سیروس بیکبکان امروز ۶ آذرماه در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: سطح زیر کشت محصول چغندر قند در استان ۲۱۰۰ هکتار است که سطح سبز چغندر تاکنون حدود ۲۰۰۰ هکتار و نسبت به سال گذشته حدود ۵۰ درصد افزایش را نشان میدهد، بیشترین سطح زیر کشت و تولید در شهرستان کیار با سطح سبز ۱۰۹۳.۲ هکتار است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: این کشت بهاره به صورت بذری بوده و پیشبینی میشود حدود ۹۵ هزار تن چغندرقند در کشت بهاره برداشت شود که تاکنون حدود ۶۸ هزار و ۳۰۸ تن برداشت شده است.
وی عیار چغندرقند کشت شده در استان را ۱۷.۵ درصد عنوان کرد و گفت: عیار بیشتر محصول چغندرقند کشت شده در این استان ۲۲ درصد سنجش شده است.
بیکبکان از افزایش۱۴ درصدی قیمت خرید تضمینی محصول چغندرقند کشاورزان استان در سال زراعی جاری خبر داد و تصریح کرد: قیمت تعیین شده ۳۹۳۰۰ ریال با عیار ۱۶ درصد برای هر کیلوگرم است که با عیار ۱۶، به ازای هر تن چغندرقند دو کیلوگرم قند یا شکر به نرخ ۳۰ هزار ریال و ۲۰ کیلوگرم تفاله خشک به نرخ ۱۲ هزار ریال به عنوان جایزه تحویل میشود.
وی بیان کرد: آمار خرید چغندرقند کارخانه قند استان تاکنون به میزان خرید داخل استان ۶۸۳۰۸ تن با افت ۳.۳۸ و عیار ۱۷.۵۹ و میزان خرید خارج استان: ۱۲۳۹۶۱ تن با افت ۳.۳۴ و عیار ۱۵.۹۱ خریداری شده است که سر جمع خریداری شده داخل و خارج از استان ۱۹۲ هزار و ۲۷۰ تن افت ۳.۳۵ عیار ۱۶.۵۱ بوده که خرید تا اوایل دیماه ادامه دارد.
به گفته وی، چهارمحال و بختیاری باتوجه به شرایط آب و هوایی مطلوب که در زمان برداشت این محصول( دارای روزهای گرم و شبهای سرد) دارای عیار بالاتری نسبت به سایر استانها دارد و ارقام کشت شده در استان سپندا، آنتک، واویلو، راستا، پانترا، افسوس و بذر ایرانی سوپر دنا است.
انتهای پیام