نشست وزرای دفاع ۵ کشور اروپایی برای حمایت از اوکراین

وزرای دفاع ۵ کشور اروپایی در برلین برای تقویت حمایت نظامی خود از اوکراین و رسیدگی به نگرانی‌ها درباره تغییر احتمالی سیاست خارجی آمریکا در دوران ریاست جمهوری ترامپ گردهم آمدند.

به گزارش ایسنا، بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان که میزبان این نشست بود، به خبرنگاران گفت برلین به همراه پاریس، لندن، رم و ورشو تصمیم گرفته است تا مسئولیت بیشتری را برای اروپا در نظر بگیرد و به حمایت‌های نظامی از اوکراین ادامه دهد.

به نقل از خبرگزاری رویترز، وی افزود: «دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا به طور قطع یکسری سیاست‌ها را تغییر می‌دهد و هرچه زودتر ما برای این مساله آماده شویم، بهتر است. در ضمن، ما به همکاری نزدیک با شرکای اروپایی خود ادامه خواهیم داد.»

پیستوریوس گفت، رستم امروف، وزیر دفاع اوکراین هم به صورت ویدئولینک در بخشی از این نشست حضور داشت. آنها درباره جدیدترین تحولات در اوکراین و نیازهای نظامی این کشور صحبت کردند.

وزیر دفاع آلمان در ادامه تاکید کرد که روسای دفاعی ۵ کشور بر حفظ فرمت گروه تماس دفاعی اوکراین با هدف ادامه تسهیل در همکاری بین متحدان ناتو و اوکراین توافق کردند.

وی ادامه داد، توسعه و تهیه پهپادهای کنترل شده توسط هوش مصنوعی و همچنین همکاری بهتر برای کمک به تولید مهمات در اولویت است و گفت: «اوکراین باید بتواند از موضع قدرت عمل کند.»

سباستین لکورنو، وزیر دفاع فرانسه نیز گفت، متحدان اروپایی به تامین سلاح به اوکراین و آموزش نیروهای این کشور ادامه می‌دهند و فرانسه به همراه ایتالیا سیستم‌های تسلیحاتی جدید از جمله موشک‌های میسترال به کی‌یف می‌دهد.

لکورنو در یک کنفرانس خبری مشترک پس از این نشست، گزارش اخیر روزنامه فرانسوی لوموند را که ادعا می‌کرد فرانسه و انگلیس درباره اعزام نیروهای غربی به اوکراین رایزنی می‌کنند، تکذیب کرد.

وی افزود: «از مطالعه این خبر شگفت زده شدم و صادقانه بگویم اصلا آن را نفهمیدم. رئیس جمهور فرانسه به دنبال برگزاری یک نشست در فوریه ۲۰۲۵ است و در آن کنفرانس، ما می‌خواهیم درباره اینکه چطور می‌توانیم در آینده رفتار کنیم، صحبت خواهیم کرد.»

وزیر دفاع فرانسه خاطرنشان کرد: «پروژه‌های مختلفی وجود دارد که ما در مورد آنها فکر می‌کنیم از جمله اینکه چگونه می‌توانیم تولید سیستم‌های تسلیحاتی را افزایش دهیم تا بتوانیم سیستم‌های تسلیحاتی بیشتری را در نزدیکی خط مقدم تولید کنیم. بنابراین اینها ابتکاراتی است که ما در حال حاضر دنبال می‌کنیم و ابتکارات بسیار دیگری نیز وجود دارد.»

جان هیلی، وزیر دفاع انگلیس نیز گفت، متحدان اروپایی بر تعهد خود به ناتو و افزایش هزینه‌های دفاعی در واکنش به تهدیدهای روبه رشد تاکید کردند.

وی افزود: «اول از همه، ما با رستم امروف در مورد لزوم دو برابر کردن حمایت خود از اوکراین صحبت کردیم، زیرا دفاع از اروپا، دفاع از انگلیس، از اوکراین شروع می‌شود و اگر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در اوکراین پیروز شود، در آنجا متوقف نخواهد شد. هدف روسیه بی ثبات کردن دموکراسی‌ها در سراسر اروپا است.»

وزیر دفاع انگلیس ادامه داد: «در حالی که جنگ در اوکراین وارد مرحله حساسی می شود، اکنون زمان آن فرا رسیده است که اروپا به امنیت و دفاع جمعی ما کمک کند. ما با هم کار می‌کنیم تا جناح شرقی ناتو را تقویت کنیم. ما در حال همکاری برای تقویت همکاری در توسعه دفاع هوایی هستیم.»

در این میان، رسانه‌های ایتالیایی گزارش کردند با وجود طرح‌های انگلیس و فرانسه برای استقرار نیرو در اوکراین، رم قصدی برای این کار ندارد.

آنتونیو تایانی، وزیر امور خارجه ایتالیا در حاشیه نشست گروه ۷ در فیوجی گفت: «ما با ارسال کمک به کی‌یف از لحاظ سیاسی، مالی و نظامی کمک می‌کنیم، اما سربازی را برای جنگ در اوکراین نمی‌فرستیم.»

وی همچنین به روسیه بابت تشدید درگیری‌ها در اوکراین به وسیله به کار گیری نیروهای خارجی و مزدوران هشدار داد.

وزیر دفاع لهستان نیز در نشست برلین گفت که متعهد به کمک‌های بیشتر برای اوکراین است و افزود: «اروپا باید تلاش‌ها و اقدامات خود را بیشتر هماهنگ کند و باید اهداف بالاتری داشته باشد تا شریک خوبی برای ایالات متحده باشد. ما امروز موظف هستیم که آن را به صراحت بگوییم که اروپا باید تلاش‌های خود را در زمینه کمک به اوکراین افزایش دهد، اما مهمتر از همه در مورد امنیت خود است.»

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۶ آذر ۱۴۰۳ / ۱۰:۵۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403090603819
  • خبرنگار : 71129