تعداد روزهای ناسالم هوای شهر اراک و تعداد ماموریتهای اورژانس درخصوص بیماران تنفسی در شهر اراک، نسبت به سال گذشته کاهش داشته که نمیتوان نقش حذف آلودگی ناشی از مازوتسوزی را در این حوزه نادیده گرفت.
علیرضا محرابیان، رئیس امور آزمایشگاههای اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: از اول مهر تا سوم آذر سال گذشته تعداد روزهای ناسالم هوای شهر اراک ۲۱ روز بوده است.
وی اضافه کرد: در مدت مشابه امسال تعداد روزهای ناسالم این شهر به ۱۷ روز رسیده است.
به گزارش ایسنا، براساس آنچه محرابیان گفته است، می توان گفت، در این بازه زمانی، کاهش ۱۹ درصدی روزهای ناسالم را نسبت به سال گذشته شاهد بودهایم.
بهروز ایراننژاد، رئیس اورژانس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در بازه اول مهر تا سوم آذر سال گذشته، اورژانس به ۴۲۰ بیمار تنفسی در شهر اراک ارائه خدمات کرده است.
وی افزود: در سال جاری تعداد بیماران تنفسی که در مدت مشابه در شهر اراک از خدمات اورژانس استفاده کردهاند به ۳۹۲ نفر رسیده که نسبت به سال گذشته، ۲۸ نفر کاهش داشته است.
ایراننژاد تصریح کرد: میانگین سنی بیماران تنفسی در شهر اراک ۵۵ سال است.
به گزارش ایسنا، به نظر میرسد پس از قطع کامل مازوتسوزی در نیروگاه شازند، مردم شهرهای اراک و شازند، هوای بهتری را نسبت به سالهای گذشته تنفس میکنند.
گرچه همانطور که گفته شد نمیتوان این آمارهای کاهشی را یکسره به قطع کامل مازوتسوزی نسبت داد، اما یک نکته مهم در این میان وجود دارد و آن میزان بیماریزایی هر آلاینده است.
بعید است که برای مثال، آلودگی ناشی از منابع متحرک بتواند به اندازه آلودگی حاصل از سوخت مازوت بیماریزا باشد هرچند نتیجهگیری دقیق در این خصوص نیازمند بررسیهای علمی است که سالهاست چشم انتظار آن هستیم تا هم سهم هر آلاینده در آلودگی هوای اراک و هم سهم بیماریزایی آنها مشخص شود.
شکی نیست که نه تنها باید این شرایط را حفظ کرد که باید گامهای بعدی را برای کاهش دیگر آلایندهها که اتفاقا تعدادشان کم نیست، برداشت.
در این میان سهم مردم، کمک به مدیریت مصرف گاز در فصول سرد سال است تا از این طریق بتوانند در تامین گاز مصرفی نیروگاه و ادامه شرایط موجود نقشآفرین باشند.
۲۰ آبان ۱۴۰۳ با دستور رئیس جمهور، مازوتسوزی در نیروگاه شازند متوقف شد.
انتهای پیام