حجت صفرنژاد در گفت و گو با ایسنا از آغاز کشت نشاء آنغوزه در شهرستان کوهسرخ با هدف توسعه کشت گیاه دارویی آنغوزه با رویکرد عدم برداشت از مراتع خبر داد و افزود: کوهسرخ مهد گیاه آنغوزه است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به خواص بالا و ارزش دارویی این گیاه ارزشمند و به منظور جلوگیری از خامفروشی، بر فرآوری و تولید اسانس این گیاه باید تمرکز و سرمایهگذاری کرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان افزود: علاوه بر تولید و بهرهبرداری از گیاه آنغوزه در قالب احیای مراتع در اراضی ملی در سطح ۲۰۰۰۰ هکتار در حال حاضر تولید این گیاه به صورت زراعی نیز انجام میشود که در این راستا در سال ۱۴۰۲ میزان کشت در سطح ۷۵ هکتار انجام و پیش بینی میشود با توجه به استقبال کشاورزان این سطح به بیش از ۱۰۰ هکتار در شهرستان ارتقا یابد.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه این گیاه بسیار پرسود و ارزآور است تلاش خود را به کار گرفتهایم تا از برداشت غیرمجاز و صادرات این گیاه به صورت فلهای به جد پرهیز شود.
گرچه شهرستان کوهسرخ از قطبهای مهم گیاهان دارویی در خراسان رضوی است و در گیاه آنغوزه این شهرستان به لحاظ کمی و کیفی رتبه اول استان را دارد ولی هنوز از ظرفیت کامل شهرستان در تولید گیاهان دارویی استفاده نشده است.
گیاه آنغوزه از گذشتههای دور کاربرد غذایی و دارویی فراوانی داشته و در طب سنتی، از صمغ ریشه آنغوزه به عنوان تنظیم سیستم هاضمه، پاککننده و تحریککننده پرزهای رودهای، کرمکش، خلطآور، ضد یبوست، داروی مسکن و اشتهاآور استفاده میشود.
انتهای پیام