علی موسیخانی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه استان گلستان رتبه اول تولید کلزا در کشور را دارد، اظهار کرد: سال گذشته کشاورزان استان ۴۸ هزار هکتار از اراضی خود را به کشت کلزا اختصاص دادند که از این میزان ۱۰۶ هزار تن محصول تولید شد.
وی با بیان اینکه تا امروز کشاورزان استان برای کشت کلزا در ۴۴ هزار هکتار قرارداد بستهاند و از این مقدار ۳۶ هزار هکتار را زیر کشت بردهاند، گفت: کشت کلزا هنوز در برخی مناطق استان ادامه دارد و پیشبینی میشود سطح زیر کشت مقداری افزایش یابد.
رئیس اداره پنبه و دانههای روغنی گلستان تصریح کرد: اگر چه سال گذشته به دلیل نزولات آسمانی، کام کشاورزان گلستانی شیرین شد و آنها محصول خوبی در کلزا به دست آوردند، اما تأخیر در پرداخت مطالبات و وعدههای امروز و فردا، این شیرینی را به کام آنان تلخ کرد و امسال شاهد کاهش سطح کشت کلزا در منطقه هستیم.
موسیخانی زراعت کلزا را به عنوان یک محصول راهبردی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و تضمین امنیت غذایی کشور برشمرد و افزود: کشت کلزا به سبب سهمی که در تولید روغن خوراکی دارد، گامی مهم در جهت بینیازی از واردات روغن بودهاست، علاوه برآن با ایجاد تناوب در کشت با دیگر محصولات سبب کنترل آفات، بیماریها و علفهای هرز میشود.
وی با بیان اینکه کلزا نسبت به گندم دوره رشد کوتاهتری دارد و همین امر باعث میشود کشاورزان سریعتر بتوانند اراضی خود را برای کشت محصول بعدی در فصل بهار آماده کنند، گفت: کلزا بهترین محصول برای تناوب با گندم و سایر غلات است و به کشاورزان توصیه میشود به ازای هر سه سال کشت گندم در اراضی خود یک سال را به کشت کلزا اختصاص دهند تا محصول بهتر و باکیفیتتری برداشت کرده و آفات و بیماریها را نیز بهتر کنترل کنند.
انتهای پیام
رئیس اداره پنبه و دانههای روغنی گلستان خبر داد
کاهش کشت کلزا در گلستان
رئیس اداره پنبه و دانههای روغنی جهاد کشاورزی گلستان از کاهش کشت کلزا در گلستان خبر داد و گفت: نپرداختن به موقع مطالبات کلزاکاران در سال گذشته و دلسردشدن کشاورزان یکی از دلایل مهم این موضوع است.