منصور شیشهفروش در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: از روز سهشنبه تا اواخر وقت چهارشنبه، (۶ و ۷ آذرماه) بارش رگباری باران و برف برای مناطق غرب و جنوب استان، مانند فریدونشهر، سمیرم، چادگان، فریدن، بویین و میاندشت پیشبینی شده است. این سامانه بهخصوص در گردنههای برفگیر ارتفاعات و نیز محورهای مواصلاتی هممرز با استانهای چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان فعال خواهد بود.
او ادامه داد: همچنین از روز چهارشنبه تا پنجشنبه (۷ و ۸ آذرماه) شاهد وزش باد شدید و طوفان لحظهای، بهعلاوه خیزش کانونهای گرد و خاک و کاهش میدان دید در مناطق شمال و شرق استان، مانند نایین، خور و بیابانک، اردستان، کاشان، آران و بیدگل، ورزنه، کوهپایه، انارک و چوپانان، برخوار، بادرود و هرند خواهیم بود.
مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری اصفهان با نظر به کاهش دمای ۴ تا ۶ درجه سلیسیوسی در اصفهان و ورود توده هوای سرد توضیح داد: این کاهش دما از روز پنجشنبه تا شنبه (۸ تا ۱۰ آذرماه) برای تمامی مناطق استان اصفهان پیشبینی شده است.
شیشهفروش با تأکید بر اینکه ستاد مدیریت بحران خواستار استقرار تیمهای امداد زمستانی در محورهای جادهای است، اظهار کرد: مجهزبودن خودروها به وسایل زمستانی، بهخصوص در نواحی سردسیر، تقویت نیروهای عملیاتی و تجهیزات دستگاههای امدادی برای پیشگیری و کنترل حوادث محتمل ضروری است.
او با نظر به حوادث ناشی از سیلاب، طوفان و آبگرفتگی معابر شهری و روستایی و جادهها یادآور شد: در این مدت، آمادگی اداره راهداری، شهرداریها، پلیسراه، جمعیت هلالاحمر، شرکتهای آزادراهی، شرکتهای امداد خودرو، اورژانس، شرکتهای گاز، آب، برق، آب منطقهای و فاضلاب، دهیاران و ستاد مدیریت بحران فرمانداریها ضرورت دارد و آمادهباش نیز داده شده است.
مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری اصفهان با توجه به پیشبینی وزش تندبادهای موقتی، سیلابیشدن مسیلها و کاهش میداندید، رعایت برخی نکات را حیاتی دانست و خاطرنشان کرد: استقرار تجهیزات امدادی و کنترل سیل، آمادهبهکاربودن ماشینآلات در معابر شهری و روستایی، جادهها، راهدارخانهها، پایگاههای امدادی شهری و روستایی باید در دستور کار باشد.
شیشهفروش توضیح داد: تقویت تیمهای عملیاتی جمعیت هلالاحمر در جادهها با تأمین اقلام ضروری و پیشبینی ظرفیتهای اسکان اضطراری نباید فراموش شود. خودداری از انجام سفرهای غیرضروری در محورهای سیلگیر، اجرای طرحهای کاهش خطر با استحکامبخشی به سازههای ناپایدار، تابلوها و داربستها در برابر تندبادهای موقتی باید مورد توجه قرار بگیرد.
او پرهیز از صعود به ارتفاعات را نیز پراهمیت برشمرد و گفت: رعایت الزامات ایمنی و توجه به توصیههای پلیس در جادهها، حفاظت محصولات و سازههای کشاورزی گلخانهها، واحدهای دام و طیور، شبکههای آب و گاز در برابر کاهش دما، سیل، تندباد و گرد و خاک و بارش رگبار باران باید مدنظر باشد.
مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: ممانعت از استقرار و توقف و تردد در مسیلها و رودخانههای فصلی نباید از یاد برود. پیشگیری و کنترل آبگرفتگی در معابر شهری، دهانه پلها و زیرگذرها، تخلیه رسوبات و نخاله از دهانه پلها و بازگشایی مسیر رودخانهها بخشی دیگر از تمهیدات است. بهعلاوه تخلیه اضطراری سکونتگاههای روستایی و عشایری در معرض خطر سیل باید دستور کار باشد.
شیشهفروش با نظر به اهمیت رعایت استانداردهای ایمنی تذکر داد: این استانداردها در استفاده از لوازم گرمازا و گازسوز و حفاظت شبکه هوا و تأسیسات آب در برابر یخزدگی در تمامی مناطق سردسیر باید مورد توجه باشد. رعایت اصول ایمنی رانندگی در شرایط بارندگی، کاهش میدان دید و گرد و خاک و لغزندگی جادهها و خیابانها، همچنین توجه به توصیههای پلیس در رانندگی نباید از برود. رعایت اصول خودمراقبتی و بهداشتی در برابر گرد و خاک نیز مدنظر است.
انتهای پیام