رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی:

ظرفیت اقامت گردشگری شهرستان درگز به سه برابر افزایش یافت

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی درگز گفت: آب و هوای مناسب و وجود جاذبه‌های گردشگری و تاریخی منحصر به فرد و حضور گردشگران بسیار موجب شد که ظرفیت اقامت گردشگران در این شهرستان به سه برابر افزایش یابد.

محمد شیخ در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه در راستای شناسایی پتانسیل‌ها و مشکلات شهرستان تلاش‌های بسیاری شده است، افزود: تمام تلاش خود را در راستای تأمین زیرساخت‌های مورد نیاز برای حضور و ماندگاری مسافران و گردشگران و رفع مشکلات نیز به کار گرفته‌ایم.

وی با اشاره به اینکه توسعه اقامتگاه‌ها جزء اولویت‌های اصلی قرار دارد، خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه حدود دو سال قبل در شهرستان درگز فقط ۹ اقامتگاه داشتیم اما با تلاش‌هایی که در جذب سرمایه‌گذار صورت گرفت این تعداد اکنون به حدود ۴۰ اقامتگاه در قالب هتل، مهمان‌پذیر، خانه مسافر، بوم گردی، مجتمع‌های پذیرایی و اقامتی افزایش یافته است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی درگز با اعلام اینکه تا حدود دو هفته دیگر مجوز نهایی چند اقامتگاه دیگر هم صادر می‌شود، گفت: ظرفیت این ۴۰ اقامتگاه بالغ‌بر ۷۰۰ نفر در روز است.

بازارچه دائمی صنایع‌دستی و سوغات درگز راه‌اندازی می‌شود

وی افزایش تعداد اقامتگاه‌ها را زمینه پذیرش و تداوم ماندگاری بیشتر گردشگران در شهرستان دانست و ادامه داد: درگز یکی از باستانی‌ترین و قدیمی‌ترین مناطق ایران است.

شیخ با اشاره به اینکه اکنون ۸ کارگاه و آموزشگاه صنایع‌دستی در رشته‌های مختلف چرم، سرامیک، گلیم، فرت بافی به صورت حرفه‌ای در حال آموزش دادن هستند و برایشان مدارک تائید شده از سوی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی صادر می‌شود، اظهار کرد: چون دامنه آموزش آموزشگاه‌ها صرفاً حضوری نیست و آموزش‌هایی به صورت مجازی هم دارند گواهینامه‌هایی داریم که برای شهرهای مختلف ایران از جمله ایران شهر، خرمشهر و...صادر می‌شود.

وی بیان کرد: به جز کارگاه آموزش صنایع‌دستی زمینه ایجاد بازارچه صنایع‌دستی شهرستان در موقعیت مناسب با همکاری شهرداری و شورای اسلامی فراهم شد به طوری که تاکنون ۸ فروشگاه در این مکان فعال شده و ۴ فروشگاه دیگر نیز تا دهه فجر و یا پایان سال فعالیت خود را آغاز خواهند کرد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی درگز با بیان اینکه به زودی و به صورت رسمی بازارچه دائمی صنایع‌دستی و سوغات شهرستان افتتاح خواهد شد، اظهار کرد: این بازارچه مکان مناسبی برای خرید محصولات شهرستان و آشنایی با صنایع‌دستی و سوغات منطقه توسط گردشگران است.

وی خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه ظرفیت اقامتی به سه برابر افزایش یافته اما در شش‌ماهه اول امسال به دلیل آب و هوای مناسب و سرسبزی بیشتر برای گردشگران عمومی با کمبود مکان مواجه می‌شویم که با کمک هلال‌احمر و آموزش و پرورش و ورزش و جوانان اقامتگاه‌های اضطراری ایجاد می‌کنیم.

شیخ با اشاره به اینکه هنوز شهرستان به لحاظ داشتن اقامتگاه اشباع نشده و می‌توان اقامتگاه‌های دیگری را هم راه‌اندازی کرد، اظهار کرد: با ارتقاء کیفیت خدمات‌رسانی و ارتقاء درجه‌بندی اقامتگاه‌ها تلاش می‌شود ضریب ماندگاری گردشگران بیشتر شود.

تمامی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در شهرستان شناسایی شده است

وی میزان ماندگاری مسافران و گردشگران را در حال حاضر دو روز و دو شب اعلام کرد و گفت: به واسطه جاذبه‌هایی که داریم برای هر دقیقه از وقت گردشگران می‌توان در شهرستان برنامه داشت.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی درگز در ادامه با اعلام اینکه تمامی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در شهرستان شناسایی شده و در این زمینه آماده هرگونه همکاری هستیم، افزود: سرمایه‌گذاران در چند حوزه شامل سدهای درونگر و زنگلانلو و همچنین تفرجگاه‌ها می‌توانند اقدام به سرمایه‌گذاری کنند.

