روحالله حسنی ظهر امروز (پنجشنبه ۸ آذر ماه) در همایش روز جهانی خاک که در زنجان برگزار شد، اظهار کرد: ما باید در کنار استفاده از خاک و این نعمت گرانبها، با مراقبت از خاک این موهبت الهی را به نسلهای آینده هدیه کنیم.
وی افزود: فرهنگسازی و اقدامات مناسب در جهت حفظ و مراقبت از خاک باید صورت گیرد.
حسنی اذعان کرد: امسال برنامههای خوب و متفاوتی به مناسبت روز جهانی خاک از جمله مراسم زنگ خاک، درختکاری، برنامههای ویژه خاک در مدارس و ... در استان زنجان انجام گرفت.
در ادامه عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات دیم کشور گفت:چالشهای اصلی برای پایداری کشاورزی خاکورزی شدید، فرسایش و تخریب منابع خاکی کاهش ماده آلی خاک، تغییر اقلیم خشکی، خشکسالی، سیستم تککشتی و کاهش تنوع زیستی است.
ایرج اسکندری خاطرنشان کرد: کشاورزی با مدیریت دقیق میتواند پایدار شود؛ اجزای اصلی کشاورزی پایدار، ایجاد خاک سالم و جلوگیری از فرسایش مدیریت هوشمند آب افزایش ترسیب کربن افزایش انعطافپذیری در برابر آب و هوای شدید و ارتقا تنوع زیستی است.
وی در رابطه با اثرات مخرب خاک ورزی مرسوم تاکید کرد: مصرف سوخت بیشتر، فرسودگی تراکتور و تجهیزات و هزینه اپراتور، انتشار گازهای گلخانهای ناشی از سوزاندن سوخت دیزل و اثرات آن در افزایش گرمایش جهانی، اکسید شدن ماده آلی خاک و در نتیجه کاهش مواد آلی بخشی از این اثرات است.
انتهای پیام