مدیرکل بهزیستی اصفهان:

۹۰هزار معلول در استان اصفهان زندگی می‌کنند

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان گفت: استان اصفهان، ۹۰هزار و ۵۲۴ نفر  معلول دارد که شامل انواع جسمی _ حرکتی، ذهنی، اعصاب و روان، شنوایی و بینایی است. جمعیت این افراد نیز از زیاد به کم بر اساس ترتیبی است که بیان شد.

ناصر چاووشی در نشست خبری امروز چهارشنبه (۷ آذرماه) که به مناسبت «گرامیداشت روز جهانی معلولان» با حضور برخی از تشکل‌های معلولان در مجتمع خدمات بهزیستی شهدای هفتم تیر برگزار شد، بیان کرد: «توسعه نقش افراد دارای معلولیت؛ الهام‌بخش آینده‌ای فراگیر و پایدار» شعار جهانی امسال به مناسبت روز جهانی معلولان است.

او با نظر به بزرگداشت روز معلولان در اصفهان ادامه داد: برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در استان اصفهان به مناسبت روز جهانی معلولان از دهم تا شانزدهم برپا می‌شود. بخشی از این برنامه‌ها به برگزاری جلسات با حضور مسئولان مربوط است که از مسیر آن ظرفیت‌ها، توانمندی‌ها و مشکلات معلولان بازتاب پیدا کند.

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان افزود: بخشی دیگر از برنامه‌ها در این ایام به مبحث دسترس‌پذیری و فراهم‌آوردن شرایطی اختصاص دارد که از مسیر آن تردد برابر و عادلانه برای همه افراد جامعه مهیا شود. موضوع دسترس‌پذیری از طریق شوراهای مناسب‌سازی پیگیری می‌شود.

چاووشی سپس اظهار کرد: مقولۀ بعدی مشارکت‌های بهزیستی است که با حضور شخصیت‌های مختلف صاحب‌نظر و دارای نفوذ برای حمایت از بهزیستی در این روزها به‌طور ویژه موردتأمل قرار می‌گیرد. حضور در نمازجمعه و بیان اقدامات بهزیستی و مطالبات معلولان بخشی دیگر از فعالیت‌ها خواهد بود. حضور در  صداوسیما و معرفی مددجویان موفق از طریق تلویزیون با هدف الهام‌بخشی و الگوگیری نیز در برنامه‌ها قرار دارد.

او در ادامۀ تبیین برنامه‌های روز جهانی معلول در اصفهان ادامه داد: تغییر نگرش جامعه در قبال معلولان، اطلاع‌رسانی‌ها، اجرای طرح‌های شغل و مسکن و بازدیدها نیز در دستور کار قرار دارد. یک ویژه‌برنامه نیز با حضور استاندار، معلولان و خانواده‌های آنان، ازجمله قهرمانان  پاراالمپیک برگزار می‌شود.  

۹۰هزار و ۵۲۴ نفر  معلول در استان اصفهان زندگی می‌کنند

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با تأمل در این موضوع که بهزیستی  در حوزه‌های مختلف توانبخشی، اجتماعی و پیشگیری فعالیت دارد، بیان کرد: استان اصفهان، ۹۰هزار و ۵۲۴ نفر  معلول دارد که شامل انواع جسمی _ حرکتی، ذهنی، اعصاب و روان، شنوایی و بینایی است. جمعیت این افراد نیز از زیاد به کم بر اساس ترتیبی است که بیان شد.

چاووشی تصریح کرد: حدود ۳۰درصد مددجویان استان اصفهان دارای مشکلات جسمی _ حرکتی هستند. حدود ۲۲درصد معلولان ذهنی به شمار می‎‌آیند. حدود ۱۲درصد در گروه معلولان اعصاب و روان قرار می‌گیرند. ناشنوایان و نابینایان نیز حدود ۱۰ و ۹درصد این جامعه را تشکیل می‌دهند.

او با بیان اینکه بر اساس شدت معلولیت هم می‌توان این افراد را گروه‌بندی کرد، گفت: ضعیف، متوسط، شدید و خیلی شدید گروه‌بندی‌های مذکورند. ۶۶ مرکز برای نگهداری معلولان به‌صورت شبانه‌روزی فعال است. بهزیستی در این ۶۶ مرکز به ۴هزار و ۵۰۰ معلول خدمت‌رسانی می‌کند. درواقع، امکان نگهداری این افراد در منازلشان وجود ندارد.  

