مرتضی حسنآبادی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به آخرین وضعیت سد کبوترلانه کنگاور، گفت: کارهای سازهای این سد اکنون در مراحل نهایی بوده و نزدیک به ۹۵.۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اما برخی کارهای جانبی در حوزه برقرسانی، احداث جاده دسترسی، خط انتقال و... باقی مانده است.
وی یکی از مهمترین کارهای باقی مانده را تملک اراضی مورد نیاز برای آبگیری سد دانست و افزود: این اراضی ۲۰ هکتار است که چهار هکتار آن تملک شده و ۱۶ هکتار دیگر باقی مانده است.
سرپرست شرکت آب منطقهای کرمانشاه مجموع اعتباراتی که برای تکمیل بخشهای جانبی و همچنین تملک اراضی سد نیاز است را حدود ۵۳۰ میلیارد تومان برآورد و ادامه داد: اگر این اعتبار تامین شود، میتوان آبگیری سد کبوتر لانه را تا پایان سال انجام داد.
حسنآبادی خاطرنشان کرد: از نظر فنی مانعی برای آبگیری سد وجود ندارد و کمیته آبگیری سدهای وزارت نیرو نیز طی بازدیدی که از سد داشتند، آبگیری آن را بلامانع اعلام کردند.
عملیات اجرایی سد کبوترلانه باحجم مخزن حدود ۲۵ میلیون مترمکعب، سال ۱۳۸۹ و با هدف تامین آب بخش کشاورزی، شرب و صنعت آغاز شد.
وی اشارهای هم به سد قشلاق صحنه به عنوان دومین سد در آستانه آبگیری در استان داشت و افزود: کارهای سازهای این سد نیز تقریباً به اتمام رسیده و تنها تملک اراضی سد باقی مانده که بخشی از آن مربوط به اوقاف بود و موضوع را تقریباً با اوقاف جمعبندی کردیم و باید سراغ تملک اراضی که مربوط به مردم است، برویم.
سرپرست شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه اراضی که باید برای آبگیری این سد تملک شود را حدود ۱۸۰ هکتار اعلام و اظهار کرد: برای کارهای مختصر باقی مانده و همچنین تملک اراضی نیازمند ۵۵۰ میلیارد تومان اعتبار هستیم تا سد قشلاق را نیز آبگیری کنیم.
به گفته حسنآبادی، احتمال اینکه آبگیری این سد به سال ۱۴۰۳ برسد، کم است و مطالعات خط انتقال آب این سد نیز انجام شده است.
عملیات اجرایی سد قشلاق نیز سال ۱۳۸۸ آغاز شد و قرار است این سد با حجم مخزن ۵۰ میلیون مترمکعب در بلندمدت آب شهر صحنه، شهرک صنعتی آب باریک و اراضی کشاورزی پایین دست را تامین کند.
انتهای پیام