یافتن ارزش ارز ملی روسیه در مقابل دلار و نگرانی شهروندان روسیه درباره شرایط اقتصادی و تورم در این کشور گفت: «همواره با تورم مقابله کرده‌ایم. آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی واقعی است و بررسی این اطلاعات کار راحتی است. متخصصین می‌توانند با بررسی این اطلاعات، تورم واقعی روسیه را تخمین بزنند و کارشناسان بین‌المللی نیز اذعان دارند که تورم در روسیه اندک است. روش‌های بسیاری برای مدیریت تورم وجود دارد.»

او تصریح کرد: «عوامل بسیاری روی کاهش ارزش ارز ملی تأثیر دارد، اما شرایط تحت کنترل است و هیچ دلیلی برای نگرانی وجود ندارد.»

روسیه همچنان حاضر به مذاکره است

رئیس جمهور روسیه در پاسخ به سوالی درباره گفت‌وگوی تلفنی خود با «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان پس از ۲ سال گفت: «شاید عجیب باشد اما ما با بسیاری از کشورهایی که روابطی دشوار با آن‌ها داریم، در ارتباط هستیم. صدراعظم آلمان اولین رهبر اروپایی بود که سکوت جاری را شکست، اما من را شوکه نکرد. پیام‌هایی درباره خواست او برای تماس تلفنی دریافت کرده بودیم و همانطور که می‌دانید ما هرگز از گفت‌وگو دوری نکرده‌ایم و این تماس تقریبا یک ساعت طول کشید و عمدتا درباره اوکراین صحبت کردیم. این تماس، مسئله عجیبی نبود، او دیدگاه خود را توضیح داد، من هم دیدگاه‌های خود را به او توضیح دادم.»

پوتین همچنین در پاسخ به سوالی درباره انتخابات در کشورهای همسایه روسیه از جمله گرجستان و اعتراضات گسترده در این کشورها و تلاش سیاست‌مداران غرب برای متهم کردن رقبای خود در جهت خروج از روند دموکراتیک و متهم کردن روسیه به دخالت در این کشورها تصریح کرد: «با وجود روابط نزدیک روسیه با کشورهای پیشین جماهیر شوروی و احترام مشترک بین روسیه و گرجستان، ما هرگز در انتخابات آن‌ها دخالت نکرده‌ایم. درباره دخالت کشورهای غربی در دیگر کشورها می‌توانم فقط بگویم که ما هیچ ارتباطی با سران گرجستان نداریم و از خواست شهروندان گرجستانی برای ایستادن روی خواسته‌های خود تمجید می‌کنم.»

او در پاسخ به سوال دیگری درباره آمادگی روسیه برای مذاکره بر سر اوکراین گفت: «روسیه همواره شرایط خود برای صلح را اعلام کرده است و من فکر می‌کنم که شرایط مشخصی برای دستیابی به صلح پایدار وجود دارد و جزئیات آن را در ماه ژوئن اعلام کردم. سلاح کافی داریم و همگی می‌دانیم که به کار گرفته شدن سلاح‌هایی همچون «اورشنیک» به تقویب جایگاه نظامی روسیه کمک خواهد کرد. «اورشنیک» سلاح هسته‌ای نیست، اما استفاده چند عدد موشک «اورشنیک» تاثیری مشابه سلاح هسته‌ای خواهد داشت.»

پوتین تصریح کرد: «رویکرد ما در قبال اوکراین تغییری نکرده است، ما همچنان آماده مذاکره براساس شرایط اعلام شده هستیم. چیزی تغییر نکرده است.»

رئیس جمهور روسیه در پاسخ به سوال دیگری گفت: «ارمنستان هنوز خروج خود از سازمان پیمان امنیت جمعی را اعلام نکرده است و از تمام اسناد اجلاس سران سازمان حمایت می کند.»

خسارات وارده به روسیه اندک است

او همچنین گفت: «پس از حمله روسیه با استفاده از موشک اورشنیک، ۲ مرتبه آماج حملات موشکی با استفاده از موشک اتکمز آمریکایی قرار گرفتیم.»

رئیس جمهور روسیه تاکید کرد که خسارات وارده بسیار کم است.

پوتین همچنین تصریح کرد: «قزاقستان نه تنها شریک و متحد، بلکه کشوری در حال توسعه با رشدی پایدار است.»

رئیس جمهور روسیه افزود که گسترش همکاری قزاقستان و روسیه در زمینه انرژی هسته‌ای یک امکان است.

