رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خبر داد

قاچاق چوب در تربت‌جام ۷۰ درصد کاهش یافت

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تربت‌جام از کاهش ۷۰ درصدی قاچاق چوب در این شهرستان به نسبت سال گذشته خبر داد.

محمدرضا توسلی در گفت و گو با ایسنا از قاچاق چوب در این شهرستان خبر داد و گفت: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته ۷ روستای شهرستان نانوایی ندارند و سوخت مورد نیاز برای پخت نان خانگی را بعضاً از تاغزارها تأمین می‌کنند، ضمن اینکه نبود هیچ اشتغالی در منطقه پایین جام موجب شده است سودجویان و فرصت‌طلبان از این وضعیت سوءاستفاده ‌کنند.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از متخلفان شناسایی و دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شده و برخی حتی زندان رفته‌اند، گفت: معضل قاچاق چوب مشکلی است که در تمام کشور وجود دارد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان تربت‌جام بیان کرد: گرچه نسبت به سال قبل ۷۰ درصد کاهش قاچاق چوب داشته‌ایم، اما بازهم با این معضل مواجه‌ایم.

وی راه‌اندازی دفتر حفاظتی را در منطقه پایین جام ضروری دانست و گفت: حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی شهرستان با یک ماشین و دو تا سه نفر نیرو بسیار سخت است.

توسلی افزود: تاکنون برای انجام کارهای مشارکتی از مردم بسیار کمک گرفته‌ایم به طوری که تاکنون ۲۷۰۰ نفر همیار طبیعت در شهرستان جذب کرده‌ایم که همکاری دارند.

وی با بیان اینکه در حفاظت از عرصه‌ها نیاز به کمک همه ارگان‌ها داریم، از وجود ۴۰ هزار هکتار جنگل ارس، ۱۰۰ سامانه دامداری و ۱۰ هزار نفر دامدار در شهرستان خبر داد و اظهار کرد: بخش‌های بسیاری در منابع طبیعی داریم که باید مدیریت شوند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان تربت‌جام کمبود نیرو را یکی از مهم‌ترین معضلات دانست و خاطرنشان کرد: گرچه بر اساس استانداردها هر ۱۰ هزار هکتار یک نفر نیاز دارد، ولی اکنون در هر ۱۰۰ هزار هکتار هم یک نداریم که عملاً این وضعیت موجب شده است با مشکلات بسیاری مواجه باشیم.

وی همچنین خشکسالی و تغییر اقلیم را موجب ضعیف‌تر شدن تاغزارها دانست و بیان کرد: از طریق استخدام قرقبان می‌توان این مشکل را تا حدودی رفع کرد که آن هم به جذب اعتبار و نیرو بستگی دارد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۷ آذر ۱۴۰۳ / ۱۶:۵۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403090705242
  • خبرنگار : 30147