به گزارش ایسنا، روزنامه عبری «هاآرتص» در گزارشی نوشت: ارتش اسرائیل در نوامبر ۲۰۲۳ به افزایش قابل توجه ذخایر غذایی نیاز داشت اما مشکلاتی در زمینه یافتن نیروی کارگر وجود داشت، این عوامل به بحرانی در صنعت میوه و سبزیجات و افزایش قیمتها منجر شد.
هاآرتص در ادامه گزارش خود نوشت: در یک سالی که از آن زمان گذشت، قیمت میوه و سبزیجات نه تنها به قبل برنگشت بلکه قیمت برخی از آنها در مقایسه با نوامبر ۲۰۲۳ بیش از ۲۰ درصد افزایش پیدا کرد.
یکی از فروشندگان عمده میوه و سبزیجات در اراضی اشغالی در این رابطه اظهار کرد: در این ماههای سال ما دستکم نیمی از حجم سبزیجات را وارد میکنیم، معمولا این محصولات از ترکیه و اردن میآیند اما امسال وارداتی از ترکیه نداریم.
همچنین کشاورزان اسرائیلی گفتند: با وجود گذشت یک سال از زمان آغاز جنگ، تعداد کافی کارگر وجود ندارد و در عین حال بهای آب همچنان بالا است و تابستانی که گذشت، یکی از گرمترین و خشکترین تابستانهای ثبت شده (در اراضی اشغالی) بود.
در همین رابطه روزنامه عبری هاآرتص نوشت: حدود ۸۰ درصد از باغها در «اسرائیل» در ارتفاعات جولان (اشغالی) و یا در طول مرزها با لبنان واقع است و جنگ مستمر در شمال (فلسطین اشغالی) موجب وارد آمدن خسارات بیسابقهای به این صنعت شده است.
برخی از کشاورزان صهیونیست خساراتی را که پس از جنگ متحمل شدند، چند میلیارد شکِل برآورد کرده و در عین حال مدعی شدند: خساراتی که به زمینهای کشاورزی واقع در جنوب وارد آمده، کوتاه مدت است و از آنجایی که چرخه تولید کوتاه مدت است، خسارات آن نیز زیاد نیست.
انتهای پیام