وی گفت: با توجه به اینکه به جز منطقه گردشگری چهلمیر باقی متولی خدمات‌رسانی ندارند با هماهنگی فرمانداری، بخشداری و... برنامه‌ریزی شده تا اقدامات لازم در این خصوص صورت گیرد.

شیخ با بیان اینکه تاکنون دو نفر برای سرمایه‌گذاری در سد درونگر و زنگلانلو مراجعه داشته‌اند که در حد ارائه طرح هستند، افزود: سدهای شهرستان درگز جاذبه بسیار خوبی برای جذب گردشگر محسوب می‌شود.

وی همچنین در خصوص روستاهای گردشگر پذیر گفت: نگاه ما بیشتر حوزه‌ای است، به عنوان مثال برخی روستاهای بخش میانکوه و چاپشلو و شهر نوخندان بافت بسیار زیبایی دارند.

فرصت‌ها و چالش‌ها

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی درگز در ادامه با اشاره به اینکه شهر نوخندان ظرفیت ایجاد اقامتگاه بالایی دارد از وجود ۴ بوم گردی خبر داد و گفت: اکنون هتل این شهر ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی با بیان اینکه هرچند یک هتل در لطف‌آباد داریم اما این دومین هتلی است که در نوخندان ساخته می‌شود، افزود: روستاهایی مانند محمدتقی بیگ و شیلیگان و روستای دودانلو که روستای پیرامون چهلمیر است و بسیاری از روستاهای دیگر که در حوزه رودخانه درونگر هستند از جاذبه‌های طبیعی بسیاری برخوردارند.

شیخ گفت: بیشترین تراکم گردشگری در روستاهای پیرامون رودخانه درونگر و میانکوه به دلیل جاذبه رشته‌کوه هزار مسجد و دره‌های میان کوهی و دره‌های سیب و گلابی است.

وی در خصوص مهم‌ترین چالش‌های حوزه سرمایه‌گذاری در این شهرستان گفت: مهم‌ترین چالش در زمینه تسهیلات گردشگری است، در این خصوص ارگان‌ها و بنیادهای مختلفی که می‌توانند تسهیلات بدهند باید جهت دهی شوند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی درگز اظهار کرد: طی صحبت‌هایی که با بنیاد علوی داشتیم تسهیلات حوزه گردشگری و صنایع‌دستی را هم اضافه نمودند. یکی از مهم‌ترین‌ها برای ایجاد زیرساخت‌ها در حوزه اقامتگاه‌ها تسهیلات هستند که باید جهت دهی تسهیلات به حوزه گردشگری صورت گیرد.

گردشگری می‌تواند جای خالی صنعت کلاسیک نداشته را پر کند

وی با اشاره به اینکه گردشگری می‌تواند جای خالی صنعت کلاسیک نداشته را پر کند، گفت: اگر تسهیلات شهرستان به حوزه گردشگری سرازیر شود می‌تواند بخش بزرگی از مشکلات اقتصادی مردم شهرستان درگز را رفع کند.

شیخ بیان کرد: هرچند شهرستان درگز مبتنی بر کشاورزی است اما اگر برنامه‌ریزی شود گردشگری می‌تواند شهرستان را در حوزه اقتصادی متحول کند.

وی با تأکید بر اینکه تسهیلات ارگان‌ها به حوزه ایجاد زیرساخت‌ها باید جهت دهی شود، گفت: دیگر چالش مربوط به ضوابط موجود ارگان‌ها در روند پاسخگویی استعلامات برای اخذ پروانه بهره‌برداری اقامتگاه‌ها است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی درگز تصریح کرد: در این زمینه ارگان‌هایی مانند شهرداری‌ها، منابع طبیعی، محیط‌زیست، آب، برق، گاز و راه و حمل نقل جاده‌ای و آموزش و پرورش مهم‌ترین‌ها در ایجاد زیرساخت‌های گردشگری و تسهیلات هستند.

وی خاطرنشان کرد: شهر درگز، باسابقه درخشان تاریخی، قبلاً به نام ابیورد معروف بوده و در تاریخ و تمدن اسلامی به تعدادی از اندیشمندان و بزرگانی برخورد می‌کنیم که عنوان ابیوردی را با خود داشته‌اند. این شهرستان با سابقه درخشان در تاریخ و مملو از جاذبه‌های طبیعی یکی از مقاصد مناسب گردشگری برای مسافران است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۵ آذر ۱۴۰۳ / ۱۵:۵۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403090503314
  • خبرنگار : 30147