به گزارش ایسنا، به نقل از قدس، از زمانی که دونالد ترامپ با اختلاف جالبتوجه در مجمع گزینندگان ایالات متحده آمریکا یا همان آرای الکترال موفق به کسب پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری۲۰۲۴ این کشور شد، صحبتها درخصوص برنامهها و انگیزههای او در حوزههای مختلف داغ است.
اینکه او و کابینه انتخابیاش چه رویکردی را در مواجهه با مسائل مختلف ملی و جهانی در پیش میگیرند مسئلهای است که از جنبههای گوناگون میتواند زیر ذرهبین قرار گیرد.
خیلیها معتقدند برای پاسخ به این پرسش که ترامپ واقعاً توی سرش چه میگذرد و چه برنامههایی دارد، باید به ترکیب نامزدهای کابینه او نگاه کرد؛ کابینهای که پر است از چهرههای جنجالی، پرحاشیه، دارای اتهامات و با پیشینههایی متفاوت از منصبهایی که قرار است در آن به کار مشغول شوند. این حواشی درخصوص انتخابهای عجیب و غریب ترامپ، دستاویز دعواهای جدی میان احزاب مخالف و بخش گستردهای از بدنه رسانهها، با رئیسجمهور آمریکاست. اما چرا ترامپ با وجود اینکه خوب میداند گزینههای پیشنهادیاش برای کابینه بیشتر از اینکه واجد شرایط وزارت و صدارت باشند، دارای حاشیه و روحیه جنجالآفرینی هستند، بازهم آنها را انتخاب کرده و تمام قد پشتشان ایستاده است؟
از آقای ضد واکسن تا پایهگذار کشتی کج
برخی از چهرههای انتخابی ترامپ برای موقعیتهایی که قرار است هدایت آن را بر عهده بگیرند واقعاً عجیباند! «پیت هِگسِت» مجری سابق شبکه تلویزیونی فاکس نیوز دارای اتهاماتی از قبیل تعرض جنسی، برای وزارت دفاع پیشنهاد شده است! «رابرت اِف کِنِدی جونیور» یکی از مطرحترین چهرههای ضدواکسن با نگاه فوقبدبینانه به فرایند واکسنسازی و تزریق واکسن، گزینه وزارت بهداشت است. «ایلان ماسک» که بیشتر سرمایهدار، کارآفرین و... است به طور مشترک با یک نفر دیگر قرار است وزارت تازهتأسیس و پیشنهادی «کارآمدی» را بچرخانند. «لیندا مَکماهون» یکی از پایهگذاران برنامههای نمایشی-ورزشی کشتی حرفهای آمریکایی (WWE) که ما آن را به عنوان کشتیکج میشناسیم برای وزارت آموزش پیشنهاد شده و «تولسی گبرد» سرهنگ سابق آمریکایی و یکی از اولین زنانی که در پایگاه نظامیان آمریکایی در کویت مستقر شد به عنوان گزینه ریاست بر اداره اطلاعات ملی آمریکا معرفی شده است. «مهمت آز» هم که کلاً چهرهای تلویزیونی است و به «دکتر آز» معروف شده، قرار است مسئولیت مراکز خدمات بیمه پزشکی سالمندان و بهداشت مستمندان زیر نظر وزارت بهداشت را عهدهدار شود. برای وزارت خزانهداری «اسکات بِسِنت» میلیاردر مشهور آمریکایی مد نظر ترامپ است. البته میان پیشنهادهای جنجالی و پرحاشیه ترامپ که کم هم نیستند، این گروه، جنجالیتر و پرحاشیهترهایشان به حساب میآیند! ممکن است این سؤال برایتان پیش بیاید که انتخاب این گزینههای عجیب و غریب برای ما، آیا برای خود آمریکاییها هم عجیب هستند؟ جواب، هم میتواند بله باشد و هم خیر! اگر بخواهید با عرف همیشگی انتخاب چهرههای هدایتکننده وزارتخانهها و مراکز مهم دولتی در گذشته بسنجید، بله، انتخاب این افراد خیلی عجیب است. به همین دلیل هم هر کس در آمریکا معتقد است نباید خلاف عرف رایج سیاسی رفتار کرد، با انتخابهای ترامپ مخالف است. در همین راستا دموکراتها، کسانی که به آنها رأی دادهاند و همینطور رسانههای قدرتمندی که طرفدار دموکراتها هستند بهشدت مشغول انتقاد از ترامپ شدهاند. ماجرا از دیدگاه ترامپ و طرفدارانش اما جور دیگری است. دلایلی هم که میتوانند موجب شوند ما به پرسش بالا، پاسخ «نه» بدهیم، دلایل پیچیدهای هستند.