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان افزود: ۱۶۰ مرکز روزانه نیز زیرنظر بهزیستی با اهدافی چون حرفه‌آموزی و ارائۀ دیگر خدمات توانبخشی فعال است. استقلال معلولان نیز از اهداف اساسی این مراکز محسوب می‌شود. بخشی از خدمات بهزیستی مربوط به پرداخت مستمری ماهانه است که به ۶۱ هزار و ۷۱۰ نفر تعلق می‌گیرد. این مبلغ بر اساس تعداد افراد پرداخت می‌شود و از ۹۷۰ تا ۲ میلیون و ۶۰۰ تومان تعریف شده است.

چاووشی با ذکر این نکته که حق پرستاری به ۵هزار و ۱۵۲ نفر تعلق می‌گیرد، بیان کرد: این گروه از معلولان استان در منزل نگهداری می‌شوند و به تخت وابسته هستند. ۷هزار و ۵۵۰ نفر دانشجو و دانش‌آموز نیز از هزینه کمک‌تحصیلی بهزیستی بهره‌مند می‌شوند.

او با نظر به اینکه سال گذشته ۲۲هزار و ۷۶۴ نفر از طرف بهزیستی اقلام توانبخشی دریافت کرده‌اند، توضیح داد:  بخشی از خدمات بهزیستی استان اصفهان خدمات موردی است که ۵۰هزار و ۶۹۵ نفر آن را نقدی و در حد توان بهزیستی در موضوعات مختلف دریافت کرده‌اند.

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با اشاره به اینکه به ۱۰هزار و ۷۰۰ نفر کمک معیشتی مستمر پرداخت می‌شود، خاطرنشان کرد: ۶هزار و ۲۰۵ نفر در حوزۀ اشتغال از بهزیستی تسهیلات گرفته‌اند. متناسب با شغلی که افراد دارند، بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان این تسهیلات متفاوت است. این پرداخت‌ها از طریق سیستم بانکی، قرض‌الحسنه و بهره‌گیری از منابع ملی و بعضاً استانی صورت می‌گیرد. ۲هزار و ۴۶۴ نفر هم تسهیلات مسکن دریافت کرده‌اند. از ابتدای سال گذشته، ۵ و نیم میلیارد تومان نیز وام ضروری به معلولان پرداخت کرده‌ایم.

ملک بهزیستی در خیابان جی هم‌زمان با دهۀ فجر افتتاح می‌شود

چاووشی ادامه داد: دو مطالبۀ اساسی و همسو با نیاز معلولان باید مورد توجه قرار بگیرد. یکی مربوط به اجرای قانون حمایت از افراد دارای معلول است. این قانون به‌طور کامل و تمامی بندهای آن باید اجرا شود. به پیش‌بینی منابع و ملزومات متعددی هم نیاز دارد که باید هم‌زمان با تصویب قانون بودجه مورد عنایت قرار بگیرد.

او با نظر به دومین مطالبه که در سطح استان اصفهان باید لحاظ شود، اظهار کرد: دسترس‌پذیری و مناسب‌سازی باید در شهر اصفهان مورد توجه باشد. تاکنون نیز اتفاقات خوبی افتاده است، اما جای کار بسیار است. برای نمونه ۵ دستگاه ون در شهر اصفهان به این گروه اختصاص داده شد، اما باید افزایش پیدا کند. وقتی بحث از مناسب‌سازی و دسترس‌پذیری می‌شود، نباید فقط شهر اصفهان مطرح باشد، بلکه باید در همۀ شهرهای استان به این موضوع نظر و عملی شود.

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان دربارۀ ملک این اداره در خیابان جی که بحث واگذاری آن به دادگستری مطرح شده بود، توضیح داد: این ملک هم‌اکنون در اختیار بهزیستی قرار دارد. ملک مدنظر بر اساس برنامه‌ریزی‌ها هم‌زمان با دهۀ فجر و با کاربری توانبخشی و آموزش تخصصی ویژۀ افراد تحت‌پوشش بهزیستی استان اصفهان افتتاح خواهد شد.

چاووشی بیان کرد: اخیراً بار دیگر موضوع انتقال ملک به دادگستری از طرف سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مطرح شده است. ما به دیدار استاندار رفتیم و نیاز مددجویان را به این ملک تبیین کردیم و حتی برای رفع مشکلات چند مکان دیگر را هم پیشنهاد داده‌ایم. در نهایت، روز گذشته و طبق دیدار با استاندار مقرر شد که یک بازدید از این ملک بهزیستی صورت بگیرد و نتیجۀ نهایی اعلام شود. ملک در دست بهزیستی و تاکنون نیز به‌منظور افتتاح و آماده‌سازی مبالغی را در آن هزینه کرده است.   

انتهای پیام  

  • چهارشنبه/ ۷ آذر ۱۴۰۳ / ۱۳:۱۰
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403090704951
  • خبرنگار : 50666