او افزود: «انتقاد خارجی از روسیه و قزاقستان همیشه به نفع کشورهای ما نیست.»

پوتین روابط مستحکم انسان دوستانه بین ۲ ملت را به عنوان نمونه‌ای از همکاری مثبت مسکو و آستانه برشمرد.

او همچنین گفت که سازمان پیمان امنیت جمعی همچنان زنده است.

رئیس‌جمهور روسیه در ادامه به شرایط جهانی پرداخت و گفت: «وضعیت جهانی چالش برانگیز است و نه تنها به دلیل درگیری در اوکراین.»

او افزود: امیدوار است ک سازمان پیمان امنیت جمعی روابط خوبی با افغانستان ایجاد کند.

پوتین مجددا به مسئله ارمنستان پرداخت و گفت: «ما به روابط ارمنستان با سازمان پیمان امنیت جمعی احترام می گذاریم. هر کشوری حق دارد انتخاب کند که چه کاری برای تضمین امنیت خود انجام دهد.»

خطر دخالت متخصصان غربی وجود دارد

رئیس‌جمهور روسیه در پاسخ به سوالی درباره پاسخ مسکو به تجاوزات اخیر اوکراین به روسیه با استفاده از تسلیحات غربی گفت: «آنها پاسخ ما را دریافت کردند. نیروهای مسلح ما به مدت ۲روز با ۹۰ موشک و ۱۰۰ پهپاد علیه ۱۷ هدف نظامی و صنعتی در اوکراین حملات موشکی انجام دادند. اما خطر حضور و دخالت متخصصان غربی وجود دارد.»

پوتین در ادامه گفت: «غرب همواره هشدارهای ما را نادیده گرفت و ناتو با زیر پا گذاشتن توافقات قبلی خود، به سوی شرق توسعه یافت و خطرات ناشی از این اقدام علیه روسیه را نادیده گرفت. رهبران اروپایی می‌گفتند که می‌دانیم شما با ورود اوکراین به ناتو مخالف هستید و از آن جلوگیری خواهیم کرد، اما آن‌ها به اقدامات مخرب خود ادامه دادند.»

او تصریح کرد: «آن‌ها (اروپایی‌ها) درحال رقصیدن به ساز رهبران آمریکایی هستند. اروپا هرکاری که آمریکا بگوید انجام می‌دهد. حتی حاضر هستند به قیمت منافع خود، از آمریکا پیروی کنند. به‌نظر می‌رسد رهبران ارشد اروپا از جمله سران آلمان درحال پیروی از آمریکا هستند. آن‌ها (اروپایی‌ها) با نادیده گرفتن رفاه و خواست شهروندان خود، دستورات آمریکا را انجام می‌دهند.»

رئیس جمهور روسیه افزود: «آن‌ها حاضرند به‌جای استفاده از سوخت ارزان قیمت روسیه، از انرژی آمریکا با قیمتی چند برابری استفاده کنند. همچون برخی از رهبران اروپا، روسیه نیز خواستار بازگشت تمامیت ارضی اروپا است تا مجددا اروپا قدرتی مستقل باشد.»

او در پاسخ به سوالی درباره تشدید تنش‌های «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا و نحوه تأثیر آن روی روابط احتمالی روسیه با دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا گفت: «ما نمی‌دانیم رویکرد ترامپ چه خواهد بود یا او در طول دیدار خود با بایدن درباره چه موضوعاتی صحبت کرده است. گزینه‌های بسیاری وجود دارد.»

پوتین تصریح کرد: «ترامپ فرد باهوشی است و امیدوارم فرد محتاطی باشد. بیشتر از هرچیزی از اقدامات بی‌شرمانه دولت آمریکا برای حمله به ترامپ و خانواده او در طول رقابت‌های او با بایدن شوکه شدم. حتی خلافکاران در روسیه به کودکان و زنان کاری ندارند و این اقدام بی‌شرمانه است. بیشتر از همه... از ابزارهای کاملاً غیرمتمدنانه در مبارزه علیه ترامپ استفاده شد، کاملاً غیر متمدنانه، تا حد سوء قصد به قتل. اتفاقاً به نظر من او در امان نیست. این نشان دهنده سقوط فاجعه بار سیاست در آمریکا است.»

پوتین تاکید کرد که روسیه آماده گفتگو با  آمریکاست.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۸ آذر ۱۴۰۳ / ۱۸:۰۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403090805814
  • خبرنگار : 71935