همان تز قدیمیِ «هدف، وسیله را توجیه میکند»
دلایل ترامپ و طرفدارانش برای انتخاب این کابینه با همه حواشی و انتقادهایی که برخی به آنها وارد می کنند کاملاً مشخص و از دید خیلیها حتی منطقی است. ترامپ همیشه به داشتن روحیه سرکش و تابع نبودن در برابر رسم و رسوم و عرفهای رایج سیاسی و اجتماعی، مشهور بوده و حالا در دومین و آخرین دوره ریاستجمهوریاش هیچ دلیلی برای تغییر رویه که از قضا پیروزی در انتخابات را هم مدیون آن است، نمیبیند. او خیلی سفت و محکم معتقد است پیشینه افرادی که میتوانند او را در رسیدن به اهدافش به هرشکلی و از هر راهی کمک کنند، اصلاً اهمیتی ندارد! ترامپ در انتخابهایش کاری ندارد که فرد مورد نظر چه سابقهای دارد، آیا به جرمی متهم است یا پیش از این در چه جایگاهی ایفای نقش کرده، برای او فقط این مهم است که فرد مورد نظر و تواناییهایش آیا با وزارتخانه یا مرکزی که میخواهد مسیری جدید و راه و رسم تازهای را شروع کند هماهنگ است یا نه. طرفدارانش هم البته همین را از فردی که انتخابش کردهاند، میخواهند. بیشتر آنهایی که به ترامپ رأی دادند به خاطر وعدهها و برنامههای ادعایی او برای ایجاد تغییر و تحولات گسترده در راه و روشی بود که آمریکا پیش از این در پیش میگرفت. البته این تغییرات خوب باشد و یا بد از کار دربیاید، مسئله دیگری است. بیشتر مردم آمریکا که ترامپ را رئیسجمهور کردند با همه ویژگیهای جمعیتشناسی خاصی که دارند (اکثریت سفیدپوست، مرد، کمتر تحصیلکرده، جزو قشر کارگر و معتقد به راه و رسم سنتی) از شیوه حکمرانی آمریکا در موضوعات مختلف، از اقتصاد، بهداشت و آموزش گرفته تا سیاست خارجی، بحث انرژی و محیط زیست، نهتنها راضی نبوده بلکه خواستار تغییراتی انقلابی در آنها بودند. ترامپ هم پیام آنها را به خوبی شنیده و تأکید کرده چهرههایی که انتخاب کرده است با همه پیشینه بحثبرانگیز و پر حاشیه، همان افرادی هستند که به سیاستهای مورد نظر او وفادارند و این تغییرات بنیادین مدنظر او و طرفدارانش را به ارمغان میآورد. به خاطر همین هم در نظرسنجی چند روز پیش سیبیاس با همکاری مرکز YOUGOV، ۵۹درصد آمریکاییها کاملاً از انتخابهای ترامپ حمایت کردند و خوشبین به تغییراتی بودند که به وجود میآورند.
اینکه ترامپ بنای حاکمیت و حکومتداری آمریکایی را بکوبد و دوباره بسازد و اینکه این کشور با سردمداری ترامپ چه راهی را در پیش خواهد گرفت و همه اینها چه تأثیری بر این کشور و جامعه جهانی خواهد گذاشت، هنوز پرسشهای بیپاسخاند. کارشناسان میگویند نقاط تاریک زیادی وجود دارد که مانع پیشبینی دقیق آینده میشود. با این همه ترامپ و کابینه جنجالیاش اصرار دارند برای اداره کشور، باید هر طور که میتوانند قدم در راه جدیدی بگذارند.
انتهای پیام
*بازنشر مطالب دیگر رسانهها در ایسنا به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان میباشد.