معاون مشارکت‌های اجتماعی وزارت کشور خبر داد

غربالگری و رتبه‌بندی سازمان‌های مردم نهاد در کشور

معاون مشارکت‌های اجتماعی وزارت کشور از غربالگری و رتبه‌بندی سمن‌ها با قانون طراحی شده خبر داد.

محسن ولیئی شامگاه یکشنبه چهارم آذرماه در حاشیه جلسه شورای توسعه اجتماعی و حمایت از سمن‌های لرستان، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: باتوجه به اهمیت مشارکت‌های مردمی، رویداد «شهروند ارزشمند» یا روز داوطلب اجتماعی، برای تعریف افراد شاخص این حوزه تعریف شده و در کشور برگزار می‌شود.

وی بیان کرد: رسانه‌ها افراد منتخب مانند خیران سلامت و فعالان فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را به مردم معرفی کنند.

معاون مشارکت‌های اجتماعی وزارت کشور گفت: دولت چهاردهم دو اقدام مهم ریل‌سازی فرهنگی در راستای توانمندسازی و کاهش آسیب‌های اجتماعی و انتخاب مشاور اجرایی و قراردادن تعدادی از سمن‌ها در دستگاه‌های اجرایی برای انتصابات را در دستور کار قرار داده و به حضور مردم در تصمیم، اجرا، سازماندهی، هدایت، نظارت و راهبرد سازی اهتمام ویژه دارد.

ولیئی با تاکید بر اینکه چنانچه دولت‌ها نتوانند مردم را پای کار بیاورند، مشروعیت خود را از دست می‌دهند، چراکه حکمرانی مشروع و مطلوب با پشتوانه مردم محقق می‌شود و شهروندان در بحران‌هایی نظیر سیل و زلزله نشان دادند به حکومت‌داری کمک می‌کنند.

وی در خصوص تدوین قانون سازمان‌های مردم نهاد، با بیان اینکه سال گذشته با همکاری مرکز پژوهش‌های مجلس و انجام یک هزار ساعت کار کارشناسی، طرح مربوط به اصلاح قوانین سمن‌ها در کمیسیون شوراها و امور اجتماعی مورد بررسی قرار گرفته و تصویب شد، بیان کرد: اکنون این طرح آماده ارائه به صحن عمومی است و چنانچه قانون ۹۰ ماده‌ای آن در راستای حمایت و تقویت تشکل‌ها تصویب شود، تحولات خوبی ایجاد خواهد شد.

معاون مشارکت‌های اجتماعی وزارت کشور به جزئیات طرح مذکور اشاره داشت و با بیان اینکه اکنون چهار دستگاه پروانه و چهار دستگاه مجوز صادر می‌کنند که احتمال دارد این تعدد مراکز، محلی برای دریافت حمایت‌های پروژه ای باشد، اما با ایجاد پنجره واحد، مرجعیت صدور پروانه با وزارت کشور است، گفت: همچنین نظارت بر عملکرد تشکل‌ها در برخی مواقع سلیقه‌ای بوده  که این امر در صورت تصویب قانون جدید هوشمند و قاعده‌مند می‌شود.

ولیئی از غربالگری و رتبه‌بندی سمن‌ها با قانون طراحی شده خبرداد و با بیان اینکه نظام حمایتی سمن‌ها در برنامه جدید نیز تقویت خواهدشد این درحالیست که اکنون چندان حمایت حقوقی، کیفری، مالی و اعتباری از تشکل‌ها انجام نمی‌شود.

وی با بیان اینکه به دنبال افزایش سازمان‌ها نیستیم، افزود: توسعه کمی و کیفی مشارکت‌های اجتماعی مردم هدف مهم ماست ازین رو آیین‌نامه سمن‌ها نیاز به اصلاحاتی دارد تا به دولت ارائه شود.

معاون مشارکت‌های اجتماعی وزارت کشور در ادامه در پاسخ به این سوال که آسیب‌های اولویت‌دار کشور چه آسیب‌هایی هستند؟ گفت: رسیدگی به آسیب‌های اجتماعی نظیر اعتیاد، طلاق، کودکان کار، آسیب‌های نوپدید فضای مجازی و آسیب‌های دانش آموزی پنج اولویت هستند و در این راستا کارگروه‌های علمی و عملیاتی در راستای شناسایی، احصا و ارائه راه‌حل این آسیب‌ها در حال فعالیت هستند.

ولیئی اضافه کرد: هم‌اکنون ۱۱ هزار تشکل مردم نهاد از وزارت کشور مجوز دارند و در ۱۶ موضوع مختلف کاری فعالیت دارند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۴ آذر ۱۴۰۳ / ۲۲:۵۲
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1403090402668
  • خبرنگار : 50177