برگزاری موفق‌ مانور حریق در منطقه ویژه اقتصادی یزد

رزمایش مشترک پدافند غیرعامل و اطفای حریق در یکی از واحدهای پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی یزد با موفقیت برگزار شد.

«محمدکاظم صادقیان» رئیس کارگروه صنعت، معدن و تجارت استان در حاشیه این رزمایش در جمع خبرنگاران اظهار کرد: استان صنعتی یزد در رابطه با موضوع ایمنی با دغدغه‌های فراوانی مواجه است که در این راستا هم ایمنی واحدهای صنعتی و هم اقدامات پیشگیرانه مانند برگزاری دوره‌های آموزشی و رزمایش‌های آماده‌سازی مورد اهتمام است.

وی یکی از مهمترین اهداف رزمایش امروز را ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌های خدمت رسان و امدادی ذکر کرد و گفت: امیدواریم با برگزاری این رزمایش و ارزیابی‌های صورت گرفته نواقص و کاستی‌های هر یک از دستگاه‌های مرتبط و موانع موجود برای خدمت رسانی در هنگام حوادث واقعی را برطرف سازیم.

صادقیان گفت: در این رزمایش ضمن اطفای حریق نمایشی در یک واحد منطقه ویژه اقتصادی و ارزیابی عملکرد دستگاه‌های خدمات رسانی و امدادی،  چهار شرکت در معرض خطر از ناحیه این حریق با تخلیه ۱۰۰ نیروی انسانی ایمن سازی شد و تانکرها و خودروهای مجاور محل حادثه در راستای کاهش خسارات از محل مذکور دور شدند.

به گفته وی، این رزمایش دارای دو ناظر نیز از سپاه الغدیر و پدافند غیرعامل استان بود و گزارش نهایی و مفصل آن ضمن ارائه به شخص استاندار، جهت رفع نواقص به دستگاه‌های مربوطه منعکس می‌شود.

این مسئول از تاکید بر ارتقای آموزش ایمنی به مدیران و پرسنل واحدهای صنعتی با همکاری دستگاه‌های مرتبط خبر داد.

«مسلم فلاح‌زاده» مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان یزد نیز در نشست بعد از رزمایش به خبرنگاران گفت: با توجه به حضور واحدهای هیدورکربنی، سلولزی، پتروشیمی و پلیمری در منطقه ویژه اقتصادی همواره این مناطق در معرض تهدید حوادثی مانند حریق هستند.

وی با اشاره به حوادثی که طی سال‌های اخیر در شهرک صنعتی یزد اتفاق افتاده است، گفت: تلاش شده در قالب این قبیل رزمایش‌ها ضمن تعامل و هماهنگی بیشتر بین دستگاه‌های خدمات رسان برای حوادث احتمالی آینده آمادگی لازم کسب و ارتقا یابد.

فلاح‌زاده گفت: امسال براساس مصوبه کمیته پدافند غیرعامل، راه اندازی آتش‌نشانی منطقه ویژه اقتصادی یزد در دستور کار قرار گرفت و چند ماه قبل مورد بهره برداری قرار گرفت؛ ضمن این که طبق تفاهمی که با شهرداری یزد داریم، ایستگاه آتش‌نشانی واقع در جاده شهرک صنعتی و سایر ایستگاه‌های آتش نشانی شهرداری نیز در هنگام وقوع حوادث، مساعدت لازم را با شهرک صنعتی دارند.

وی ضمن قدردانی از دستگاه‌های خدمات رسان و امدادی در برگزاری این رزمایش، همکاری واحدهای ایمنی سایر دستگاه‌ها مانند آتش نشانی فرودگاه و شرکت پخش فرآورده‌های نفتی استان در هنگام حوادث را قابل ستایش دانست.

مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی استان از طراحی پایانه‌ای جهت ثبت اطلاعات واحدهای مستقر در شهرک‌های صنعتی با اولویت منطقه ویژه اقتصادی و شهرک صنعتی یزد خبر داد و گفت: براساس اطلاعات ثبت شده توسط واحدهای صنعتی مذکور، نقشه راه جهت پیشگیری از حوادث و مقابله با حوادث احتمالی تعریف می‌شود که امیدواریم از این طریق مانع از بروز هر گونه حادثه‌ای در این واحدها شویم.

«فرهاد شجریان» مدیر منطقه ویژه اقتصادی یزد و فرمانده میدان این رزمایش هم گفت: با وجود هماهنگی صورت گرفته با مسئولان دستگاه‌های مربوطه، زمان آغاز رزمایش کاملاً محرمانه و بدون آگاهی این دستگاه‌ها تعیین شده بود.

وی با بیان این که خوشبختانه در این حادثه سناریوی زمان بندی حضور واحدهای امدادی به خوبی محقق شد، تصریح کرد: خودروهای آتش‌نشانی در زمان مقرر در محل حادثه حضور یافتند و هلال احمر و اورژانس نیز که قاعدتاً بعد از اطفای حریق باید حضور یابند نیز مشارکت خوبی داشتند و در بازه زمانی ۲۰ تا ۲۵ دقیقه‌ای در محل حضور یافتند.

به گفته‌ی شجریان، غیر از نیروی انتظامی و پلیس راهور که به دلیل تداخل با مانور دیگری در این رزمایش حضور نیافتند، سایر دستگاه‌های امدادی حضور موفقی در این رزمایش داشتند.

«سعید پاک‌سرشت» نماینده آتش‌نشانی در این رزمایش نیز یکی از مهمترین مشکلات برای حضور به موقع آتش‌نشانی را راه‌های دسترسی و موانع موجود در مسیر برخی شهرک‌ها و مناطق صنعتی ذکر کرد و گفت: آتش نشانی شهر به رغم این موانع در بازه زمانی ۸  دقیقه‌ای در محل حادثه صوری امروز حضور یافت.

به گفته وی، در این رزمایش، آتش‌نشانی با چهار دستگاه خودروی سنگین و یک دستگاه سبک حضور یافت و علاوه بر این نیز از صنایع مجاور نیز یک خودروی سنگین شرکت داشت.

این مسئول ضمن ابراز خرسندی از راه‌اندازی آتش‌نشانی در منطقه ویژه اقتصادی یزد، اعلام کرد: متاسفانه خودروی فوماتیک از نیازهای منطقه است که در حال حاضر توسط آتش‌نشانی فرودگاه در مواقع بروز حوادث تامین می‌شود.

وی یکی از عوامل تهدید حادثه حریق در شهرک‌های صنعتی را ناشی از فاصله اندک بین واحدهای صنعتی مستقر در این شهرک‌ها ذکر کرد و گفت: متاسفانه استان یزد فاقد خودروی مقابله با حوادث شیمیایی است که امیدواریم با فعالیت در دست اقدام شهرداری و تامین تجهیزات و نیروی انسانی مورد نیاز در کوتاهترین زمان به این امکان در استان دست یابیم.

پاک‌سرشت بر لزوم تجهیز واحدهای صنعتی به سیستم‌های ایمنی و پیشگیری از وقوع حوادث تاکید کرد و گفت: متاسفانه بعضاً پایان کار واحدها نیز به صورت صوری صادر می‌شود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۶ آذر ۱۴۰۳ / ۱۳:۲۴
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1403090604026
  • خبرنگار : 50214