شناسایی بیش از ۲۱ هزار معلول در خراسان جنوبی

مدیر کل بهزیستی خراسان جنوبی از ارائه خدمات بهزیستی که اعتباری بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان است، برای ۲۱ هزار معلول در این استان خبر داد.

حسن شرفی مدیر کل بهزیستی خراسان جنوبی روز پنجشنبه ۸ آذر در نشست خبری به مناسبت هفته معلولان، بیان کرد: وضعیت معلولین در استان بر اساس آخرین آمار سامانه ۳۱ هزار ۲۵۳ نفر که از این تعداد ۱۵ هزار نفر مستمری بگیرند و علت کسانی که در این زمینه مستمر نمی‌گیرند، بخاطر میزان معلولیت کمتر در این زمینه و یا از لحاظ مالی در سطح خوبی هستند، تعلق گرفته نمی‌شود.

مدیر کل بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به شاخص کشوری افراد دارای معلولیت ۱.۹۳ درصد است، گفت:  شاخص افراد دارای معلولیت در خراسان جنوبی ۲.۷۱ درصد بوده که کمی بیشتر از آمار کشوری است.

شرفی ادامه داد: معلولان جسمی حرکتی بیشترین قشر معلول در خراسان‌جنوبی است و در حوزه صوت و گفتار کمترین افراد معلول را داریم و در این استان معلولان از نوع متوسط و شدید بیشتری وجود دارد.

وی با اشاره به رفع افراد پشت نوبتی برای دریافت مستمری ماهانه از سوی افراد معلول و خانواده‌هایشان، اظهار کرد: اولویت‌بندی و توجه سازمان بهزیستی ابتدا به افراد پشت نوبتی‌ متقاضی دارای معلولیت است که در دوسال گذشته برای چرخه حمایت از افراد معلول به درخواست‌های آن‌ها پاسخ داده شده و این شرایط برای اولین‌بار در تاریخ توانبخشی استان رخ داده که دیگر افراد پشت نوبتی معلول وجود نداشته و بودجه اختصاصی ماهیانه برای معلولین بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان است که ماهیانه به این افراد پرداخت می‌شود.

وی تصریح کرد: ۲۶  قلم از وسایل کمک توانبخشی، نیاز جامعه هدف است که اعتبار اختصاصی کشور برای معلولان خراسان جنوبی در این زمینه کمتر ۳۰ درصد نیاز استان است و برای هر استان کشور حدود یک میلیارد تومان بودجه در سال جاری اختصاص داده شده است و هر سال ۳۰ درصد این اعتبار از سوی سازمان بهزیستی کل کشور افزایش می‌یابد.

مدیر کل بهزیستی خراسان جنوبی افزود: در بحث اعتبار و وسایل کمک توانبخشی حدود ۱۳ میلیارد با حمایت خیرین و بودجه اختصاصی دولت، کمبودها را در این زمینه رفع کرده و با توجه به برنامه‌ریزی‌های دقیق رو این بخش، سازمان بهزیستی خراسان جنوبی توانست، ۹۰ درصد نیازمندی‌ها را در حال حاضر رفع کند و در حیطه نیازهای بهداشتی و درمانی که موضوع پوشینه برای معلولین شدید بود، با شناسایی ۲ هزار و ۱۲۲ معلول، گام‌های موثری در تامین پوشینه با واریزی ۹۰۰ هزار تومان ماهانه برای این افراد برداشته شده‌است.

شرفی با اشاره به احداث مرکز پشتیبان شغلی برای معلولینی که توانایی فعالیت و اشتغال برای امرار معاش خود دارند، گفت: برای افراد جویای کار و سخت اشتغال معلول که توانایی انجام اغلب کارهای خود را به تنهایی و یا همراه با کمک کارفرما دارند، مرکزی تحت عنوان «پشیتیبان شغلی» در حال احداث است که افراد معلول زیر نظر سازمان بهزیستی استان شناسایی و براساس مشاوره‌های شغلی و رابط هایی که در این مرکز وجود دارد، این اشخاص به بازار کار جهت اشتغال معرفی می‌شوند.

وی با تاکید بر اشتغال‌زایی و دریافت تسهیلات از سوی ۳۲۰ معلول در سطح استان، افزود: حدود رغم پرداختی برای این افراد ۵۷ میلیارد تومان بوده است و همپنین در بحث بیمه معلولان، بهزیستی به طور کامل هزینه آن را پرداخت کرده و این حق بیمه از بکارگیری افراد معلول تا زمان بازنشستگی آن‌ها پرداخت می‌شود که حتی با توجه به شدت معلولیت تا پنج سال از سوی سازمان بهزیستی نصف حقوق اداره کار برای خود کارفرما واریز خواهد شد.

وی با بیان اختصاص ۳۰ میلیارد تومان برای مهمترین نیاز معلولان و خانواده‌هایشان در زمینه مسکن، وسایل کمک توانبخشی و جهزیه گفت: بخش اعظمی از این اعتبار جهت تکمیل و کمک به احداث و ساخت مسکن افراد معلول زیر نظر این سازمان و خانواده‌هایشان اختصاص داده شد.

با مدیر کل بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به واگزاری یک صد میلیون تومان بابت ودیعه مسکن برای افراد معلول که بازپرداخت آن ۱۰ ساله است، ادامه داد: از سال گذشته تاکنون ۲۸۸ واحد مسکونی تحویل معلولان و خانواده‌هایشان شده و ۲۴ میلیارد تومان به صورت تسهیلات بلاعوض پرداخت شده است که ۵۸۸ نفر از سوی سازمان بهزیستی استان برای ساخت مسکن تسهیلات دریافت کرده‌اند.

شرفی افزود: از دیگر تسهیلاتی که برای معلولان در نظر گرفته شده است، شامل معافیت از پرداخت هزینه‌های آب، برق و گاز است.

وی با با بیان رویکرد اصلی بهزیستی، توانمندسازی افراد معلول در زمینه‌های شغلی، فرهنگی، اجتماعی در سطوح و در زمینه‌های مختلف است، اظهار کرد: با توجه به تاثیر هنر درمانی، از سوی افراد دارای معلولیت ۱۶ گروه هنری تشکیل شده که در جشنواره‌های ملی و منطقه‌ای شرکت می‌کنند که ۲ میلیارد و ۱۷۰ میلیون ریال اعتبار برای تئاتر معلولان استان تخصیص یافته است.

وی با اشاره به ۹۵۱ نفر در سال گذشته حق پرستاری معلولان را دریافت می‌کرده‌اند، گفت: آمار اختصاصی حق پرستاری نسبت به سال گذشته افزایش یافته که این آمار برای هزار و ۸۳۹ نفر با بیش از ۳۰ میلیارد ریال اعتبار به این افراد پرداخت شده است.

مدیر کل بهزیستی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: طرح سی بی آر برای اولین بار برای خراسان جنوبی در شهرستان بیرجند که در قالب توانبخشی از راه دور برای معلولان ساکن روستاها و نقاط دور افتاده از سوی سازمان بهزیستی خراسان جنوبی اجرا می‌شود.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۸ آذر ۱۴۰۳ / ۱۵:۱۱
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1403090805741
  • خبرنگار : 51008